Събития

Текра: Интелигентната ултра HD панорамна камера Dahua Hubble с награда за обществена сигурност

07.01.2020 г.

 

Като водещ международен разработчик на иновативни решения за сигурност, Dahua Technology се придържа към основната си мисия да предоставя на пазара технологии, системи и цялостни услуги за създаването на една по-безопасна и интелигентна градска среда. Най-новото попълнение в портфолиото на дружеството е ултра HD панорамната камера Dahua Hubble с функция за лицево разпознаване. „В основата на устройството е заложен мултисензорен дизайн с 9 самостоятелни камери, осигуряващи ясна видимост, дори през нощта. Отделните изображения се сглобяват в цялостна 360-градусова картина посредством интелигентни алгоритми от най-ново поколение“, коментираха за Инженер.bg от българската фирма Текра, официален представител на Dahua Technology у нас.


 

Като ново попълнение към серията си панорамни камери, Dahua Technology разработва HD мрежовата камера Dahua Hubble с класическа комбинация от PTZ (pan-tilt-zoom) технология с отдалечен контрол и мултисензорен дизайн с осем независими камери. За заснемането на цялостно изображение осемте 1.3-инчови CMOS сензора (с резолюция 1920 x 1080 px) работят в синхрон с голям 1.8-инчов сензор. Благодарение на този тип конфигурация, устройството осигурява ясна и ярка картина, дори през нощта, с възможност за 24-часов мониторинг.Основни акценти в новата панорамна мрежова камера Dahua Hubble са способността за динамично проследяване на обекти и заложената мултисензорна технология. С помощта на три специализирани алгоритъма за проследяване, разпознаване на лица и сглобяване на изображенията от отделните сензори, камерата на Dahua Technology предоставя ясно и цялостно изображение от 360 градуса. „Освен да се наслаждават на големите HD сцени, потребителите могат също така да използват и AR платформата за добавена реалност. Интелигентната панорамна AR функция може да идентифицира движещи се траектории на хора и превозни средства“, обясниха от Текра.Връзката в реално време с камерата също така позволява на потребителите да получават навременна информация за преминаването на хора в панорамния изглед, с възможност за интелигентно предупреждение и стереоскопична функция за подпомагане на видео наблюдението. „Този тип технология е подходящо приложение за обществена сигурност в цели градове, големи сгради, училища, летища, жилищни райони и други среди с широк ъгъл на видимост. Ефективните интелигентни приложения на Dahua Hubble, включително интегриран мониторинг и периметрова охрана, превръщат камерата в цялостно решение за сигурност за най-различни индустрии“, допълниха от фирма Текра.


В началото на месец ноември 2019 г. панорамната камера Dahua Hubble бе удостоена с единствената награда в сферата на обществената сигурност – „Golden Cauldron Award“. „С цялостната оценка на журито по отношение на качеството, производителността, пазарните показатели, стойността на приложението и други продуктови фактори, панорамната мрежова камера Dahua Hubble получи престижното отличие, което допълнително потвърди позицията и репутацията на Dahua Technology в областта на видео наблюдението на международния пазар“, добавиха в заключение от българската фирма.


Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Текра, Dahua Technology

Още от Електротехника