Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Роберт Бош: За изкачването на планински първенци са нужни смелост, мъжество и ... перфоратор Bosch

30.08.2019 г.


Защо не е излишно почитателите на екстремни планински занимания да имат под ръка подходящ електроинструмент? От тези, които обичайно се използват за ремонтни дейности в индустрията и в бита. Но дали приложенията им се ограничават само до това? От Роберт Бош, направление Електроинструменти, част от международната група Bosch, разкриха нови възможности за използване на този тип оборудване. „Пример за приложение на перфоратора Bosch GBH 18 V-EC Professional в необичайна ситуация е историята на успешното, но и рисковано скално изкачване в планините Аладаглар, Турция, от алпиниста Угур Йелмаз“, разказаха за Инженер.bg от компанията.


 

За идеята да изкачиш най-стръмната планинска верига в Турция

 

Планините са истинска страст за Угур Йелмаз от Турция, който благодарение на своите родители е имал възможност още от ранна детска възраст да се наслаждава на планинския покой и да го заобича за цял живот. Когато е само на 4 години, Угур за първи път поема по планинските пътеки, а на 7-годишна възраст осъществява първото си изкачване на връх.

 

Стремежът му да покорява все по-трудни върхове го провокира да изкачи планинската верига Аладаглар, известна като областта в Турция, чиито скали са с най-високо ниво на трудност за катерене.

 

Перфораторът Bosch – верен спътник по пътя нагоре

 

За да изпълни целта си обаче, се оказва, че той трябва да избере алтернативен маршрут и да се снабди с допълнителни инструменти. Смелият избор да изкатери стръмните скали по „неотъпкана пътека“ изисква усилена подготовка, която отнема близо 5 години, както и спазване на някои условия, гарантиращи сигурността и безопасността на трасето, а именно - затягане на определен брой и тип анкерни болтове, разположени по фиксирано разстояние.

 

В този момент на помощ идва безжичното и леко оборудване на „Bosch Професионални електроинструменти“. „Твърдо решен да изпълни заветната си цел и убеден в нуждата от спазване на принципите за безопасност в планината, Угур се доверява на перфоратора Bosch GBH 18 V-EC Professional, като го взима със себе си по пътя към върха“, допълниха още от българското дружество.

 

С какво перфораторът допринася за успешното скално катерене?

 

Мисията на Угур е увенчана с успех, за което принос имат някои от специфичните характеристики на перфоратора Bosch. Ето някои от причините за успешната високопланинска мисия:

 - Голяма продължителност на работа на мотора Bosch ЕС с едно зареждане;

 - Tегло от само 2.6 kg и компактна конструкция;

 - Капацитет за пробиване на над 100 отвора с големина 6 mm x 400 mm;

 - Защита от прах;

 - Акумулаторна батерия с технология CoolPack, която регулира топлината и удължава живота на инструмента;

 - Специалниелектронни системи, които недопускат прегарянето и разреждането на батерията и помагат на мотора да се изключва сам при натоварване над допустимото.


„Още едно значително предимство на батерията на Bosch GBH 18 V-EC Professional е липсата на т.нар. Memory-ефект, позволяващ зареждането ѝ по всяко време, без значение от степента на зареденост и без да има негативни ефекти върху клетките ѝ“, подчертаха от Роберт Бош.Удовлетворението от покорените върхове

 

По време на екстремното приключение на Угур Йелмаз, упоритостта, последователността и силната мотивация му се отблагодаряват щедро. Внушителните панорамни гледки от високо, чувството на удовлетвореност от покоряването на върха и поривът за нови предизвикателства несъмнено оправдават целия изтощителен труд и усилия.


А с верния помощник в лицето на перфоратора на Bosch, Угур Йелмаз успява да съхрани увереността в своите способности.


Не забравяйте, че и вие можете да разчитате изцяло на продуктите на Bosch, в случай, че вземете решението да се впуснете в подобни планински приключения! ...Или, ако просто имате нужда от отвор в стената...

 

Повече информация за Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Роберт Бош, направление Електроинструменти

Още от Електротехника