Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за най-важното в бизнеса у нас и на Балканите, както и в академичния свят. Сред новостите бяха рязкото подобряване на резултатите при металургичните компании и модернизацията на три ключови гари от най-натоварената железопътна линия в България. ПГ по транспорт „Макгахан“ стартира пилотно дуална паралелка за спедитори. Повече новини в сферата на бизнеса, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Време е да ви оставим с новинарския ни обзор.

 • SpaceCAD: Уебинар за Solid Edge 2019 на Siemens представя новаторски подходи в инженерното проектиране

  SpaceCAD: Уебинар за Solid Edge 2019 на Siemens представя новаторски подходи в инженерното проектиране

  Уебинар на тема „Solid Edge 2019 – последно поколение софтуер за разработка на продукти“ ще се проведе на 4 септември 2018 г. от 11:00 ч., съобщиха за Инженер.bg от фирма SpaceCAD. „Представяният софтуер на международния разработчик Siemens е сред най-добрите в своя клас за проектиране на електрически системи и PCB дизайн”, коментираха от дружеството, което предлага софтуерните продукти за проектиране на Siemens у нас.

 • Още една емблематична гимназия – тази по електротехника и автоматика, наследник на „Киров“, сред партньорите ни

  Още една емблематична гимназия – тази по електротехника и автоматика, наследник на „Киров“, сред партньорите ни

  Щастливи сме да ви съобщим, че още една емблематична столична гимназия, с 67-годишна история, обучаваща поколения средни техници и превърнала се в траплин към техническите университети за хиляди инженери, се присъедини с микросайт към Академична борса на Борса.bg! Гимназията по електротехника и автоматика (ПГЕА) в гр. София е поредната професионална гимназия, която стана част от семейството на Академична борса!

 • Решенията на Телетек Електроникс интригуват посетителите на международни специализирани изложения по целия свят

  Решенията на Телетек Електроникс интригуват посетителите на международни специализирани изложения по целия свят

  С над 30 милиона произведени изделия, инсталирани в повече от 1 милион сгради по целия свят, българското предприятие Телетек Електроникс е сред водещите производители на пожароизвестителна и сигнално-охранителна техника у нас и на Балканите. Компанията е традиционен участник в редица международни браншови изложения, на които успешно презентира високото качество на продуктите и цялостните си решения. Днес ще ви разкажем за няколко форума, от които бе част и брандът.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви разказахме за развитието на някои от големите производства у нас и на Балканите и научихме кои са най-технологичните компании в страната. Информирахме ви и за предстоящите събития в сферата на науката и образованието. Сред тях са „Европейска нощ на учените“ и конференцията „Автоматика и информатика“. Повече за акцентите в областта на индустрията, академичния свят и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Време е да ви оставим с новинарския ни обзор.

 • Мелексис България направи „първа копка“ на новата си сграда и разкрива 100 нови работни места до края на 2018 г.

  Мелексис България направи „първа копка“ на новата си сграда и разкрива 100 нови работни места до края на 2018 г.

  „Първа копка“ на новата си сграда в столичния квартал Горубляне направи Мелексис България. „Тя е част от петгодишния план за развитие на международния производител на микроелектроника Melexis у нас. До края на годината в обекта ще бъдат вложени близо 17 млн. евро“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Новата база ще се простира на 15 000 кв.м., като се планира тя да бъде завършена и въведена в експлоатация в рамките на 2 години.

 • Инженер.bg обобщи за вас стажантските програми през 2018 г., за да бъде успешен стартът на инженерната ви кариера

  Инженер.bg обобщи за вас стажантските програми през 2018 г., за да бъде успешен стартът на инженерната ви кариера

  Ако сте студент или ученик и сте избрали техниката и технологиите за свое бъдеще, вероятно вече се оглеждате за подходящ старт на своето професионално развитие. Ние, от Инженер.bg, знаем колко трудно е всяко начало, особено в света на инженерите. Затова потърсихме добри възможности за стаж през лятото на 2018 г., разговаряхме с HR-експерти на утвърдени производствени и инженерингови компании и се информирахме за свободните позиции и условията на работа за студенти и ученици.

 • Електро плюс: Cembre затвърди присъствието си на международния пазар с придобиването на немското дружество Ikuma

  Електро плюс: Cembre затвърди присъствието си на международния пазар с придобиването на немското дружество Ikuma

  Един от най-големите европейски производители на кабелни обувки, кабелни накрайници и инструменти за кербоване Cembre., чрез дъщерното си дружество в Германия Cembre, придоби немската компания Ikuma GmbH & Co.KG. „Cembre вече официално притежава и 100% от акциите на Ikuma Verwaltungs – дружество, чиято основна дейност е да упражнява стратегическия мениджмънт на Ikuma KG“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро плюс, която предлага изделията на Cembre на българския пазар.

 • Приветстваме с „добре дошли“ професионална гимназия „А.С.Попов“ в Академична борса на Борса.bg

  Приветстваме с „добре дошли“ професионална гимназия „А.С.Попов“ в Академична борса на Борса.bg

  Скъпи приятели, читатели и колеги,

  Академична борса на Борса.bg стартира само преди броени месеци, а днес имаме удоволствието да ви съобщим, че и първата професионална гимназия се присъедини с микросайт към нея. Приветстваме с „Добре дошла в семейството на Инженер.БГ!" Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация „А. С. Попов“ (ПГАВТ), гр. София!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица инвестиции и значими събития в индустриалния свят. Научихме и кои са най-предпочитаните от студентите работодатели у нас, както и какви са новите инициативи на висшите учебни заведения в страната. Тези и още новини за промишлеността, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Сега ви оставяме с най-важното от последните дни, събрано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

Още от Електротехника