Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

 • „Мечтаехте ли като малки да летите?“, питаха от Луфтханза Техник София по време на „Стажове“ 2019

  „Мечтаехте ли като малки да летите?“, питаха от Луфтханза Техник София по време на „Стажове“ 2019

  Представяхте ли си, че колите могат да летят? Интересувахте ли се от тайните на технологиите?”, с тези въпроси от Луфтханза Техник София посрещаха на своя щанд младите и амбициозни студенти по време на кариерното изложение „Стажове” в Технически университет – София и във филиала му в Пловдив, където им разказваха как се става авиомеханик. „По време на изложението със студентите си говорихме за самолети, двигатели, турбини, но също и за логистика, организация на процесите и какво ли още не...

 • Текра и Дахуа България на гости в морската ни столица! Елате на Dahua Stralight Show 2019 на 28 май!

  Текра и Дахуа България на гости в морската ни столица! Елате на Dahua Stralight Show 2019 на 28 май!

  На 28 май 2019 г. в Rosslyn Dimyat Hotel – Варна, ще се проведе Dahua Stralight Show 2019. Под надслов „Можеш да бягаш, но не можеш да се скриеш“, организаторите на събитието от Текра и Дахуа България ще ви покажат как да не изпускате нищо от поглед. „Присъствието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. За нас е особено вълнуващо, тъй като за първи път ще гостуваме със събитие на подобна тематика във Варна“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли за новите инвестиции в България и на Балканите? Край Куклен се изгражда нов завод на стойност 12 млн. лв., Huawei планира да открие регионален иновационен център в Белград, Сърбия, а турска компания ще произвежда трамваи в Румъния. А в края на месеца предстои поредното издание на специализирания форум „Логистика в действие“. Още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Неон.БГ проведе конкурс за най-добър проект за аптечно оборудване със студенти от Лесотехнически университет

  Неон.БГ проведе конкурс за най-добър проект за аптечно оборудване със студенти от Лесотехнически университет

  Само преди броени дни доказаната българска компания, специализирана в дизайна и изработката на всякакъв вид външна и вътрешна реклама, както и на разнообразни детайли от листов материал и пластмаса – Неон.БГ, проведе конкурс за най-добър проект за аптечно оборудване. Участие в надпреварата взеха амбициозни студенти от Лесотехническия университет в гр. София, информираха за Инженер.bg от дружеството. Проектът бе посветен на тема, свързана с „Дизайн на аптечно оборудване".

 • Демонстрационният камион Sirius на Siemens пристигна от Германия за специално събитие с фирма Филкаб

  Демонстрационният камион Sirius на Siemens пристигна от Германия за специално събитие с фирма Филкаб

  На 2 април 2019 г. пред централния офис на Филкаб в гр. Пловдив, доказана българска компания в сферата на електрообзавеждането и средствата за автоматизация, се проведе демонстрация в камиона Sirius на Siemens, който пристигна специално за събитието от Германия. Технически специалисти и любители на индустриалните технологии имаха възможността да се запознаят с богатата гама от продукти в областта на индустриалната апаратура за контрол на международния производител.

 • BEW доказа за девета поредна година, че да разкриеш потенциала си за една седмица е напълно възможно

  BEW доказа за девета поредна година, че да разкриеш потенциала си за една седмица е напълно възможно

  На 28 март 2019 г. се проведе церемонията по официалното закриване на състезанието Best Engineering Week, в което се включиха студенти, избрали техническите и IT науки за свой образователен и професионален път. Събитието предостави възможност на младежите да станат част от екипа на големи български и международни компании и да се докоснат до реална работна среда. Инженер.БГ бе генерален медиен партньор на Best Engineering Week. Как премина то, вижте в следващите редове...

 • Филкаб презентира безхалогенни кабели и пожарозащитни системи с висока степен на безопасност пред РСПБЗН Пловдив

  Филкаб презентира безхалогенни кабели и пожарозащитни системи с висока степен на безопасност пред РСПБЗН Пловдив

  Специалистите в областта на електроапаратурата и кабелните изделия от фирма Филкаб бяха домакини на служителите от РСПБЗН в гр. Пловдив. Дружеството представи както на теория, така и на практика възможностите и предимствата на гамата безхалогенни кабели, разработка на Prysmian Group. „Гости на събитието бяха и представители на фирма Knauf, които разказаха за пожарозащитните материали и системи“, разказаха за Инженер.bg от Филкаб.

 • Rittal на Hannover Messe 2019: Дигитализацията променя из основи производството на ел. табла

  Rittal на Hannover Messe 2019: Дигитализацията променя из основи производството на ел. табла

  Интелигентното интегриране на процесите, създаващи стойност, е ключът към цифровата трансформация на индустрията. „На изложението Hannover Messe 2019 Rittal ще открие пред посетителите нови перспективи за създаване на добавена стойност чрез разширяване на системите, в зависимост от необходимостта, вериги от дигитални процеси и подходяща инфраструктура. Един от акцентите е премиерата на новото поколение компактни комутационни шкафове и малки табла“, съобщиха от фирма Ритал.

 • Текра представи новостите в портфолиотo си за 2019 г. със стилна презентация в рамките на Security Expo

  Текра представи новостите в портфолиотo си за 2019 г. със стилна презентация в рамките на Security Expo

  Презентация на продуктовите акценти за 2019 г. и бизнес среща с колеги, партньори и клиенти проведе Текра – доказано българско дружество в дистрибуцията на електроматериали, електрооборудване, системи за сигурност и информационни системи за сградни инсталации, част от българския холдинг Телетек Груп. Събитието се проведе на 7 март 2019 г. в Интер Експо Център – София и бе част от съпътстващата програма на Security Expo.

 • Иновации за по-сигурна и ефективна автомобилна индустрия представи Melexis по време на electronica 2018

  Иновации за по-сигурна и ефективна автомобилна индустрия представи Melexis по време на electronica 2018

  През изминалата 2018 г. световният лидер в производството на микроелектронни компоненти Melexis остави своя технологичен отпечатък по време на специализираното изложение electronica, чиито две издания се състояха в Тесендерло, Белгия, и Мюнхен, Германия. „Над 1500 гости имаха възможността да посетят щандовете на Melexis, преливащи от информационни и интерактивни демонстрации на технологии, както и да се срещнат с част от екипа на компанията”, споделиха от Мелексис България.

Още от Електротехника