Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Новите разпределителни шкафове VX25 на Rittal пестят време в производството на Schaper Steuerungstechnik

12.03.2019 г.


Вграждането на закрепващите кабелни шини в контролния шкаф на правилната височина звучи като лесна за постигане задача. Твърде често обаче се оказва, че шините на два съседни шкафа имат несъостност на отворите. „За щастие, на персонала на Schaper Steuerungstechnik в Херфорд вече не се налага да се справя с този проблем. Малък и много хитроумен детайл от новата VX25 система на Rittal разрешава проблема – броенето на отворите на новите рамки гарантира точното маркиране на мястото за монтаж“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритал, дъщерно дружество у нас на лидера в производството на индустриални шкафове и системи Rittal.Едно от най-големите предизвикателства, пред които е изправена компанията Schaper Steuerungstechnik, е навременното производство на комутационните разпределителни шкафове и спазването на поетите срокове за доставка. Реализацията на висококачествени комутационни системи в кратки срокове зависи и от наличието на оптимални компоненти и системи. „Монтажниците в Schaper остават изключително доволни, когато за първи път изпробват новата VX25 система на Rittal в своите проекти. Първият практически тест на новия шкаф е на голяма разпределителна уредба с дължина от 30 до 40 m“, коментираха от Ритал. „VX25 ни пести време в много различни аспекти. Това е голямо предимство, когато сроковете ни притискат“, споделя Нилс Ментруп, технически директор в Schaper Steuerungstechnik.По-малко разнообразие от конструктивни части


Всичко по корпуса на Rittal VX25 е проектирано да постигне повишаване на ефективността – и това бързо се доказва в производството на Schaper. Работата с по-малко монтажни детайли е важно предимство, което веднага опростява проблемите в складовите наличности. Персоналът както в централния склад, така и в складовете за части за отделни проекти, се убеждават в това от собствения си опит. „По-малкото разнообразие от конструктивни елементи означава също, че използването на грешни части при монтажа вече не се случва толкова често. По-малкото често е повече, когато става въпрос и за най-малките компоненти“, поясниха от фирма Ритал. Всички винтове в новата система са с една и също глава – Torx30, което означава, че монтажникът винаги разполага с подходящия накрайник. „Преди, по време на монтажа винаги имахме нужда от два акумулаторни винтоверта, оборудвани с подходящите битове – сега ни е нужен само един”, добавя Нилс Ментруп, технически директор в Schaper.Много по-бърз монтаж


VX25 опростява монтажа по няколко различни начини, което помага да се спести време. Вратите на шкафа например, могат да бъдат премахнати с лекота, като новата система елиминира необходимостта от изваждане на шарнирните болтове. Персоналът на Schaper винаги предпочита да сваля вратите, преди да започне монтажа и окабеляването, което прави работата по-лесна – особено, ако кабелите трябва да бъдат положени в няколко шкафа. „Спестяването на време при сглобяването и демонтирането може да достигне до една минута и повече за всяка врата“, казва г-н Ментруп, като изчислява спестеното време. Когато става въпрос за големи системи, тези минути бързо стават часове. Концепцията за монтаж от един човек, която може да бъде приложена за целия шкаф, също помага да се ускори процесът. „Например, един служител може да събере задния панел без никаква помощ от колегите си. Той просто монтира панела на място в горната част в нужното положение, след което завива винтовете. Това са само няколко движения, но по този начин другият монтажник може да изпълнява в това време други задачи“, коментираха в заключение от фирма Ритал.

 

Повече информация за Ритал, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ритал, Rittal

Още от Електротехника