Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

ПиМ Груп: Несравнима локация за събития край Босфора е обезпечена срещу пожар с помпите на MasDaf

21.04.2020 г.


Величествена гледка към Босфора, останки от историческите стени на Константинопол и приказна градина насред космополитния Истанбул – това е Divan Kurucesme. Обектът представлява несравнима локация за провеждане на събития, като предлага различни зали, хотелска част, външни обеми, паркинг и сервизни помещения. „Това уникално място е реставрирано през 2012 г., а за обезпечаване на пожарната безопасност са предпочетени помпите с марка MasDaf – наш дългогодишен партньор от съседна Турция“, съобщиха за Инженер.bg от българската производствена, търговска и инженерингова фирма ПиМ Груп.Комплексът, който е с площ от 6 861 m2, се намира в квартал Куручесме от европейската страна на Босфора и е възстановен, като е запазен историческият дух, датиращ от края на 18-ти и началото на 19-ти век. „Уникалният терасовиден комплекс е домакин на сватби, годежи и всякакви събития, предоставяйки автентична истанбулска архитектура, съчетана с красотата на природата – комбинация, която поставена в контекста на забързания мегаполис, може да направи всяко преживяване незабравимо“, разказаха от българската компания.Divan Kuruçeşme е защитен с противопожарни помпи, произведени от MasDaf – турска компания, предлагаща ефективни решения в областта на пожарната безопасност, покриващи най-високите стандарти за качество в света. Смукателните помпи, електродвигателите, включени в списъка с UL, както и контролните панели се произвеждат в одобрен от UL (б.ред. Underwriters Laboratories – независим сертификационен орган) и FM (б.ред. Factory Mutual – независим технически орган – това орган ли е, който удостоверява работата на материали и системи чрез FMI (Factory Mutual Insurance)) с клас на защита 12.


Компанията MasDaf е основана през 1977 г., като оттогава до днес се развива в предоставянето на системи за пренос на течности, които осигуряват високи нива на енергийна ефективност. Производството също се основава на принципа за ефективно използване на водата, енергията и всички останали ресурси. Производствената база на компанията се намира в град Düzce, където на площ от 40 000 m² се изработват смукателни, многостъпални, индустриални, противопожарни, самозасмукващи, потопяеми и мн.др. видове помпи.„MasDaf разполага с внедрена система за управление на качеството според европейския стандарт  ISO9001:2015 , за управление на околната среда ISO14001:2015 и за управление на здравето и безопасността на работното място ISO 45001: 2018. Продуктите притежават сертификати за качество от UL, FM, NFPA 20, TSE, CE, ATEX, GOST, UKR Sepro и т.н., като се изнасят в общо 65 държави по целия свят, включително и България“, заявиха в заключение от ПиМ Груп.


Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: П и М Груп, MasDaf, worldarchitecture.org

Още от Електротехника