Внедрявания

 • Цялостно изпълнение на части „Електро“ и „Автоматизация“ в Холсим България – сред успешно изпълнените от САТ проекти

  Цялостно изпълнение на части „Електро“ и „Автоматизация“ в Холсим България – сред успешно изпълнените от САТ проекти

  Системи Автоматика Технологии – САТ е утвърдена българска инженерингова компания с многогодишен опит в индустриалната автоматизация и множество успешно реализирани проекти у нас и в чужбина. Един от тях включва обновяване на електроинсталациите и автоматизиране на процесите в завода на Холсим България, който е част от световния лидер за производство на цимент, инертни материали и бетон LafargeHolcim, компания създадена чрез сливането на Holcim и Lafarge през юли 2015 г.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  Производител на фурни за пици в САЩ е изправен пред проблеми, свързани с изискванията в много държави във веригите за електрозахранване на фурните да бъдат инсталирани индикатори за утечен ток от земно съединение (GFD) или дефектнотокови защити (RCD). В пицариите в различни държави често възниквали проблеми, причинени от задвижванията с честотно регулиране (VFD), които са монтирани във фурните. Честото ненужно изключване на тези устройства предизвиквало неудобства.

 • БЛС Автоматизация: Задвижването Unidrive M100 AC на Control Techniques увеличава производствената рентабилност на Cold Jet

  БЛС Автоматизация: Задвижването Unidrive M100 AC на Control Techniques увеличава производствената рентабилност на Cold Jet

  Cold Jet е световен лидер в разработването на иновативни, екологично чисти решения за почистване със сух лед, които помагат на производители в различни промишлени браншове. „В търсене на решение за намаляване на разходите при производството на един от водещите си продукти, компанията избира да замени съществуващото задвижване на една от от най-доказаните машини с Unidrive M100 на Control Techniques”, информираха за Инженер.bg от фирма БЛС Автоматизация.

 • Брайт Инженеринг подмени кабели и изгради нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България

  Брайт Инженеринг подмени кабели и изгради нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България

  Брайт Инженеринг е българска инженерингова компания с богат опит в реализацията на проекти от различни области на индустрията. Нейни клиенти са едни от най-големите предприятия в страната. „През миналата година имахме възможност да работим и успешно да изпълним един много интересен проект, свързан с подмяната на кабели и с изграждането на нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България АД”, разказаха за Инженер.bg от Брайт Инженеринг.

 • Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Немската компания Weidmüller е доказан производител на продукти и решения за предаване, обработка и преобразуване на електрическа енергия, сигнали и данни. „Изделията на фирмата намират приложение във всички сфери на индустрията. Един от нейните успешни проекти е внедряването на модулните терминали от серията ZIA в машини за рязане на сирена, производство на немската компания ALPMA Alpenland Maschinenbau, които изискват изключителна прецизност”, съобщиха от фирма Вайд-Бул.

 • Ташев-Галвинг: Жилищният комплекс TEMA Park в Истанбул с иновативно осветление от Steinel Professional

  Ташев-Галвинг: Жилищният комплекс TEMA Park в Истанбул с иновативно осветление от Steinel Professional

  Наскоро в Истанбул е завършено строителството на нов мащабен жилищен комплекс TEMA Park, който се отличава със съвременна концепция на обитаваното пространство, модерна инфраструктура, добри транспортни връзки и висок стандарт за сигурност. „В различните жилищни сгради на TEMA Park са използвани повече от 2600 инфрачервени сензори IS 345 за движение в коридори и проходи, които осигуряват енергийно-ефективно осветление, както и допълнителен комфорт и сигурност”, съобщиха от Ташев-Галвинг.

 • ВиВ Изоматик: PLC контролери на Phoenix Contact осигуряват надежден и ефективен контрол във водоснабдителна система

  ВиВ Изоматик: PLC контролери на Phoenix Contact осигуряват надежден и ефективен контрол във водоснабдителна система

  Американската компания Control Network Plus е специализирана в интегрирането на нови или модернизиране на съществуващи системи за управление. „Фирмата има участие и в разработката на хибридна DCS система, използвайки PLC контролери и HMI интерфейс за персонални компютри. За своите системи Control Network Plus използва контролерите ILC 150 на Phoenix Contact, които осигуряват едно от най-добрите съотношения между цена и производителност”, коментираха за Инженер.bg от ВиВ Изоматик.

 • Мехатроникс: Честотни регулатори MVD на Delta спестяват електроенергия до 54% във фабрика за изгаряне на отпадъци

  Мехатроникс: Честотни регулатори MVD на Delta спестяват електроенергия до 54% във фабрика за изгаряне на отпадъци

  Световният лидер в областта на решения за автоматизация и енергийно управление Delta обяви, че неговите честотни преобразуватели средно напрежение MVD са довели до икономия на електроенергия с до 54% от три вентилатора за отвеждане на димни газове във фабрика за изгаряне на отпадъци в Тайван. Годишното намаляване на консумираната електроенергия е с около 1.7 млн. kWh за всяко едно инсталирано устройство, а възвръщаемостта на инвестицията е със срок, по-малък от година.

 • Технически решения на Legrand придават нов облик на стадион Bollaert-Delelis във Франция

  Технически решения на Legrand придават нов облик на стадион Bollaert-Delelis във Франция

  Един от най-големите стадиони във Франция Bollaert-Delelis вече живее нов живот благодарение на висококачествената техника на световния лидер в сферата на електрическите и сградни инфраструктури Legrand, информираха от Легранд България. Футболното съоръжение бе модернизирано с различни модели разпределителни шкафове, въздушни и термомагнитни прекъсвачи, индустриални контактори и шини, електроинсталационно и комутационно оборудване с марка Legrand.

 • Ташев-Галвинг: Интелигентно решение на Steinel Professional управлява осветлението в новата библиотека на Щутгарт

  Ташев-Галвинг: Интелигентно решение на Steinel Professional управлява осветлението в новата библиотека на Щутгарт

  За осигуряване на максимална енергийна ефективност, над 200 KNX високочестотни сензора за присъствие на Steinel Professional контролират осветлението в модерната градска библиотека на Щутгарт. „Предимствата на високочестотната сензорна технология се демонстрират най-добре в съвременните обществени сгради. Детекторите не само отговарят на изискванията на архитектите със своя елегантен дизайн, но гарантират комфорт на присъствието и по-ниски разходи за енергия“, коментираха от Ташев-Галвинг.

Още от Електротехника