Внедрявания

 • „Riu Pravets Resort“ и „Щастливеца“ избраха космополитния шик на гамата Unica от Schneider Electric

  „Riu Pravets Resort“ и „Щастливеца“ избраха космополитния шик на гамата Unica от Schneider Electric

  Пролетта започна да се подава зад ъгъла, а този сезон обикновено свързваме с обновяване. А какво по-хубаво от това, паралелно с кръговрата на природата, и в домовете, офисите, ресторантите и хотелите да нахлуе свежестта. Schneider Electric има предложение за това как да промените интериора, а хотел „Riu Pravets Resort“ и ресторант „Щастливеца“ са партньори на фирмата в това начинание. „Уникална извънградска атмосфера или космополитен шик – в случая и двете са завършени с продуктите от гамата Unica. Тя поставя акцент върху усещането за модерен и комфортен живот, независимо дали в забързания ритъм на града или в спокойствието на природата“, споделиха от фирмата за Инженер.bg

 • Текра: Немска компания разработи мобилна станция за видеоконтрол на открито с решения на Dahua Technology

  Текра: Немска компания разработи мобилна станция за видеоконтрол на открито с решения на Dahua Technology

  Немска компания, предлагаща услуги за видеонаблюдение и защита, търси надеждно и гъвкаво решение, което да гарантира сигурността на посетителите по време на различни събития и изложения на открито. Благодарение на предоставените модерни технологии от международния производител Dahua Technology, дружеството успява да разработи иновативна мобилна видео система. Т. нар. мобилни „видео охранители“ разполагат с 4 HD камери, издигнати на височина 6 m върху ремарке.

 • Адреналин и висока безопасност с технологии на ABB в най-големия симулатор за свободно падане в света Aero Gravity

  Адреналин и висока безопасност с технологии на ABB в най-големия симулатор за свободно падане в света Aero Gravity

  Стремително отделяне на адреналин, прилив на енергия, бесен сърдечен ритъм и учестено дишане. Именно това се случва в човешкото тяло по време на свободно падане от приблизително 4500 m. Aero Gravity в Милано, Италия, най-големият симулатор на свободно падане в света, предлага това изживяване, но само на няколко метра над земята и без парашут. В Aero Gravity ще видите хора, които правят акробатични номера, планират или се въртят в широка 5 m и висока 21 m прозрачна тръба.

 • Кастива: Компютърно управление и сервозадвижвания на Beckhoff оптимизират система за етикетиране

  Кастива: Компютърно управление и сервозадвижвания на Beckhoff оптимизират система за етикетиране

  Технологията IML (In-mold labeling: етикетиране във формата) е много добро решение на актуалните изисквания на потребителите в пластмасовата индустрия, особено в сегмента на опаковките. „За да внедри ефективно такава система, швейцарската компания за специализирано оборудване Beck Automation избира технологията на Beckhoff като стандартна технология за автоматизация, базирана на PC управление и задвижване“, информираха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на Beckhoff за България.

 • Роберт Бош: За изкачването на планински първенци са нужни смелост, мъжество и ... перфоратор Bosch

  Роберт Бош: За изкачването на планински първенци са нужни смелост, мъжество и ... перфоратор Bosch

  Защо не е излишно почитателите на екстремни планински занимания да имат под ръка подходящ електроинструмент? От тези, които обичайно се използват за ремонтни дейности в индустрията и в бита. Но дали приложенията им се ограничават само до това? Пример за приложение на перфоратора Bosch GBH 18 V-EC Professional в необичайна ситуация е историята на успешното, но и рисковано скално изкачване в планините Аладаглар, Турция.

 • Ритбул: Решения на Ledvance превръщат творба на Едуардо Кобра в среднощен шедьовър в Сао Пауло

  Ритбул: Решения на Ledvance превръщат творба на Едуардо Кобра в среднощен шедьовър в Сао Пауло

  Да дадеш светлина на произведение на изкуството... е също изкуство, но и грандиозно предизвикателство. Пред такова се изправят от Ledvance, бранд на Osram, когато през 2017 г. от тях се иска да осветят един от най-големите графити в света, който при това е творба на популярния бразилски художник Едуардо Кобра. „Фасадата на Complexo Intensidade – Cacau Show, стана още по-впечатляваща. Към изрисуваната площ от 5742 кв.м. вече са насочени 100 осветителни тела“, разказаха от фирма Ритбул.

 • Филкаб: Уникалната атмосфера в новия филм на Ники Илиев „Завръщане“ е създадена в шоурума на Schneider Electric

  Филкаб: Уникалната атмосфера в новия филм на Ники Илиев „Завръщане“ е създадена в шоурума на Schneider Electric

  Шоурумът на Schneider Electric България се превърна в снимчана площадка на новата българска продукция на Ники Илиев и Башар Рахал „Завръщане“. „Schneider Electric подкрепя българското кино и затова се превърна в домакин на целия снимачен екип. По време на срещата специалистите на Schneider и създателите на продукцията обсъдиха тенденциите в технологиите и киното, както и взаимното допълване между тях“, разказаха за Инженер.bg от Филкаб, официален партньор и представител на Schneider Electric.

 • Текра: Лазерни технологии на Optex гарантират по-висока безопасност на жп прелезите във Великобритания

  Текра: Лазерни технологии на Optex гарантират по-висока безопасност на жп прелезите във Великобритания

  Компанията Optex се нарежда сред водещите световни производители на системи за сигурност с приложение в редица области – от защита на домове и инфраструктура до индустриална автоматизация и управление на автомобилен трафик. „Optex залага своята лазерна технологията Redscan в основата на система за повишаване на безопасността на повече от 400 прелеза в Обединеното кралство – от Шотландия до южното крайбрежие“, коментираха от доказаната българска компания Текра.

 • МОЛ Варна с облик на устойчива и умна сграда с честотните регулатори на Danfoss и професионализма на Бандени

  МОЛ Варна с облик на устойчива и умна сграда с честотните регулатори на Danfoss и професионализма на Бандени

  Повишена енергийна ефективност, безопасност и комфортна среда посрещат посетителите и търговците в МОЛ Варна. След успешно изпълнен проект от фирма Бандени по внедряване на специализирани честотни регулатори Danfoss в климатичните камери, търговският център е трансформиран в интелигентна, устойчива сграда със значително намалено енергопотребление и подобрен микроклимат. Всички изисквания се покриват от честотните регулатори VLT HVAC Drive.

 • САТ с успешен проект за модернизация на електростанция и подстанции на циментов завод „Чека“ в Ливан

  САТ с успешен проект за модернизация на електростанция и подстанции на циментов завод „Чека“ в Ливан

  Системи Автоматика Технологии (САТ) ЕООД е един от най-големите и успешни български разработчици на системи за индустриална автоматизация. Успешни проекти на компанията функционират в циментови, стъкларски, бетонови заводи, предприятия за фураж, хартия, в металургията, енергетиката и други производства. „Освен на българския пазар, все по-голяма част от нашите инженерингови услуги се реализират в Европа и други държави“, информираха от офиса на САТ.

Още от Електротехника