Събития

 • ВАГО Контакттехник ви кани на демо-презентация на маркиращата система WAGO smartSCRIPT на 15 май в Русе

  ВАГО Контакттехник ви кани на демо-презентация на маркиращата система WAGO smartSCRIPT на 15 май в Русе

  ТП ВАГО Контакттехник, дружество на лидера в производството на продукти за електротехника, електроника, автоматика, сградна и индустриална автоматизация WAGO у нас, ще бъде домакин на семинар на тема: „WAGO продукти и решения за маркиране. Новости в маркирането. Демонстрация на софтуера WAGO smartSCRIPT“, обявиха за Инженер.bg от компанията. Събитието ще се проведе на 15 май 2018 г., от 9:00 до 15:00 ч., в хотел „Теодора Палас“ на бул. „България“ 133 в гр. Русе.

 • Заповядайте на „Стажове“ 2018 в ТУ-София и открийте вашата перспектива за професионално развитие

  Заповядайте на „Стажове“ 2018 в ТУ-София и открийте вашата перспектива за професионално развитие

  „Ти си студент в 3-ти или 4-ти курс и искаш да стажуваш в утвърдена компания, в която да натрупаш нови знания и опит по специалността си? Заповядай на „Стажове“ 2018 г.“, отправят покана от Технически университет – София. Тази година форумът за работодатели ще се проведе на 17 април във 2-ри и 12-ти корпус на ТУ – София, а на 18 април компаниите, предлагащи стажантски позиции, ще се срещнат със студентите във Филиал Пловдив и Факултет и Колеж – Сливен на университета.

 • HellermannTyton: „Добре дошли в света на перфектните решения за управление на кабели“

  HellermannTyton: „Добре дошли в света на перфектните решения за управление на кабели“

  Богат набор от решения за управление на кабели представи международно утвърдения производител HellermannTyton по време на тазгодишното издание на MachTech & Innotech. „HellermannTyton е един от водещите доставчици на продукти за монтаж, фиксиране и предпазване на кабелите и техните свързващи компоненти“, коментираха пред екипа на Инженер.bg от компанията. „Ние също разработваме новаторски системи в областта на данните и мрежовите технологии“, допълниха те.

 • ТУ-Габрово сближи образованието с бизнеса по време на своя Национален ден на кариерата

  ТУ-Габрово сближи образованието с бизнеса по време на своя Национален ден на кариерата

  На 28 март, за втора поредна година, в Технически университет — Габрово се проведе Национален ден на кариерата. Събитието, което беше открито от зам.-ректора на университета, доц. Илия Железаров, премина под мотото „Добра кариера. Добър живот”, информираха за Инженер.bg от университета. Сред участниците бяха представители на бизнеса, образованието и местната власт. В проявата се включиха утвърдени компании, сред които АББ България и Либхер-Хаусгерете Марица.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Със започването на пролетта бизнесът навлезе и в сезона на наградите - през изминалата седмица ви информирахме за престижните отличия на БАИ „Инвеститор на годината”, както и за „Наградите на Българската асоциация по информационни технологии”. Някои от доказаните технологични лидери у нас, сред които Метал Технолоджи Груп и Мелексис България, откриха летните си стажантски позиции. Още новини за изпълнени и предстоящи бизнес инвестиции и новости от академичните среди можете да намерите на www.борса.bg.

 • Кариерният форум Best Engineering Week 2018 започва на 13 март! Регистрирайте се за участие до 7 март 2018 г.

  Кариерният форум Best Engineering Week 2018 започва на 13 март! Регистрирайте се за участие до 7 март 2018 г.

  Традиционното кариерно събитие Best Engineering Week (BEW) тази година ще започне на 13 март, а Инженер.bg отново има удоволствието и честта да бъде негов генерален медиен партньор. В рамките на BEW утвърдени компании от сферата на инженерните технологии, сред които Либхер-Хаусгерете Марица и Мелексис България, ще получат възможността да изправят студенти и начинаещи специалисти пред реални казуси и задачи от съответните области.

 • Инженер.БГ за първи път ще бъде медиен партньор на Балканската конференция по осветление Balkan Light 2018

  Инженер.БГ за първи път ще бъде медиен партньор на Балканската конференция по осветление Balkan Light 2018

  Скъпи приятели,

  Щастливи сме да ви съобщим, че през февруари 2018 г. стартира партньорството ни с Български национален комитет по осветление във връзка със VII-та Балканска конференция Balkan Light 2018. Събитието ще „освети“ столицата от 4 до 6 юни тази година, а Инженер.БГ чрез своето издание BalkanEngineer.com ще бъде сред основните медийни партньори на мероприятието.

 • Учебният център на Телетек Груп кани специалисти на обучения по поддръжка и обслужване на противопожарна техника

  Учебният център на Телетек Груп кани специалисти на обучения по поддръжка и обслужване на противопожарна техника

  Академия Текра (ТелеТек) кани всички заинтересовани да се включат в предстоящите обучения по Наредба № 8121з-1100 на Министерството на вътрешните работи на тема: „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове". „Организатор на проявата е Професионалният център за обучение към Телетек Груп АД, съвместно с Академия на МВР“, поясниха от фирма Текра, част от Телетек Груп.

 • Legrand създаде повече от 20 партньорства, насърчаващи свързаността по целия свят да се превърне в реалност

  Legrand създаде повече от 20 партньорства, насърчаващи свързаността по целия свят да се превърне в реалност

  След старта на програмата за оперативна съвместимост „Работи с Legrand“ (Works with Legrand), глобалният специалист в електрическите и цифровите сградни инфраструктури Legrand обяви партньорството си с над 20 ключови световно утвърдени иновативни компании. Това се случи по време на тазгодишното издание на технологичния форум за иновации CES, който се проведе от 9 до 12 януари 2018 г. в Лас Вегас, информираха за Инженер.bg от българския филиал на групата – Легранд България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Бялата приказка и преспите навън възродиха желанието у всички за чисто начало. Редица университети обявиха старт на кандидатстудентските си кампании за следващата академична година. Научихме за предстоящите изложения извън България, но и за конкурси и конференции, които ще съберат у нас международния елит в областта на техниката и архитектурата. Ако сте пропуснали нещо от новините, посетете ни на www.борса.bg. А сега ви оставяме с краткия ни новинарски обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

Още от Електротехника