Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли, че за осма поредна година ще се проведе кариерното изложението „Стажове“ в Технически университет – София? През изминалата седмица ви информирахме и за още предстоящи събития, сред които форумите ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet, които ще представят нови алтернативи за производство на възобновяема енергия, подобряване на живота в градовете и др. Още актуални новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от новинарския ни обзор.

 • Текра: Система за видеоконферентна връзка на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  Текра: Система за видеоконферентна връзка на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  В условията на все по-нарастващо глобално сътрудничество между компании от различни части на света, видеоконферентните връзки влизат в ролята на практичен и рентабилен начин за дистанционна аудио-визуална комуникация. Интегрираната система за видеоконференции DH-VCS-TS20A0 на Dahua Technology е интелигентно решение, което се отличава с компактен дизайн, вградена камера с пълна HD резолюция, Wi-Fi достъп и отлична мрежова съвместимост.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Честита нова година! В края на 2018 г. бизнесът у нас и на Балканите остави много нови проекти, очакващи реализация, и спечелени награди. Информирахме ви и че, студентите на Лесотехническия университет в София се превърнаха в мениджъри за един ден, за провелия се еднодневен курс по електромобилност, организиран от ИКЕМ и WIFI България, и мн. др. Още от акцентите в света на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор.

 • R&M: Стажантите и младите специалисти имат специално място в нашата 7-годишна история в България

  R&M: Стажантите и младите специалисти имат специално място в нашата 7-годишна история в България

  В края на октомври 2018 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън отбеляза своя 7-ми рожден ден. От 20 човека през 2012 г., днес екипът на предприятието наброява повече от 400 експерти, като специално място имат младите специалисти и стажанти. Какво още споделиха за Инженер.bg от R&M за стажантските инициативи на компанията, сред които е програмата Ready & Motivated, чието трето издание предстои през 2019 г., по време на изложението „Дни на кариерата“ ви разказваме в днешния материал.

 • ТУ-София отвори врати за среща на младите специалисти с водещи работодатели от цялата страна

  ТУ-София отвори врати за среща на младите специалисти с водещи работодатели от цялата страна

  За поредна година ТУ-София се превърна в проводник за кариерно израстване и реализация на студентите и младите специалисти, осигурявайки им директен контакт с едни от най-изявените производители у нас. Традиционното изложение „Дни на кариерата“ се състоя в три поредни дни. Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори на събитието. Как мина изложението през погледа на екипа ни вижте в следващите редове...

 • Решения за повишаване на производителността в условията на Industry 4.0 представи WAGO на семинар в Русе

  Решения за повишаване на производителността в условията на Industry 4.0 представи WAGO на семинар в Русе

  Десетки специалисти се включиха в семинара на тема: „Industry 4.0 – решения за повишаване на производителността”, който се проведе на 4 октомври 2018 г. в хотел Теодора Палас в гр. Русе, по инициатива на ТП ВАГО Контакттехник, Сивико ООД и Лийн Институт България. Събитието насочи вниманието на присъстващите към теми като концепцията Lean manufacturing, системите за индустриален контрол и управление Ignition SCADA и MES (Manufacturing Execution Systems) и др.

 • Лидерите в автомобилния бранш представят най-новите решения и продукти по време на Аутомотив Експо София

  Лидерите в автомобилния бранш представят най-новите решения и продукти по време на Аутомотив Експо София

  През настоящата седмица ще се проведе първото издание на специализираното изложение за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии в автомобилната промишленост - Аутомотив Експо София. Събитието ще се състои от 18 до 21 октомври т.г. в залите на Интер Експо Център в София, като освен изложба на най-новите продукти и решения в бранша, в програмата са включени международна конференция, B2B платформа за срещи и кариерно изложение.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли, че предстои първото издание на ново международно изложение за текстилната индустрия – ТМТ Експо? Началото на есента, освен студени утрини, ни предлага и още редица новини за предстоящи събития и инвестиции в България и на Балканите. Академичните среди у нас вече работят на пълни обороти! Какви са новостите от сферата на индустрията, бизнеса, човешките ресурси и образованието можете да научите на www.борса.bg. Сега е време да ви оставим с новинарския ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Академия Текра организира курс по пожарна безопасност на обекти, уреди и съоръжения през октомври

  Академия Текра организира курс по пожарна безопасност на обекти, уреди и съоръжения през октомври

  На 19 октомври 2018 г. учебният център към Телетек Груп стартира начален курс по пожарна безопасност на обекти, поддържане и обслужване на уреди, системи и съоръжения, свързани с пожарната безопасност, от страна на търговци и контрола върху тях, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра, част от индустриалния холдинг Телетек Груп. Курсът е разработен по Наредба № 8121з-1100 на Министерство на вътрешните работи, а лектор ще е представител на Академията на МВР.

 • Телетек Електроникс с иновации в системите за сигурност и противопожарна безопасност на Security Essen 2018

  Телетек Електроникс с иновации в системите за сигурност и противопожарна безопасност на Security Essen 2018

  Телетек Електроникс участва във водещото световно изложение за сигурност и противопожарна безопасност Security Essen 2018, което събира изявени производители и търговци в бранша в дните от 25 до 29 септември 2018 г. в гр. Есен, Германия, съобщиха за Инженер.bg от българската компания – доказан европейски производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника. „Каним всички наши клиенти и партньори да посетят нашия щанд по време на форума“, призоваха от Телетек Електроникс.

Още от Електротехника