Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Ритбул: Решения на Ledvance превръщат творба на Едуардо Кобра в среднощен шедьовър в Сао Пауло

08.08.2019 г.


Да дадеш светлина на произведение на изкуството... е също изкуство, но и грандиозно предизвикателство. Пред такова се изправят от Ledvance, бранд на Osram, когато през 2017 г. от тях се иска да осветят един от най-големите графити в света, който при това е творба на популярния бразилски художник Едуардо Кобра. „Фасадата на Complexo Intensidade – Cacau Show в Сао Пауло, Бразилия, стана още по-впечатляваща. Към изрисуваната площ от 5742 m2 вече са насочени100 осветителни тела с LED технология, разработени от Ledvance“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ритбул, официален партньор на Ledvance за България.Славата застига Едуардо Кобра, след като създава грандиозния мурал „Етноси“ за Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Съставен от 5 портрета, проектът символизира единството на 5-те континента.


Ние ви разказахме и за още един уникален проект, обединяващ съвременния мурализъм и технологиите – вижте историята ТУК.

Майсторският мурал на Едуардо Кобра напълно допълва съвременния имидж на шоколадовата фабрика Cacau Show, но същевременно, напълно характерно за този стил улично изкуство, напомня и за традициите и социалната позиция по темата на автора и поръчителя. Фасадата неизменно привлича погледите на минувачите през деня, но благодарение на дизайна на Ledvance вече го прави и през на нощта.


„Отговорен за проекта е дизайнерът Рафаел Серадура, който, за да гарантира, че стенописът оказва влияние върху хората дори през нощта, избира LED решения с интегриран драйвер от гамата Ledvance Floodlight“, посочиха от Ритбул. Тези осветителни тела имат голям светлинен поток и са изключително устойчиви – защитени са срещу проникване на вода и прах със степен IP 65. „Нещо повече, мощността им е 100 W, отличават се с топла бяла цветна температура (3000 K) и светлинен поток до 100 лумена на ват. А закаленото непрозрачно стъкло, което е удароустойчиво и предотвратява отблясъците, ги прави подходящи за външни приложения“, уточниха от българската компания.Така, съчетанието между технология, знания и креативност превръща творбата на Кобра в среднощен шедьовър. „Когато бранд на осветителни тела е поставен редом до името на световноизвестен художник, това неминуемо говори за престижа и пазарното място на производителя. Портфолиото на Ledvance включва изключително висококачествени артикули, проектирани както за жилищно, така и за индустриално осветление“, подчертаха от Ритбул. Освен стенописа за Cacau Show, Ledvance оставя почерка си и върху други обществени пространства, например „зеления коридор“ на бул. „23 май“ и фасадата на Morumbi Shopping – също намиращи се в Сао Пауло.Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Ритбул, Ledvance

Още от Електротехника