Събития

 • Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“ също се присъедини към семейството ни от партньори

  Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“ също се присъедини към семейството ни от партньори

  „Традиции и новаторство“. Това е мотото на БПГ „Ичко Бойчев“, продължител на делото на две училища с многогодишна история и утвърдени традиции в обучението на технически кадри. Училището е поредното учебно заведение, което се присъедини към семейството ни от партньори- обучаващи организации, с които заедно информираме младите специалисти у нас за възможностите за професионално обучение и подобряване на професионалната квалификация чрез нашата Академична борса в Борса.bg.

 • B2N: Вече можете да се регистрирате за второто издание на Балканската конференция за 3D принтиране Additive Days

  B2N: Вече можете да се регистрирате за второто издание на Балканската конференция за 3D принтиране Additive Days

  Регистрацията за второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days вече е активна! Събитието ще се проведе между 4-ти и 6-ти октомври т.г. в Sofia Tech Park и си поставя за цел да опровергае представите за „научно-фантастичните“ характеристики на 3D технологията, които често ѝ приписват. „Безспорно 3D принтирането променя света, но все още липсва знание как точно да впрегнем неговите възможности“, коментираха за Инженер.bg от компанията-организатор B2N.

 • IMI на 39 години: Способността ни да се адаптираме към динамичната пазарна среда е ключът към успеха ни

  IMI на 39 години: Способността ни да се адаптираме към динамичната пазарна среда е ключът към успеха ни

  На 5 август т.г. световният лидер в производство на електроника Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI) отбеляза своята 39-а годишнина, съобщиха за Инженер.bg от дружеството у нас – Интегрейтид Микро-Електроникс България. На официална церемония изпълнителният директор на компанията, г-н Артур Тан (Arthur Tan), поздрави своите колеги по повод празника и отбеляза, че именно благодарение на тяхната усилена работа компанията е постигнала своите успехи.

 • Български и италиански ученици приключиха успешно летните си стажове в Бер-Хелла Термоконтрол

  Български и италиански ученици приключиха успешно летните си стажове в Бер-Хелла Термоконтрол

  Завърши програмата за летни стажове в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България, която се проведе под мотото „Подкрепа за развитие и успех“. Тази година своята практическа подготовка в компанията преминаха и възпитаници на италианския институт „Г. Маркони“, обучаващи се в професионално направление „Техник поддръжка и електрическо съдействие“. Инициативата се осъществява с подкрепата на Европейския Съюз, а партньор на българското дружество е ЧПК „Ейч Ар Си Кулинарна академия“.

 • Първото техническо училище в Добрич вече е в Академична борса! Приветстваме ПГТС „Михаил Василевич Ломоносов“!

  Първото техническо училище в Добрич вече е в Академична борса! Приветстваме ПГТС „Михаил Василевич Ломоносов“!

  Професионална гимназия по техника и строителство (ПГТС) „Михаил Василевич Ломоносов“ е поредната доказана гимназия, която се присъединява с микросайт към Академична борса на Борса.bg. Училището е първото техническо училище в гр. Добрич, а за нас е първото учебно заведение от града сред партньорите ни. Пожелаваме на нашите нови партньори успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 • Продължаваме да се разрастваме! ПГ по механоелектротехника – Плевен също подкрепи Академична борса на Борса.bg

  Продължаваме да се разрастваме! ПГ по механоелектротехника – Плевен също подкрепи Академична борса на Борса.bg

  Създадохме Академична борса, защото смятаме, че техническото образование в страната има нужда от информационна подкрепа и обединена платформа, която да събира цялата информация, необходима за един млад специалист с мечти да работи това, за което учи, и с амбиции за успешно бъдеще и кариера. Щастливи сме, че за кратко време редица утвърдени професионални гимназии от цяла България повярваха в тази наша кауза и се включиха в нея. Приветстваме с „Добре дошли“ ПГМТ – гр. Плевен!

 • Инженер.БГ- медиен партньор и участник в новаторското кариерно изложение Career Show 2019

  Инженер.БГ- медиен партньор и участник в новаторското кариерно изложение Career Show 2019

  Наскоро загатнахме, че Инженер.БГ подготвя богата програма от събития и ще ви изненада с участие в нови кариерни изложения през сезон 2019-2020. А днес сме щастливи да обявим медийното партньорство и участието ни в едно наистина интересно и много различно мероприятие, а именно изложението за квалифицирани кадри и топ таланти Career Show 2019! Очакваме ви в „Progress zone“, за да ви разкажем за различните възможности за работа и обучение в техническия бранш!

 • В новия завод за автомобилни части на Костал България Аутомотив ще бъдат разкрити нови 1200 работни места

  В новия завод за автомобилни части на Костал България Аутомотив ще бъдат разкрити нови 1200 работни места

  Костал България Аутомотив разшири производствената си база в гр. Пазарджик. Немският производител откри нов завод за автомобилни части в града. На церемонията по откриване на новите производствени мощности присъстваха редица официални гости. „Новооткритото предприятие е с площ от около 13 000 кв.м. То има капацитет за производство на части за 9 млн. автомобила на година и ще осигури около 1200 нови работни места“, съобщиха още от компанията.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Въпреки сезона на отпуските не спираме да ви информираме за неуморното желание за развитие на бизнеса у нас и на Балканите. Запознахме ви с инвестицията на немската фирма Lindner Group в гр. Русе и с плановете на OMV Petrom за добив на газ от Черно море, възможността за стаж в Каменица като технически мениджър, посещението на студенти от ТУ-Габрово във фирма Кяшиф и мн. др. Още от новините на фокус в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Ритбул откри впечатляващ нов търговски офис и шоу-рум в индустриалната зона на Пловдив

  Ритбул откри впечатляващ нов търговски офис и шоу-рум в индустриалната зона на Пловдив

  Елегантен, модерен, просторен и създаден с любов! Всичко изброено, при това напълно обективно, може да се каже за новия търговски офис и шоу-рум на фирма Ритбул в града на тепетата. Намиращ се в Южна промишлена зона, до околовръстното, на бул. „Кукленско шосе“ в нова бизнес сграда, новият офис е ситуиран в непосредствена близост до индустриалната част на Пловдив. А екипът от специалисти на Ритбул в града е на разположение на потенциалните клиенти на фирмата от целия регион.

Още от Електротехника