Събития

 • ТУ-Габрово сближи образованието с бизнеса по време на своя Национален ден на кариерата

  ТУ-Габрово сближи образованието с бизнеса по време на своя Национален ден на кариерата

  На 28 март, за втора поредна година, в Технически университет — Габрово се проведе Национален ден на кариерата. Събитието, което беше открито от зам.-ректора на университета, доц. Илия Железаров, премина под мотото „Добра кариера. Добър живот”, информираха за Инженер.bg от университета. Сред участниците бяха представители на бизнеса, образованието и местната власт. В проявата се включиха утвърдени компании, сред които АББ България и Либхер-Хаусгерете Марица.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Със започването на пролетта бизнесът навлезе и в сезона на наградите - през изминалата седмица ви информирахме за престижните отличия на БАИ „Инвеститор на годината”, както и за „Наградите на Българската асоциация по информационни технологии”. Някои от доказаните технологични лидери у нас, сред които Метал Технолоджи Груп и Мелексис България, откриха летните си стажантски позиции. Още новини за изпълнени и предстоящи бизнес инвестиции и новости от академичните среди можете да намерите на www.борса.bg.

 • Кариерният форум Best Engineering Week 2018 започва на 13 март! Регистрирайте се за участие до 7 март 2018 г.

  Кариерният форум Best Engineering Week 2018 започва на 13 март! Регистрирайте се за участие до 7 март 2018 г.

  Традиционното кариерно събитие Best Engineering Week (BEW) тази година ще започне на 13 март, а Инженер.bg отново има удоволствието и честта да бъде негов генерален медиен партньор. В рамките на BEW утвърдени компании от сферата на инженерните технологии, сред които Либхер-Хаусгерете Марица и Мелексис България, ще получат възможността да изправят студенти и начинаещи специалисти пред реални казуси и задачи от съответните области.

 • Инженер.БГ за първи път ще бъде медиен партньор на Балканската конференция по осветление Balkan Light 2018

  Инженер.БГ за първи път ще бъде медиен партньор на Балканската конференция по осветление Balkan Light 2018

  Скъпи приятели,

  Щастливи сме да ви съобщим, че през февруари 2018 г. стартира партньорството ни с Български национален комитет по осветление във връзка със VII-та Балканска конференция Balkan Light 2018. Събитието ще „освети“ столицата от 4 до 6 юни тази година, а Инженер.БГ чрез своето издание BalkanEngineer.com ще бъде сред основните медийни партньори на мероприятието.

 • Учебният център на Телетек Груп кани специалисти на обучения по поддръжка и обслужване на противопожарна техника

  Учебният център на Телетек Груп кани специалисти на обучения по поддръжка и обслужване на противопожарна техника

  Академия Текра (ТелеТек) кани всички заинтересовани да се включат в предстоящите обучения по Наредба № 8121з-1100 на Министерството на вътрешните работи на тема: „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове". „Организатор на проявата е Професионалният център за обучение към Телетек Груп АД, съвместно с Академия на МВР“, поясниха от фирма Текра, част от Телетек Груп.

 • Legrand създаде повече от 20 партньорства, насърчаващи свързаността по целия свят да се превърне в реалност

  Legrand създаде повече от 20 партньорства, насърчаващи свързаността по целия свят да се превърне в реалност

  След старта на програмата за оперативна съвместимост „Работи с Legrand“ (Works with Legrand), глобалният специалист в електрическите и цифровите сградни инфраструктури Legrand обяви партньорството си с над 20 ключови световно утвърдени иновативни компании. Това се случи по време на тазгодишното издание на технологичния форум за иновации CES, който се проведе от 9 до 12 януари 2018 г. в Лас Вегас, информираха за Инженер.bg от българския филиал на групата – Легранд България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Бялата приказка и преспите навън възродиха желанието у всички за чисто начало. Редица университети обявиха старт на кандидатстудентските си кампании за следващата академична година. Научихме за предстоящите изложения извън България, но и за конкурси и конференции, които ще съберат у нас международния елит в областта на техниката и архитектурата. Ако сте пропуснали нещо от новините, посетете ни на www.борса.bg. А сега ви оставяме с краткия ни новинарски обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Телетек вече оперира под наименованието ТЕКРА, отбелязвайки началото на нов етап на развитие

  Телетек вече оперира под наименованието ТЕКРА, отбелязвайки началото на нов етап на развитие

  „В резултат от дългогодишната ни работа като търговци и дистрибутори на продукти в две основни направления – „Системи за сигурност“ и „Електрооборудване“, фирма Телетек достигна до очаквания растеж и водеща пазарна позиция. За да отбележим началото на нов, следващ етап от възходящото ни развитие, за да се откроим, както и за да продължим успеха си в сферата на технологиите, ние приехме ново име – TEKRA“, обявиха за Инженер.bg от дружеството.

 • Инженер.bg попита: Кои са най-желаните направления и населени места за работа/стаж?

  Инженер.bg попита: Кои са най-желаните направления и населени места за работа/стаж?

  Кои са „най-апетитните“ работни и стажантски позиции и направления, към които инженерите се стремят? В кои населени места търсят своето развитие те? Това са част от въпросите, на които ще се опитаме да отговорим в настоящия материал, представящ обобщени резултати от мащабното проучване, което екипът ни проведе в края на изминалата година, допитвайки се до активно търсещите работа специалисти. Какво показват те? Да видим...

 • Телетек: Телетек Електроникс вече е пълноправен член на международната браншова организация Euralarm

  Телетек: Телетек Електроникс вече е пълноправен член на международната браншова организация Euralarm

  От 1-ви ноември 2017 г. Телетек Електроникс, част от Телетек Груп, е член на европейската организация Euralarm, целяща да подпомогне развитието на своите членове, опериращи в областта на сигурността и пожароизвестителното оборудване, съобщиха за Инженер.bg от фирма Телетек ЕООД. Българското дружество също е част от холдинга, като е и изключителен представител у нас на продуктите на Телетек Електроникс, включващи широка гама алармени и пожароизвестителни системни решения.

Още от Електротехника