Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

R&M: С мотивация и ентусиазъм стажантите ни се отправят към финала на Инженерна академия 2019-2020

22.06.2020 г.


През 2019 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) стартира своята Инженерна академия, с която подкрепя старта в професионалното развитие на бъдещите инженерни специалисти у нас. В началото на юни т.г. участниците в настоящото издание на Академията се отправиха към нейната финална фаза. Как премина до момента подготовката на участниците в Инженерната академията на R&M, за Инженер.bg разказаха от екипа на българското дружество за производство на оптични компоненти и кабели.„Стажантите Иван Терзиев, Николай Човалинов и Радостин Василев успешно завършиха предпоследния етап от Инженерна академия 2019-2020. В рамките на модула участниците имаха възможността да се запознаят с работата на отдел „Глобален инженеринг и оперативно подпомагане“, коментираха от R&M и повдигнаха завесата за предходните модули от настоящото издание.Инженерната академия на R&M представлява ежегоден стаж за студенти от инженерни специалности, които са на финала на своята бакалавърска или магистърска степен на обучение. Академията е структурирана така, че стажантите да получат пълноценна теоретична и практическа подготовка, за да стартират своя професионален път като младши инженери, научихме от екипа на фирмата.


„В самото начало стажантите традиционно преминават въвеждане в трейнинг центъра на R&M, което е с продължителност от около един месец. След това студентите се обучават в останалите пет модула, като след всеки от тях те подготвят презентации на изпълнените задачи, за което получават оценки от своите ментори и от мениджмънта на компанията. На финала организираме и защити на задания, които са разработени от студентите“, допълниха още от дружеството.


Първият модул на Инженерната академия се проведе в отдел „Производство“, където стажантите имаха възможност да проследят работата на линиите и процесите на производство на продуктите. В края на 2019 г. младежите преминаха подготовката си в отдел „Локален инженеринг“, а в края на януари т.г. се запознаха и с естеството на работата на специалистите в отдел „Качество“.


От екипа на R&M поздравиха участниците в тазгодишната Академия и отправиха своите пожелания към тях: „Желаем им много успехи и вдъхновение и във финалния етап на Академията, който ще се проведе в отдел „Развойна дейност“ на R&M”. От компанията споделиха още, че скоро ще обявят повече информация и за предстоящата Инженерна академия 2020-2021.


Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

Още от Електротехника