Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Ритбул: С гъвкава и мощна комбинация от системи на EPLAN, електротехническите проекти на Aggreko са по-бързи и по-точни

  Ритбул: С гъвкава и мощна комбинация от системи на EPLAN, електротехническите проекти на Aggreko са по-бързи и по-точни

  Компанията Aggreko е един от водещите доставчици на решения за временно електрозахранване, отопление и климатизация за индустриално и битово приложение. „Основно предизвикателство пред Aggreko се е състояло в осигуряването на ефективен и безпроблемен обмен на данни. Решението е намерено с използването на платформата EPLAN, и по-специално на системите EPLAN Electric P8, EPLAN Pro Panel, EPLAN Harness proD, EPLAN Smart Wiring и EPLAN Data Portal“, информираха от фирма Ритбул.

 • Луда надпревара за истински „хищници" – предизвикателство за тялото, духа… и инструментите на Bosch

  Луда надпревара за истински „хищници" – предизвикателство за тялото, духа… и инструментите на Bosch

  Екстремни условия, смайваща природа и лудо надбягване, подправено с находчиви препятствия. Състезание, което преминава граници. Това е „Надпревара за хищници" (Predator Race). Бягането с екстремни препятствия поставя на изпитание хората и електроинструментите Bosch в живописните чешки планини. Създателят на тези състезателни писти е Михал Длоухил и днес заедно с българското дружество Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти ще Ви покажем неговата невероятна империя.

 • АББ България: Как модернизация в старинните улици на Лондон премина „по ноти“. Вижте в новото видео на ABB

  АББ България: Как модернизация в старинните улици на Лондон премина „по ноти“. Вижте в новото видео на ABB

  „Архитектурата е застинала музика“, казва Гьоте. Именно това твърдение на немския писател и философ вдъхновява новата видео поредица на технологичния гигант ABB. „Застинала музика“ разказва не само какво е общото между архитектурата и музиката, а и какъв е резултатът, когато към тях се добавят и новите технологии. Ако вече провокирахме Вашето любопитство, то вижте какво разказаха за Darcie‘s Mews – пилотния видеоклип, пред Инженер.bg от АББ България.

 • Малки домове, големи мечти, или как с инструментите на Bosch се изграждат мобилни еко къщи

  Малки домове, големи мечти, или как с инструментите на Bosch се изграждат мобилни еко къщи

  Мобилните екологични, малки дървени къщи на румънската компания Eco Tiny House сбъдват мечти. И то от онези, за които мечтаем грандиозно, със замах, и си представяме далечни пътувания из непознати земи за дълго време, както и по-скромни, когато ни се иска просто да останем за малко извън обхват и да отседнем на живописно местенце сред природата. Днес, заедно с Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, избрахме да Ви разкажем разкажем една история, от „сърцето“ на Трансилвания.

 • Авариите и сервизните грешки вече са в миналото за Airbus с индустриални климатици Blue e+ на Rittal

  Авариите и сервизните грешки вече са в миналото за Airbus с индустриални климатици Blue e+ на Rittal

  Във фабриката на самолетостроителната компания Airbus за окончателно сглобяване на самолетите A320 в Хамбург, Германия, са изградени 28 изпитателни станции, като всички те разполагат с еднакво оборудване. Тяхната най-важна задача е да осигурят надеждността на летателните средства. За целта мощните сървъри и хардуерните компоненти, намиращи се в комуникационните контролни шкафове, трябва да бъдат надеждно охлаждани, за да се гарантира, че няма да прегреят и да се повредят.

 • ПиМ Груп: Несравнима локация за събития край Босфора е обезпечена срещу пожар с помпите на MasDaf

  ПиМ Груп: Несравнима локация за събития край Босфора е обезпечена срещу пожар с помпите на MasDaf

  Величествена гледка към Босфора, останки от историческите стени на Константинопол и приказна градина насред космополитния Истанбул – това е Divan Kurucesme. Обектът представлява несравнима локация за провеждане на събития, като предлага различни зали, хотелска част, външни обеми, паркинг и сервизни помещения. Това уникално място е реставрирано през 2012 г., а за обезпечаване на пожарната безопасност са предпочетени помпите с марка MasDaf“, съобщиха от фирма ПиМ Груп.

 • „Riu Pravets Resort“ и „Щастливеца“ избраха космополитния шик на гамата Unica от Schneider Electric

  „Riu Pravets Resort“ и „Щастливеца“ избраха космополитния шик на гамата Unica от Schneider Electric

  Пролетта започна да се подава зад ъгъла, а този сезон обикновено свързваме с обновяване. А какво по-хубаво от това, паралелно с кръговрата на природата, и в домовете, офисите, ресторантите и хотелите да нахлуе свежестта. Schneider Electric има предложение за това как да промените интериора, а хотел „Riu Pravets Resort“ и ресторант „Щастливеца“ са партньори на фирмата в това начинание. „Уникална извънградска атмосфера или космополитен шик – в случая и двете са завършени с продуктите от гамата Unica. Тя поставя акцент върху усещането за модерен и комфортен живот, независимо дали в забързания ритъм на града или в спокойствието на природата“, споделиха от фирмата за Инженер.bg

 • Текра: Немска компания разработи мобилна станция за видеоконтрол на открито с решения на Dahua Technology

  Текра: Немска компания разработи мобилна станция за видеоконтрол на открито с решения на Dahua Technology

  Немска компания, предлагаща услуги за видеонаблюдение и защита, търси надеждно и гъвкаво решение, което да гарантира сигурността на посетителите по време на различни събития и изложения на открито. Благодарение на предоставените модерни технологии от международния производител Dahua Technology, дружеството успява да разработи иновативна мобилна видео система. Т. нар. мобилни „видео охранители“ разполагат с 4 HD камери, издигнати на височина 6 m върху ремарке.

 • Адреналин и висока безопасност с технологии на ABB в най-големия симулатор за свободно падане в света Aero Gravity

  Адреналин и висока безопасност с технологии на ABB в най-големия симулатор за свободно падане в света Aero Gravity

  Стремително отделяне на адреналин, прилив на енергия, бесен сърдечен ритъм и учестено дишане. Именно това се случва в човешкото тяло по време на свободно падане от приблизително 4500 m. Aero Gravity в Милано, Италия, най-големият симулатор на свободно падане в света, предлага това изживяване, но само на няколко метра над земята и без парашут. В Aero Gravity ще видите хора, които правят акробатични номера, планират или се въртят в широка 5 m и висока 21 m прозрачна тръба.

 • Кастива: Компютърно управление и сервозадвижвания на Beckhoff оптимизират система за етикетиране

  Кастива: Компютърно управление и сервозадвижвания на Beckhoff оптимизират система за етикетиране

  Технологията IML (In-mold labeling: етикетиране във формата) е много добро решение на актуалните изисквания на потребителите в пластмасовата индустрия, особено в сегмента на опаковките. „За да внедри ефективно такава система, швейцарската компания за специализирано оборудване Beck Automation избира технологията на Beckhoff като стандартна технология за автоматизация, базирана на PC управление и задвижване“, информираха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на Beckhoff за България.

Още от Електротехника