Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Внедрявания

ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

17.04.2018 г.


Производител на фурни за пици в САЩ е изправен пред проблеми, свързани с изискванията в много държави във веригите за електрозахранване на фурните да бъдат инсталирани индикатори за утечен ток от земно съединение (GFD) или дефектнотокови защити (RCD). „В пицариите в различни държави често възниквали проблеми, причинени от задвижванията с честотно регулиране (VFD), които са монтирани във фурните. Честото ненужно изключване на тези устройства предизвиквало неудобства както за производителя, така и за клиентите, тъй като водело до прекъсвания в процеса по приготвянето на пиците. За да намери решение на този проблем компанията се обърнала към Invertek Drives, един от лидерите в проектирането и производството на задвижвания с честотно регулиране VFD. Invertek предложила своя продукт Optidrive E3 IP20 с нисък утечен ток на земно съединение и малки габаритни размери за решаване на проблемите”, коментираха за Инженер.bg от фирма ВЕМ Сервиз и Инженеринг, която предлага продуктите на Invertek в България.Наличието на утечен ток от земно съединение, причиняващ изключването, е проследен до задвижването с променлива скорост VSD, инсталирано в пещта, за да контролира различни параметри на нагревателната и на конвейерната система. Те, от своя страна, осигуряват перфектно приготвената пица. Задвижванията, които били използвани преди модернизацията, имали висок ток на земна утечка, който бил главната причина за описаните по-горе проблеми.


Наложило се спешно намиране на надеждно алтернативно решение, за да се възстанови доверието на клиентите и да се поддържат очакваните високи нива на качество на продуктите. „Специалистите от компанията Invertek избрали Optidrive E3 IP20 с нисък ток на земна утечка и малки габаритни размери“, поясниха от ВЕМ Сервиз и Инженеринг.

 

„Производителят на фурните за пица се обърна към нас, тъй като нашите задвижвания с честотно регулиране Optidrive E3 IP20 се характеризират с ниски токовете на земна утечка, което гарантира, че фурните не биха изпитвали вече подобни проблеми. Освен това, малките им габаритни размери позволяват удобно и бързо монтиране. След интензивно тестване в различни условия, които симулират тези във фурните, Optidrive E3 надмина всички очаквания”, коментира г-н Уейн Морис, вицепрезидент на Invertek Drives USA.

Допълнително предимство за производителя на фурните е модулът Optistick на Invertek за свързване на няколко задвижвания. Параметрите могат бързо да се копират между множество устройства, докато вграденият Bluetooth интерфейс позволява свързване към персонални компютри, а в близко бъдеще и към смартфони.


„Когато инсталирате хиляди устройства на година с едни и същи параметри е изключително важно процесът на настройка и въвеждане в експлоатация за всяко едно от тях да се възпроизвежда ефективно и точно. При това независимо дали се прави с помощта на Optistick или с една от четиринадесетте основни параметрични функции на приложението, които вече са инсталирани в Optidrive", добавя Уейн.Решението гарантира, че производителят на фурни за пица би могъл да произвежда и изнася своите продукти знаейки, че нежеланото прекъсване на дефектнотоковите защити RCD е нещо от миналото. „Намереното решение на това сериозно предизвикателство гарантира, че той не само може да произвежда фурни и да ги изнася във всички страни по света, без да се притеснява от изискванията на местните електрически системи, но да спомага и за създаването на перфектните пици”, добавят в заключение от ВЕМ Сервиз и Инженеринг.


Повече информация за ВЕМ Сервиз и Инженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ВЕМ Сервиз и Инженеринг, Invertek Drives

Още от Електротехника