Внедрявания

 • Кастива: Компютърно управление и сервозадвижвания на Beckhoff оптимизират система за етикетиране

  Кастива: Компютърно управление и сервозадвижвания на Beckhoff оптимизират система за етикетиране

  Технологията IML (In-mold labeling: етикетиране във формата) е много добро решение на актуалните изисквания на потребителите в пластмасовата индустрия, особено в сегмента на опаковките. „За да внедри ефективно такава система, швейцарската компания за специализирано оборудване Beck Automation избира технологията на Beckhoff като стандартна технология за автоматизация, базирана на PC управление и задвижване“, информираха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на Beckhoff за България.

 • Роберт Бош: За изкачването на планински първенци са нужни смелост, мъжество и ... перфоратор Bosch

  Роберт Бош: За изкачването на планински първенци са нужни смелост, мъжество и ... перфоратор Bosch

  Защо не е излишно почитателите на екстремни планински занимания да имат под ръка подходящ електроинструмент? От тези, които обичайно се използват за ремонтни дейности в индустрията и в бита. Но дали приложенията им се ограничават само до това? Пример за приложение на перфоратора Bosch GBH 18 V-EC Professional в необичайна ситуация е историята на успешното, но и рисковано скално изкачване в планините Аладаглар, Турция.

 • Ритбул: Решения на Ledvance превръщат творба на Едуардо Кобра в среднощен шедьовър в Сао Пауло

  Ритбул: Решения на Ledvance превръщат творба на Едуардо Кобра в среднощен шедьовър в Сао Пауло

  Да дадеш светлина на произведение на изкуството... е също изкуство, но и грандиозно предизвикателство. Пред такова се изправят от Ledvance, бранд на Osram, когато през 2017 г. от тях се иска да осветят един от най-големите графити в света, който при това е творба на популярния бразилски художник Едуардо Кобра. „Фасадата на Complexo Intensidade – Cacau Show, стана още по-впечатляваща. Към изрисуваната площ от 5742 кв.м. вече са насочени 100 осветителни тела“, разказаха от фирма Ритбул.

 • Филкаб: Уникалната атмосфера в новия филм на Ники Илиев „Завръщане“ е създадена в шоурума на Schneider Electric

  Филкаб: Уникалната атмосфера в новия филм на Ники Илиев „Завръщане“ е създадена в шоурума на Schneider Electric

  Шоурумът на Schneider Electric България се превърна в снимчана площадка на новата българска продукция на Ники Илиев и Башар Рахал „Завръщане“. „Schneider Electric подкрепя българското кино и затова се превърна в домакин на целия снимачен екип. По време на срещата специалистите на Schneider и създателите на продукцията обсъдиха тенденциите в технологиите и киното, както и взаимното допълване между тях“, разказаха за Инженер.bg от Филкаб, официален партньор и представител на Schneider Electric.

 • Текра: Лазерни технологии на Optex гарантират по-висока безопасност на жп прелезите във Великобритания

  Текра: Лазерни технологии на Optex гарантират по-висока безопасност на жп прелезите във Великобритания

  Компанията Optex се нарежда сред водещите световни производители на системи за сигурност с приложение в редица области – от защита на домове и инфраструктура до индустриална автоматизация и управление на автомобилен трафик. „Optex залага своята лазерна технологията Redscan в основата на система за повишаване на безопасността на повече от 400 прелеза в Обединеното кралство – от Шотландия до южното крайбрежие“, коментираха от доказаната българска компания Текра.

 • МОЛ Варна с облик на устойчива и умна сграда с честотните регулатори на Danfoss и професионализма на Бандени

  МОЛ Варна с облик на устойчива и умна сграда с честотните регулатори на Danfoss и професионализма на Бандени

  Повишена енергийна ефективност, безопасност и комфортна среда посрещат посетителите и търговците в МОЛ Варна. След успешно изпълнен проект от фирма Бандени по внедряване на специализирани честотни регулатори Danfoss в климатичните камери, търговският център е трансформиран в интелигентна, устойчива сграда със значително намалено енергопотребление и подобрен микроклимат. Всички изисквания се покриват от честотните регулатори VLT HVAC Drive.

 • САТ с успешен проект за модернизация на електростанция и подстанции на циментов завод „Чека“ в Ливан

  САТ с успешен проект за модернизация на електростанция и подстанции на циментов завод „Чека“ в Ливан

  Системи Автоматика Технологии (САТ) ЕООД е един от най-големите и успешни български разработчици на системи за индустриална автоматизация. Успешни проекти на компанията функционират в циментови, стъкларски, бетонови заводи, предприятия за фураж, хартия, в металургията, енергетиката и други производства. „Освен на българския пазар, все по-голяма част от нашите инженерингови услуги се реализират в Европа и други държави“, информираха от офиса на САТ.

 • Новите разпределителни шкафове VX25 на Rittal пестят време в производството на Schaper Steuerungstechnik

  Новите разпределителни шкафове VX25 на Rittal пестят време в производството на Schaper Steuerungstechnik

  Вграждането на закрепващите кабелни шини в контролния шкаф на правилната височина звучи като лесна за постигане задача. Твърде често обаче се оказва, че шините на два съседни шкафа имат несъостност на отворите. „За щастие, на персонала на Schaper Steuerungstechnik в Херфорд вече не се налага да се справя с този проблем. Малък и много хитроумен детайл от новата VX25 система на Rittal разрешава проблема“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритал.

 • Технология на ABB намалява потреблението на енергия на хотел InterContinental Madrid с 40%

  Технология на ABB намалява потреблението на енергия на хотел InterContinental Madrid с 40%

  IHG е един от водещите световни хотелски оператори с повече от 5500 хотела и 15 бранда в почти 100 държави по света. Между 2013 г. и 2017 г. компанията е намалила екологичните последствия от дейността си за една заета стая с 15%. С основна роля за намаляване на енергопотреблението са системите за ОВК, на които се падат между 60 и 80% от цялата енергия, консумирана от един хотел. Хотел InterContinental Madrid с основание може да се разглежда като важен успех за системата Green Engage на IHG.

 • Цялостно изпълнение на части „Електро“ и „Автоматизация“ в Холсим България – сред успешно изпълнените от САТ проекти

  Цялостно изпълнение на части „Електро“ и „Автоматизация“ в Холсим България – сред успешно изпълнените от САТ проекти

  Системи Автоматика Технологии – САТ е утвърдена българска инженерингова компания с многогодишен опит в индустриалната автоматизация и множество успешно реализирани проекти у нас и в чужбина. Един от тях включва обновяване на електроинсталациите и автоматизиране на процесите в завода на Холсим България, който е част от световния лидер за производство на цимент, инертни материали и бетон LafargeHolcim, компания създадена чрез сливането на Holcim и Lafarge през юли 2015 г.

Още от Електротехника