Събития

 • Производствената компания IMI България бе отличена с приза „True Leader“ в автомобилната индустрия у нас

  Производствената компания IMI България бе отличена с приза „True Leader“ в автомобилната индустрия у нас

  Сред икономическите сектори с най-силно развитие у нас през последните години е производството на автомобилни компоненти. В страната присъстват някои от водещите компании в този отрасъл. Един от най-изявените представители на тази група е IMI България – дъщерно дружество на лидера в производството на автомобилна електроника Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). А за неговата лидерска същност неминуемо свидетелстват получените награди. Най-новата в „арсенала“ на фирмата е отличието „True Leader“.

 • Текра: Интелигентната ултра HD панорамна камера Dahua Hubble с награда за обществена сигурност

  Текра: Интелигентната ултра HD панорамна камера Dahua Hubble с награда за обществена сигурност

  Като водещ международен разработчик на иновативни решения за сигурност, Dahua Technology се придържа към основната си мисия да предоставя на пазара технологии, системи и цялостни услуги за създаването на една по-безопасна и интелигентна градска среда. Най-новото попълнение в портфолиото на дружеството е ултра HD панорамната камера Dahua Hubble. Основни акценти в камерата са способността за динамично проследяване на обекти и заложената мултисензорна технология.

 • Честита Нова 2020 година, скъпи колеги, партньори и приятели!

  Честита Нова 2020 година, скъпи колеги, партньори и приятели!

  Да посрещнем новото десетилетие с ентусиазъм и вдъхновение, с вълнуващо очакване на предизвикателствата, които ще ни поднесат идните дни. Да превърнем всяка идея в сбъдната мечта и да не спираме да се стремим към все по-високи върхове!

  И през следващата година, ние от Инженер.bg, ще сме до всички Вас, които сте избрали пътя на техниката и технологиите, пътя на бъдещето.

 • Ел Ди Джи отпразнува 15-ти рожден ден със стилно тържество в София сред партньори, клиенти и приятели

  Ел Ди Джи отпразнува 15-ти рожден ден със стилно тържество в София сред партньори, клиенти и приятели

  На 13 декември 2019 г., утвърдената българска компания Ел Ди Джи отбеляза тържествено 15-ата годишнина от своето основаване. Събитието се проведе в голямата зала на Централен военен клуб, София, която бе препълнена с партньори, клиенти и приятели на дружеството. Усмихнатият и елегантен екип на компанията посрещаше гостите, а управителят й – г-н Димитър Петков, благодари на всички гости за възможността да работят и да се развиват заедно през годините.

 • И Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ вече е сред партньорите ни

  И Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ вече е сред партньорите ни

  Мисията на Национална професионална техническа гимназия (НПТГ) „Шандор Петьофи“, намираща се в гр. Разград, е да ориентира образователния процес към потребностите на пазара на труда и да подготвя квалифицирани специалисти, които да се реализират успешно със своите професии. За нас е удоволствие да споделим, че Инженер.БГ ще си сътрудничи активно с гимназията, за да подкрепяме заедно младите ни колеги по пътя към успешната им професионална реализация.

 • Ритбул представи иновативни решения за електроизграждане на семинар „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”

  Ритбул представи иновативни решения за електроизграждане на семинар „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”

  В края на октомври 2019 г. фирма Ритбул бе домакин на семинар на тема „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”. По време на събитието компанията представи най-новите технически решения и разработки на свои международни партньори. Гостите на семинара имаха възможността да се запознаят с последната версия на платформата за електротехническо проектиране Eplan, с продуктовата гама и най-новото оборудване за електрически инсталации на ETI, както и със софтуера за селективност ETIsON.

 • Унистър от МТП Пловдив: Искрогасенето е ключов момент за безопасно и рентабилно производство

  Унистър от МТП Пловдив: Искрогасенето е ключов момент за безопасно и рентабилно производство

  Поредното издание на Международния технически панаир в Пловдив е в историята, но днес обръщаме поглед назад, за да разберем каква е мотивацията за развитие на една от участващите български компании – а именно, Унистър. „Харесва ни мотото на тазгодишния панаир: „Създаваме възможности“. Към това се стремим и ние – да създадем възможности за българския бизнес да бъде по-успешен, по-ефективен и по-рентабилен“, коментираха от дружеството.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица новини, свързани както с бизнеса у нас и на Балканите, така и с академичния свят. Част от тях са откриването на завода за автомобилни фарове край Пловдив на Одело България, интересът на немската жп компнания FlixTrain към България, дарението на оборудване на ТУ-Варна от Mitsubishi Electric и мн. др. Още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Защо бутиковото машиностроене избира експерти с индивидуализъм и какво прави Айгер Инженеринг „различната компания“

  Защо бутиковото машиностроене избира експерти с индивидуализъм и какво прави Айгер Инженеринг „различната компания“

  Айгер Инженеринг отново бе сред изложителите на ежегодния форум „Дни на Кариерата“, който се проведе на 17-ти октомври 2019 г. във филиала на ТУ – София в гр. Пловдив. „Дни на Кариерата е едно от събитията, които представляват най-голям интерес за нас. Всяка година търсим амбициозни млади хора, които имат интерес към технологиите и машиностроенето. Стремим се да им покажем кои сме, какво правим и кое ни прави „различната компания“, разказаха за Инженер.bg от фирмата.

 • R&M от „Дни на кариерата“ 2019: „Богата палитра от възможности се открива пред студентите с нашите стажантски програми“

  R&M от „Дни на кариерата“ 2019: „Богата палитра от възможности се открива пред студентите с нашите стажантски програми“

  С любопитни предложения за стаж запозна Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) студентите, които посетиха щанда на фирмата по време на тазгодишното издание на изложението „Дни на кариерата“, което се проведе в София на 15 и 16 октомври. Дружеството у нас е част от международната компания Reichle & De-Massari AG, която работи в над 40 държави и произвежда компоненти и кабели за изграждане на офисни и публични мрежи и центрове за данни.

Още от Електротехника