Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

 • Текра обяви провеждането на начален курс по Наредба № 8121з-1100 на МВР от 9 до 15 март

  Текра обяви провеждането на начален курс по Наредба № 8121з-1100 на МВР от 9 до 15 март

  Всеки бизнес е конкурентоспособен, когато привлича компетентни, добре обучени и мотивирани специалисти. Академия Текра е професионален център за обучение към Телетек Груп АД, създадена с цел да предоставя възможност за повишаване професионалната квалификация на специалистите в бранша. „И тази година Академия Текра ще проведе начален курс по Наредба № 8121з-1100 на МВР. Продължителността на курса е от 9 март 2019 г. до 15 март 2019 г.“, съобщиха от Текра ЕООД.

 • Best Engineering Week предстои! За четвърти път Инженер.БГ ще бъде генерален медиен партньор на събитието!

  Best Engineering Week предстои! За четвърти път Инженер.БГ ще бъде генерален медиен партньор на събитието!

  Скъпи колеги, приятели и партньори, както и вие студенти,

  Щастливи сме да ви съобщим, че за четвърта поредна година Инженер.БГ ще има честта и удоволствието бъде генерален медиен партньор, и на практика единствената техническа медия-партньор, на основната ежегодна студентска проява на BEST Sofia - Best Engineering Week 2019.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че през март ще се проведат „Дни на отворените врати в УАСГ”, а ТУ-София стартира студентски иновационен хъб? Тези и още новини бяха сред академичните акценти през изминалата седмица. Информирахме ви и за редица новости в света на бизнеса, технологиите, инвестициите и човешките ресурси както у нас, така и на Балканите. Още новини можете да научите на www.борса.bg, а сега ви оставяме с тазседмичния ни традиционен новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли, че за осма поредна година ще се проведе кариерното изложението „Стажове“ в Технически университет – София? През изминалата седмица ви информирахме и за още предстоящи събития, сред които форумите ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet, които ще представят нови алтернативи за производство на възобновяема енергия, подобряване на живота в градовете и др. Още актуални новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от новинарския ни обзор.

 • Текра: Система за видеоконферентна връзка на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  Текра: Система за видеоконферентна връзка на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  В условията на все по-нарастващо глобално сътрудничество между компании от различни части на света, видеоконферентните връзки влизат в ролята на практичен и рентабилен начин за дистанционна аудио-визуална комуникация. Интегрираната система за видеоконференции DH-VCS-TS20A0 на Dahua Technology е интелигентно решение, което се отличава с компактен дизайн, вградена камера с пълна HD резолюция, Wi-Fi достъп и отлична мрежова съвместимост.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Честита нова година! В края на 2018 г. бизнесът у нас и на Балканите остави много нови проекти, очакващи реализация, и спечелени награди. Информирахме ви и че, студентите на Лесотехническия университет в София се превърнаха в мениджъри за един ден, за провелия се еднодневен курс по електромобилност, организиран от ИКЕМ и WIFI България, и мн. др. Още от акцентите в света на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор.

 • R&M: Стажантите и младите специалисти имат специално място в нашата 7-годишна история в България

  R&M: Стажантите и младите специалисти имат специално място в нашата 7-годишна история в България

  В края на октомври 2018 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън отбеляза своя 7-ми рожден ден. От 20 човека през 2012 г., днес екипът на предприятието наброява повече от 400 експерти, като специално място имат младите специалисти и стажанти. Какво още споделиха за Инженер.bg от R&M за стажантските инициативи на компанията, сред които е програмата Ready & Motivated, чието трето издание предстои през 2019 г., по време на изложението „Дни на кариерата“ ви разказваме в днешния материал.

 • ТУ-София отвори врати за среща на младите специалисти с водещи работодатели от цялата страна

  ТУ-София отвори врати за среща на младите специалисти с водещи работодатели от цялата страна

  За поредна година ТУ-София се превърна в проводник за кариерно израстване и реализация на студентите и младите специалисти, осигурявайки им директен контакт с едни от най-изявените производители у нас. Традиционното изложение „Дни на кариерата“ се състоя в три поредни дни. Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори на събитието. Как мина изложението през погледа на екипа ни вижте в следващите редове...

 • Решения за повишаване на производителността в условията на Industry 4.0 представи WAGO на семинар в Русе

  Решения за повишаване на производителността в условията на Industry 4.0 представи WAGO на семинар в Русе

  Десетки специалисти се включиха в семинара на тема: „Industry 4.0 – решения за повишаване на производителността”, който се проведе на 4 октомври 2018 г. в хотел Теодора Палас в гр. Русе, по инициатива на ТП ВАГО Контакттехник, Сивико ООД и Лийн Институт България. Събитието насочи вниманието на присъстващите към теми като концепцията Lean manufacturing, системите за индустриален контрол и управление Ignition SCADA и MES (Manufacturing Execution Systems) и др.

 • Лидерите в автомобилния бранш представят най-новите решения и продукти по време на Аутомотив Експо София

  Лидерите в автомобилния бранш представят най-новите решения и продукти по време на Аутомотив Експо София

  През настоящата седмица ще се проведе първото издание на специализираното изложение за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии в автомобилната промишленост - Аутомотив Експо София. Събитието ще се състои от 18 до 21 октомври т.г. в залите на Интер Експо Център в София, като освен изложба на най-новите продукти и решения в бранша, в програмата са включени международна конференция, B2B платформа за срещи и кариерно изложение.

Още от Електротехника