Внедрявания

БЛС Автоматизация: Задвижването Unidrive M100 AC на Control Techniques увеличава производствената рентабилност на Cold Jet

07.12.2017 г.


Cold Jet е световен лидер в разработването на иновативни, екологично чисти решения за почистване със сух лед, които помагат на производители в различни промишлени браншове да намалят разходите за поддръжка, да повишат качеството на продуктите, да удължат живота на оборудването и да подобрят производителността и безопасността на работниците. „В търсене на решение за намаляване на разходите при производството на един от водещите си продукти, компанията избира да замени съществуващото задвижване на една от най-доказаните машини с Unidrive M100 на Control Techniques. Новото задвижване осигурява същата производителност, но намалява производствените разходи с около 100 долара за всяка произведена машина”, информираха за Инженер.bg от фирма БЛС Автоматизация, която е изключителен представител на Control Techniques за България.


 

В основата на технологията на почистване на Cold Jet е сухият лед. Водещият продукт на компанията е машина за почистване със сух лед Aero, която използва патентованата система SureFlow. Тази система включва топлоизолиран херметичен бункер, който намалява сублимацията и радиално подаващо устройство, осигуряващо равномерен процес на почистване. Като мярка за намаляване на разходите, Cold Jet заменя съществуващото решение за задвижване на Aero със задвижване Unidrive M100 на Control Techniques.


„Подаващото устройство е главният елемент в нашата система за почистване Aero”, коментира Нийл Уилямс, мениджър направление „Електрически системи и управление” в Cold Jet. „То регулира количеството сух лед, което преминава в струйния апарат и следователно регулира силата на почистване“, допълва той. За управление на подаващото устройство се използва променливотоково задвижване с честотно регулиране. По време на модернизацията на машината Cold Jet решава да замени използваното дотогава задвижване с оглед намаляване на производствените разходи. „Ние разгледахме няколко продукта от различни доставчици, но само Unidrive M100 на Control Techniques успя да постигне същото ниво на производителност като нашето съществуващо устройство, но на по-добра цена – с около 100 долара по-малко за всяка машина”, заяви Уилямс. „Предишният ни опит с продуктите на Control Techniques ни е убедил в отличното качеството на тяхната технология”, категоричен е специалистът.

 

Задвижването Unidrive M100 AC намира приложение в индустриални приложения с отворен контур на обратната връзка. Устройството се характеризира с лесна за използване LED клавиатура и кратки параметрични настройки. Unidrive M100 използва също SD карта за AI-backup копиране на параметри и прехвърляне на настройки. Режимът на отворен контур за обратна връзка V/Hz се конфигурира бързо и е с възможност за автоматична настройка.

 

Въпреки компактните си размери – Unidrive M100 е сред най-малките в своя клас за всички стойности на мощността – уредът предлага здрав промишлен дизайн и представлява оптимално решение за Aero на Cold Jet.

 

„Задвижването Unidrive M100 безпроблемно бе внедрено в нашата конструкция и изискваше само няколко промени в схемите, преди новото изпълнение да бъде пуснато на пазара”, обясни Уилямс. „Ние сме доставили вече повече от 100 модернизирани машини Aero и нямаме нито един случай на проблеми както в експлоатацията, така и в производството. Unidrive M100 е първият продукт на Control Techniques, който сме използвали, и определено ще разчитаме на тяхната технология отново за бъдещи проекти”, подчертаха още от компанията.

 

Повече информация за БЛС Автоматизация, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: БЛС Aвтоматизация, Control Techniques

Още от Електротехника