Събития

 • Rittal на Hannover Messe 2019: Дигитализацията променя из основи производството на ел. табла

  Rittal на Hannover Messe 2019: Дигитализацията променя из основи производството на ел. табла

  Интелигентното интегриране на процесите, създаващи стойност, е ключът към цифровата трансформация на индустрията. „На изложението Hannover Messe 2019 Rittal ще открие пред посетителите нови перспективи за създаване на добавена стойност чрез разширяване на системите, в зависимост от необходимостта, вериги от дигитални процеси и подходяща инфраструктура. Един от акцентите е премиерата на новото поколение компактни комутационни шкафове и малки табла“, съобщиха от фирма Ритал.

 • Текра представи новостите в портфолиотo си за 2019 г. със стилна презентация в рамките на Security Expo

  Текра представи новостите в портфолиотo си за 2019 г. със стилна презентация в рамките на Security Expo

  Презентация на продуктовите акценти за 2019 г. и бизнес среща с колеги, партньори и клиенти проведе Текра – доказано българско дружество в дистрибуцията на електроматериали, електрооборудване, системи за сигурност и информационни системи за сградни инсталации, част от българския холдинг Телетек Груп. Събитието се проведе на 7 март 2019 г. в Интер Експо Център – София и бе част от съпътстващата програма на Security Expo.

 • Иновации за по-сигурна и ефективна автомобилна индустрия представи Melexis по време на electronica 2018

  Иновации за по-сигурна и ефективна автомобилна индустрия представи Melexis по време на electronica 2018

  През изминалата 2018 г. световният лидер в производството на микроелектронни компоненти Melexis остави своя технологичен отпечатък по време на специализираното изложение electronica, чиито две издания се състояха в Тесендерло, Белгия, и Мюнхен, Германия. „Над 1500 гости имаха възможността да посетят щандовете на Melexis, преливащи от информационни и интерактивни демонстрации на технологии, както и да се срещнат с част от екипа на компанията”, споделиха от Мелексис България.

 • Екипът на Инженер.БГ поздравява всички дами по случай Международния ден на жената

  Екипът на Инженер.БГ поздравява всички дами по случай Международния ден на жената

  Честит празник, скъпи дами!

  Бъдете винаги здрави и щастливи!
  Бъдете горди и уверени! Мечтайте смело и дерзайте!
  Бъдете олицетворение на нежност и доброта и вдъхновение за своите любими мъже и деца!

  От целия екип на Инженер.БГ

 • Дигитализацията и свързаността заемат все по-значима част от дейността на Група Bosch през 2018 г.

  Дигитализацията и свързаността заемат все по-значима част от дейността на Група Bosch през 2018 г.

  И през 2018 г. глобалната технологична група Bosch запази своя положителен курс на развитие. „Въпреки трудните икономически условия и слабата пазарна конюнктура, приходите от продажби и печалбата през 2018 г. отново достигнаха нивото от предходната година, която беше рекордна за групата. Според предварителните данни през 2018 г. Група Bosch реализира приходи от продажби за 77.9 млрд. евро“, съобщиха за Инженер.bg от направление Електроинструменти на Роберт Бош ЕООД.

 • Текра обяви провеждането на начален курс по Наредба № 8121з-1100 на МВР от 9 до 15 март

  Текра обяви провеждането на начален курс по Наредба № 8121з-1100 на МВР от 9 до 15 март

  Всеки бизнес е конкурентоспособен, когато привлича компетентни, добре обучени и мотивирани специалисти. Академия Текра е професионален център за обучение към Телетек Груп АД, създадена с цел да предоставя възможност за повишаване професионалната квалификация на специалистите в бранша. „И тази година Академия Текра ще проведе начален курс по Наредба № 8121з-1100 на МВР. Продължителността на курса е от 9 март 2019 г. до 15 март 2019 г.“, съобщиха от Текра ЕООД.

 • Best Engineering Week предстои! За четвърти път Инженер.БГ ще бъде генерален медиен партньор на събитието!

  Best Engineering Week предстои! За четвърти път Инженер.БГ ще бъде генерален медиен партньор на събитието!

  Скъпи колеги, приятели и партньори, както и вие студенти,

  Щастливи сме да ви съобщим, че за четвърта поредна година Инженер.БГ ще има честта и удоволствието бъде генерален медиен партньор, и на практика единствената техническа медия-партньор, на основната ежегодна студентска проява на BEST Sofia - Best Engineering Week 2019.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че през март ще се проведат „Дни на отворените врати в УАСГ”, а ТУ-София стартира студентски иновационен хъб? Тези и още новини бяха сред академичните акценти през изминалата седмица. Информирахме ви и за редица новости в света на бизнеса, технологиите, инвестициите и човешките ресурси както у нас, така и на Балканите. Още новини можете да научите на www.борса.bg, а сега ви оставяме с тазседмичния ни традиционен новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли, че за осма поредна година ще се проведе кариерното изложението „Стажове“ в Технически университет – София? През изминалата седмица ви информирахме и за още предстоящи събития, сред които форумите ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet, които ще представят нови алтернативи за производство на възобновяема енергия, подобряване на живота в градовете и др. Още актуални новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от новинарския ни обзор.

 • Текра: Система за видеоконферентна връзка на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  Текра: Система за видеоконферентна връзка на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  В условията на все по-нарастващо глобално сътрудничество между компании от различни части на света, видеоконферентните връзки влизат в ролята на практичен и рентабилен начин за дистанционна аудио-визуална комуникация. Интегрираната система за видеоконференции DH-VCS-TS20A0 на Dahua Technology е интелигентно решение, което се отличава с компактен дизайн, вградена камера с пълна HD резолюция, Wi-Fi достъп и отлична мрежова съвместимост.

Още от Електротехника