Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

R&M от „Дни на кариерата“ 2019: „Богата палитра от възможности се открива пред студентите с нашите стажантски програми“

25.10.2019 г.


С любопитни предложения за стаж запозна Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) студентите, които посетиха щанда на фирмата по време на тазгодишното издание на изложението „Дни на кариерата“, което се проведе в София на 15 и 16 октомври. Дружеството у нас е част от международната компания Reichle & De-Massari AG, която работи в над 40 държави и произвежда компоненти и кабели за изграждане на офисни и публични мрежи и центрове за данни. „Студентите биха могли да се включат в нашите програми за стаж, които са естествена първа стъпка по пътя към успешната им кариера“, разказаха пред Инженер.bg от R&M.


 

От 2012 г. българското дружество произвежда оптични компоненти, като към днешна дата в него работят близо 400 служители. Продуктите на компанията са с доказано швейцарско качество, а прецизността и съвременния дизайн на решенията налагат бранда като лидер в бранша.


Множество възможности за старт в инженерното поприще


Инженерната академия, стартирала през 2019 г., е подходяща за студенти в инженерни специалности, които скоро завършват своята бакалавърска или в момента са в магистърска степен на обучение. „Академията представлява едногодишен стаж, по време на който участниците преминават през всички отдели с инженерна дейност в организацията. Тя стартира с въвеждаща програма в Обучителния център на фирмата и е структурирана в 5 модула: Производство, Локален Инженеринг, Качество, Глобален Инженеринг и Развойна дейност“, допълниха от R&M.


„Стартът на Академията традиционно е през юли, като процесът на подбор стартира през март. Инженерната академия предоставя необходимата професионална подготовка за това обучаващите се да стартират работа като младши инженери след приключването на стажа.


Друга възможност за старт в кариерата дава програмата Ready & Motivated – 6-месечен стаж в периода от юли до декември, който предоставя шанс за участие в интересни проекти и задачи, както и придобиване на опит в отделите: Човешки ресурси, Финанси, IT, Закупуване, Планиране и Обслужване на клиенти.


С програмата „Пари за море“ от R&M предоставят възможност на учениците от 11-и и 12-и клас на професионалните гимназии и на студентите в 1-и и 2-и курс да преминат стаж в отдел Производство, чиято продължителност е 1 или 2 месеца. Тя се провежда в летните месеци, като освен със средства за лятната почивка, участниците се сдобиват с нови и полезни умения за работата си в бъдеще.Всички стажантски програми на дружеството са платени, с договор и на пълен работен ден.

 

Изискванията към студентите, желаещи да се включат в стажантските програми на R&M, са желание за нови знания и интерес към избраната сфера, инициативност и последователност в постигането на високи резултати. Необходими са също познания по английски език и умения за работа с MS Office.

 

В подкрепа на професионалното образование

 

„R&M е сред компаниите, които подкрепят дуалното обучение, имащо за цел да установи пресечна точка между бизнеса и образованието. С присъединяването си към проекта ДОМИНО затвърждаваме успешния модел, съчетаващ училищната подготовка с практическите занимания в реална работна среда“, заявиха от R&M.

 

Философията на R&M се базира на пет основни ценности: вдъхновение, лидерство, грижа, сътрудничество и постижения.


Мисия и визия за устойчив прогрес

 

„Нашите продукти осигуряват свързаността между хората и машините – условие от първостепенна важност в днешния информационнен свят. Това нямаше да бъде възможно без усърдието и отдадеността, които колегите ни от всички звена показват ежедневно в своята работа. Затова в R&M грижата за служителите и поощряването на тяхното развитие са от приоритетно значение“, обясниха от фирмата.
Екипът на компанията с вълнение сподели и за предстоящо събитие през ноември, когато цялото „семейство“ на R&M заедно ще отбележи рождения ден на българското дружество. А подробности за тържественото събитие предстои да ви разкажем съвсем скоро...


Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Електротехника