Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

B2N: Предлагаме 3D машини на производителите Ultimaker, Formlabs и BigRep за разнообразни приложения

15.06.2020 г.

In Macedonian   In Romanian   In Serbian





В дните непосредствено преди COVID-19 да завладее Европа у нас се проведе събитие, което прикова вниманието на специалистите с възможностите на представените решения да създават тенденции във всяка сфера на Четвъртата индустриална революция. Става въпрос за международната конференция Additive Days и нейното второ издание, което събра многобройни специалисти от строителството, архитектурата и индустрията под надслов „Beyond the Hype“. Днес, когато животът все повече и повече нормализира своя ход, ще обърнем поглед отново към събитието и неговият организатор B2N.



По време на специализираното събитие за 3D принитране Additive days 2020, което се проведе през февруари 2020 г., утвърдената българска компания на пазара на адитивни технологии B2N представи устройства на доказани производители в областта, както и редица иновативни методи за създаване на готови детайли и прототипи. Сред марките, които компанията предлага и с които посетителите се запознаха по време на събитието, бяха Ultimaker от Холандия, Formlabs от Америка и BigRep от Германия. Вижте какво още споделиха пред Инженер.bg от B2N.



Един от най-интересните детайли сред нашите експонати бе 3D принтиран детайл с прахова технология, при която няма подпори и позволява много голяма свобода на дизайна. Праховата технология е много подходяща за изработване на прототипи с трудна геометрия, вътрешни кухини и високи изисквания по отношение на гладкостта, които не могат да се обработят ръчно. При нея на разположение е широка гама от специфични материали, които издържат на висока температура.



„Предлагаме машини, които работят с различни материали, и съответно крайният продукт е с различно приложение. Устройствата на Ultimaker работят с пластмасови нишки, докато тези на Formlabs – с фотополимерна смола. Принтерът на BigRep, който представяме, е със същата технология с пластмасови нишки, но е предназначен за много по-големи детайли“, коментираха от компанията.



„При принтирането с фотополимерна смола детайлите излизат много по-гладки и изглеждат като напълно готови. Принтерът е подходящ за приложение в бижутерията, тъй като материалът има свойства на восък. Могат да се изработват бижута и от злато и сребро, тъй като детайлите са много фини, а повърхностите са с висока гладкост. Крайният продукт има подпори, които после се премахват ръчно, за да се получи чист модел“, поясниха от B2N.



„При принтерите с пластмасови нишки детайлите са на слоеве и са малко по-груби. Затова този метод е подходящ за бързо прототипиране на инженерни детайли. Изработват се за около 6 часа и могат да бъдат в различни цветове и от различни материали“, допълниха от доказаната българска фирма.


Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!



Източник на снимковия материал: Инженер.bg, B2N

Още от Електротехника