Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Текра: Немска компания разработи мобилна станция за видеоконтрол на открито с решения на Dahua Technology

05.02.2020 г.

 


Немска компания, предлагаща услуги за видеонаблюдение и защита, търси надеждно и гъвкаво решение, което да гарантира сигурността на посетителите по време на различни събития и изложения на открито. Благодарение на предоставените модерни технологии от международния производител Dahua Technology, дружеството успява да разработи иновативна мобилна видео система, осигуряваща спокойствието на клиентите си. „Т. нар. мобилни „видео охранители“ разполагат с 4 HD камери, издигнати на височина 6 m върху ремарке. Технологичната разработка позволява на операторите да извършват видео контрол с обхват до 300 m, както и висококачествено нощно наблюдение“, споделиха за Инженер.bg от доказаната българска фирма Текра, предлагаща продуктите на Dahua Technology у нас.


 


Въпреки компактния си дизайн, иновативната система за видеонаблюдение разполага с висококачествени технологични разработки, а именно четири камери с висока разделителна способност и детектори за движение, които са монтирани към ремарке на височина от 6 m. Това дава възможност за реализацията на видеозапис с обхват до 200 m. В основата на контролната станция е заложен DSS сървър, който приема всички сигнали от камерите за видеонаблюдение, както и видео матрица, чрез която се прожектират всички видеозаписи върху няколко големи екрана.


 

От контролния център операторите могат да управляват прецизно всяка мобилна видео система поотделно. В случай на засичане на нарушение в зоната за видеонаблюдение, на съответния екран се появява автоматична аларма, която не може да бъде затворена без допълнителна обработка от страна на оператора. Това гарантира, че всеки един сигнал за нарушение ще бъде прегледан от охраняващото лице и няма да бъде пропуснат.

 

„Друго предимството при използването на продукти от Dahua Technology пред други доставчици на решения за видеонаблюдение е, че съответните лицензи се предоставят напълно безплатно – независимо дали потребителите използват 4-канален или 64-канален видеорекордер“, обясниха специалистите от българското дружество.

 

Използвани технологии на Dahua Technology в мобилните видео системи:


 - Широкоъгълни фиксирани камери с обхват до 200 m;
 - PTZ камери, серия „Starlight“, с обхват до 300 m и нощно виждане;
 - DSS софтуер.


 

Мобилните системи са оборудвани с два различни вида камери: две широкоъгълни неподвижни камери и две PTZ камери от серията Dahua Starlight. PTZ камерите дават възможност за увеличаване на мащаба към определени зони или обекти, привличащи вниманието на охранителите. „Серията Starlight се отличава и със заложената технология за висококачествено нощно виждане. Камерите разполагат с високоефективнa IR функция, която позволява наблюдението на обекти от разстояние до 300 m“, добавиха в заключение от Текра.

 

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Текра, Dahua Technology

Още от Електротехника