Събития

 • Иновативната система стоящи шкафове VX25 на Rittal с официална премиера в България

  Иновативната система стоящи шкафове VX25 на Rittal с официална премиера в България

  На 12 юни 2018 г. фирма Ритал обяви официалната премиера на новата система стоящ шкаф VX25. Мащабното събитие, което се състоя в Sofia Event Center, предизвика сериозен интерес, събирайки на едно място десетки електроспециалисти, партньори и клиенти на компанията. Форумът бе открит от инж. Юлиан Божков, управител на Ритал, който заяви: „Днес ставаме свидетели на едно наистина знаменателно събитие в историята на Rittal. Днес се разделяме с TS 8, за да приветстваме VX25”.

 • Bosch България бележи поредна рекордна бизнес година и прави смели планове за бъдещето

  Bosch България бележи поредна рекордна бизнес година и прави смели планове за бъдещето

  Международно утвърденият доставчик на технологични решения, продукти и услуги Bosch празнува 25-ата си годишнина у нас, отчитайки рекордни резултати. Това обяви глобалният лидер по време на годишната си пресконференция в София в присъствието на множество журналисти и гости. За 2017 г. дружеството в България реализира рекорден оборот от повече от 87 млн. евро, формиращ ръст от над 83% в сравнение с предходната година, и смело и уверено гледа към бъдещето.

 • Включете се в планираните от Академия Текра курсове по Наредба № 8121з-1100 през месец юни

  Включете се в планираните от Академия Текра курсове по Наредба № 8121з-1100 през месец юни

  През месец юни професионалният център за обучение към Телетек Груп – Академия Текра, планира да проведе опреснителен и начален курс по Наредба № 8121з-1100, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра, част от българския индустриален холдинг Телетек Груп. Наредбата разглежда реда и условията за осъществяване на дейности по осигуряване на пожарна безопасност на обекти и/или поддържане и обслужване на уреди, системи и съоръжения, свързани с пожарната безопасност от търговци.

 • DTS - „Цифрови Преносни Системи”: Заявете своето участие за „Ден на техниката 2018“ на 5-ти юни

  DTS - „Цифрови Преносни Системи”: Заявете своето участие за „Ден на техниката 2018“ на 5-ти юни

  На 5 юни, в столичния хотел Холидей Ин ще се проведе превърналият се в традиция „Ден на техниката“, организиран от водещия доставчик на комутационна апаратура и UPS системи DTS - „Цифрови Преносни Системи”, съобщиха за Иженер.bg от фирмата. Събитието ще даде възможност на български специалисти да дискутират проблемите, възникващи при изграждането на електроинсталации, с представители на утвърдената френска компания Socomec. Събитието ще насочи вниманието към предлаганите от Socomec модулни UPS системи и иновативните технологии, намиращи приложение при изграждането на електроинсталации.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за новостите и предстоящите и изминали събития в календарите на бизнеса и академичния свят. Част от тях са националният семинар на тема „Качество и контрол на питейните води”, организиран от БАВ, както и редица полезни курсове и обучения. Повече за новините в областта на индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. А сега ви оставяме с най-важното от последните дни, събрано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Райхле и Де-Масари: Стажовете ни помагат за успешната реализация на младите специалисти в България

  Райхле и Де-Масари: Стажовете ни помагат за успешната реализация на младите специалисти в България

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), лидер в производството на фиброоптични кабели, мрежови кабели и компоненти за изграждане на комуникационни мрежи, предлага разнообразни възможности за реализация на млади специалисти у нас. Сред инициативите на компанията са стажантските програми „Ready & Motivated” за студенти и „Пари за море“ за ученици, както и участието на компанията в проект за дуално обучение съвместно с ПГМЕ „Н. Й. Вапцаров“.

 • Строително оборудване от „Стажове“ 2018: „Привличаме млади инженери с желание за развитие в динамична работна среда“

  Строително оборудване от „Стажове“ 2018: „Привличаме млади инженери с желание за развитие в динамична работна среда“

  В началото на 2018 г. производствената компания Строително оборудване, позиционирана в Русе, бе придобита от шведския концерн Husqvarna. Какво означава това за служителите и ще се промени ли стажантската програма, която българското дружество поддържа, научихме от представители на компанията по време на кариерния форум „Стажове“ 2018 в ТУ-София. Събитието събра на едно място студенти и работодатели, като стъпка в сближаването между бизнеса и образованието.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за новостите в академичния свят и бизнеса у нас и на Балканите. Запознахме ви и с предложените възможности за стажантски програми на кариерното изложение „Стажове”. Част от присъстващите компаниите на събитието бяха Стомана Индъстри, Бер-Хелла Термоконтрол, Луфтханза Техник София, Фесто Производство и Либхер-Хаусгерете Марица. Повече за актуалните новини в областта на индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg.

 • ВАГО Контакттехник ви кани на демо-презентация на маркиращата система WAGO smartSCRIPT на 15 май в Русе

  ВАГО Контакттехник ви кани на демо-презентация на маркиращата система WAGO smartSCRIPT на 15 май в Русе

  ТП ВАГО Контакттехник, дружество на лидера в производството на продукти за електротехника, електроника, автоматика, сградна и индустриална автоматизация WAGO у нас, ще бъде домакин на семинар на тема: „WAGO продукти и решения за маркиране. Новости в маркирането. Демонстрация на софтуера WAGO smartSCRIPT“, обявиха за Инженер.bg от компанията. Събитието ще се проведе на 15 май 2018 г., от 9:00 до 15:00 ч., в хотел „Теодора Палас“ на бул. „България“ 133 в гр. Русе.

 • Заповядайте на „Стажове“ 2018 в ТУ-София и открийте вашата перспектива за професионално развитие

  Заповядайте на „Стажове“ 2018 в ТУ-София и открийте вашата перспектива за професионално развитие

  „Ти си студент в 3-ти или 4-ти курс и искаш да стажуваш в утвърдена компания, в която да натрупаш нови знания и опит по специалността си? Заповядай на „Стажове“ 2018 г.“, отправят покана от Технически университет – София. Тази година форумът за работодатели ще се проведе на 17 април във 2-ри и 12-ти корпус на ТУ – София, а на 18 април компаниите, предлагащи стажантски позиции, ще се срещнат със студентите във Филиал Пловдив и Факултет и Колеж – Сливен на университета.

Още от Електротехника