Събития

BEW доказа за девета поредна година, че да разкриеш потенциала си за една седмица е напълно възможно

02.04.2019 г.

На 28 март 2019 г. се проведе церемонията по официалното закриване на инженерното състезание Best Engineering Week, в което се включиха студенти, избрали техническите и IT науки за свой образователен и професионален път. Събитието предостави възможност на младежите да станат част от екипа на големи български и международни компании и да се докоснат до реална работна среда. Всички 12 компании, които взеха участие в състезанието, поздравиха студентите за отличното им представяне и наградиха победителите в него. За поредна година Инженер.БГ бе генерален медиен партньор на Best Engineering Week. Как премина то, вижте в следващите редове...


 

Организаторите на студентския форум изразиха своята признателност към трудолюбивостта, куража и решителността, които демонстрираха младите хора, дръзнали да се впуснат в предизвикателството, наречено Best Engineering Week. Благодарност отправиха и към компаниите-партньори за гласуваното доверие и проявената отдаденост към инициативата.


 

Главният организатор на събитието г-н Кристиян Стефанов разказа на присъстващите за процеса на подготовка и трудностите, с които са се сблъскали през трите месеца, в които целия екип е допринасял със своя труд и ентусиазъм за провеждането му.


 

Форматът на събитието отново бе представен в духа на традиционния кариерен коктейл, в рамките на който студентите имаха възможност да се запознаят с професионалните възможности, които предлагат компаниите в неформална приятелска обстановка.

 

Същинската част на събитието бе награждаването на най-добре представилите се с казусите на фирмите отбори.

 

Първата компания, която награди отличилите се участници, бе Мелексис България. „Студентите имаха за задача да предложат калибрационен метод за наш чип и да помислят за какво иновативно приложение може да се използва той. Според оценката на колегите от Тест отдела на Мелексис, всички са се справили отлично,“ заяви г-жа Невена Пелева. Тя покани студентите на сцената, за да обяви реда на класиране на отборите. „С много малка разлика в резултатите, първото място отива при отбор номер три, на второ място е отбор номер две, а на трето отбор номер едно,“ завърши г-жа Пелева.


 

Участниците от казуса на Либхер-Хаусгерете Марица също получиха специални награди за своето блестящо представяне. От името на компанията подчертаха, че всички студенти, станали част от тяхното предизвикателство, имат потенциала да преуспеят в своето направление и ги насърчиха да са все така амбициозни и пълни със свежи идеи.


 

Своите награди и сертификати връчиха още: Volvo Group Bulgaria, IBM България, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, GTT Communications, LEM Bulgaria, Siemens България, DXC Technology и UniCredit Bulbank.

 

За финал водещият на събитието запозна присъстващите с всички от организаторския екип, благодарение на които инициативата Best Engineering Week продължава да се осъществява.


 

Екипът на Инженер.БГ благодари на BEST Sofia за честта и удоволствието за четвърта поредна година да бъдем негов основен медиен партньор. А на победителите пожелаваме да превърнат днешният успех в навик! Поздравления!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Електротехника