Събития

Ритбул представи иновативни решения за електроизграждане на семинар „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”

08.11.2019 г.

В края на октомври 2019 г. фирма Ритбул, доказан български дистрибутор на технически изделия в сферата на електроизграждането, производството и автоматизацията, бе домакин на семинар на тема „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”. По време на събитието компанията представи най-новите технически решения и разработки на свои международни партньори. „Гостите на семинара имаха възможността да се запознаят с последната версия на платформата за електротехническо проектиране Eplan, с продуктовата гама и най-новото оборудване за електрически инсталации на словенския производител ETI, както и със софтуера за селективност ETIsON“, информираха за Инженер.bg специалистите от Ритбул.

 


Новата платформа за проектиране Eplan, версия 2.8

 

Семинарът бе открит от г-н Калин Божков от Ритбул, който представи на гостите всички новости в последната версия 2.8 на платформата Eplan. Обновеният CAE софтуер за проектиране е вече с модернизиран и оптимизиран потребителски интерфейс, предлагайки нови, разширени опции на филтрите в навигатора за страници, както и нови възможности за позициониране на 3D компоненти.


 

Платформата разполага също и с нов потребителски портал „Let’s Eplan“, който съдържа съвети, видео уроци и новини. „Показването на данни в „Property selection“ опростява процеса на автоматизация и позволява изготвянето на висококачествена документация. С новата версия на Eplan вече е възможна и подмяната на устройства на монтажната повърхнина, без да се изтрива оригиналната конфигурация“, обясни г-н Божков.

 

Разнообразие от оборудване за електрически инсталации от ETI

 

Следваща тема на семинара бяха продуктовата гама и новостите на словенската компания ETI, за които разказаха инж. Мария Христова от Ритбул и инж. Евгени Станчев от ЕTI. Дружеството е международен доставчик на продукти и услуги в областта на електрическите инсталации, както и производител на продукти от техническа керамика, инструменти, изделия от пластмаса и каучук. Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от контактори, прекъсвачи, трансформатори, стопяеми и високоволтови предпазители, щепселни съединения и клеми, защити за полупроводници и още много други технически решения.


 

Наличност на повече от 5600 продукта на ETI в Eplan Data Portal

 

Eplan Data Portal представлява онлайн услуга, вградена в платформата Eplan, която дава достъп до онлайн база данни с конкретни продукти на различни производители. ETI предлага повече от 5600 продукта за проектанти на Eplan, подходящи за директно добавяне в проекти и изготвяне на техническа документация.

 

„С използването на онлайн базата данни вие ускорявате процеса на проектиране, намалявате възможността за грешки до нула и получавате винаги актуална информация директно от производителя“, коментира Янез Чирар (Janez Cirar) от ETI-Словения. Сред основните предимства на платформата Eplan пред останалите CAD системи са бързината на работа, автоматичното свързване, възможността за създаване на препратки в целия проект и високото качество на базата данни.

 

ETIsON – софтуерът за селективност на ETI

 

Гостите на семинара се запознаха също и със софтуера ETIsON, разработен от ETI в помощ на проектанти и изпълнители за бързо и сигурно постигане на частична или пълна селективност между защитни устройства. Софтуерното решение е мощен инструмент за различни приложения, сред които:


 - Изчертаване и анализ на I/t криви на защитна апаратура;

 - Симулация и тестване на настройките на защитни устройства;

 - Анализ на селективността на защитни устройства;

 - Симулация на работата на защитна апаратура при претоварване или късо съединение;

 - Определяне на работни точки и гранични условия при реални приложения;

 - Изготвяне на доклади за проектна документация.

 

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Ритбул

Още от Електротехника