Внедрявания

 • Новите разпределителни шкафове VX25 на Rittal пестят време в производството на Schaper Steuerungstechnik

  Новите разпределителни шкафове VX25 на Rittal пестят време в производството на Schaper Steuerungstechnik

  Вграждането на закрепващите кабелни шини в контролния шкаф на правилната височина звучи като лесна за постигане задача. Твърде често обаче се оказва, че шините на два съседни шкафа имат несъостност на отворите. „За щастие, на персонала на Schaper Steuerungstechnik в Херфорд вече не се налага да се справя с този проблем. Малък и много хитроумен детайл от новата VX25 система на Rittal разрешава проблема“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритал.

 • Технология на ABB намалява потреблението на енергия на хотел InterContinental Madrid с 40%

  Технология на ABB намалява потреблението на енергия на хотел InterContinental Madrid с 40%

  IHG е един от водещите световни хотелски оператори с повече от 5500 хотела и 15 бранда в почти 100 държави по света. Между 2013 г. и 2017 г. компанията е намалила екологичните последствия от дейността си за една заета стая с 15%. С основна роля за намаляване на енергопотреблението са системите за ОВК, на които се падат между 60 и 80% от цялата енергия, консумирана от един хотел. Хотел InterContinental Madrid с основание може да се разглежда като важен успех за системата Green Engage на IHG.

 • Цялостно изпълнение на части „Електро“ и „Автоматизация“ в Холсим България – сред успешно изпълнените от САТ проекти

  Цялостно изпълнение на части „Електро“ и „Автоматизация“ в Холсим България – сред успешно изпълнените от САТ проекти

  Системи Автоматика Технологии – САТ е утвърдена българска инженерингова компания с многогодишен опит в индустриалната автоматизация и множество успешно реализирани проекти у нас и в чужбина. Един от тях включва обновяване на електроинсталациите и автоматизиране на процесите в завода на Холсим България, който е част от световния лидер за производство на цимент, инертни материали и бетон LafargeHolcim, компания създадена чрез сливането на Holcim и Lafarge през юли 2015 г.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  Производител на фурни за пици в САЩ е изправен пред проблеми, свързани с изискванията в много държави във веригите за електрозахранване на фурните да бъдат инсталирани индикатори за утечен ток от земно съединение (GFD) или дефектнотокови защити (RCD). В пицариите в различни държави често възниквали проблеми, причинени от задвижванията с честотно регулиране (VFD), които са монтирани във фурните. Честото ненужно изключване на тези устройства предизвиквало неудобства.

 • БЛС Автоматизация: Задвижването Unidrive M100 AC на Control Techniques увеличава производствената рентабилност на Cold Jet

  БЛС Автоматизация: Задвижването Unidrive M100 AC на Control Techniques увеличава производствената рентабилност на Cold Jet

  Cold Jet е световен лидер в разработването на иновативни, екологично чисти решения за почистване със сух лед, които помагат на производители в различни промишлени браншове. „В търсене на решение за намаляване на разходите при производството на един от водещите си продукти, компанията избира да замени съществуващото задвижване на една от от най-доказаните машини с Unidrive M100 на Control Techniques”, информираха за Инженер.bg от фирма БЛС Автоматизация.

 • Брайт Инженеринг подмени кабели и изгради нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България

  Брайт Инженеринг подмени кабели и изгради нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България

  Брайт Инженеринг е българска инженерингова компания с богат опит в реализацията на проекти от различни области на индустрията. Нейни клиенти са едни от най-големите предприятия в страната. „През миналата година имахме възможност да работим и успешно да изпълним един много интересен проект, свързан с подмяната на кабели и с изграждането на нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България АД”, разказаха за Инженер.bg от Брайт Инженеринг.

 • Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Немската компания Weidmüller е доказан производител на продукти и решения за предаване, обработка и преобразуване на електрическа енергия, сигнали и данни. „Изделията на фирмата намират приложение във всички сфери на индустрията. Един от нейните успешни проекти е внедряването на модулните терминали от серията ZIA в машини за рязане на сирена, производство на немската компания ALPMA Alpenland Maschinenbau, които изискват изключителна прецизност”, съобщиха от фирма Вайд-Бул.

 • Ташев-Галвинг: Жилищният комплекс TEMA Park в Истанбул с иновативно осветление от Steinel Professional

  Ташев-Галвинг: Жилищният комплекс TEMA Park в Истанбул с иновативно осветление от Steinel Professional

  Наскоро в Истанбул е завършено строителството на нов мащабен жилищен комплекс TEMA Park, който се отличава със съвременна концепция на обитаваното пространство, модерна инфраструктура, добри транспортни връзки и висок стандарт за сигурност. „В различните жилищни сгради на TEMA Park са използвани повече от 2600 инфрачервени сензори IS 345 за движение в коридори и проходи, които осигуряват енергийно-ефективно осветление, както и допълнителен комфорт и сигурност”, съобщиха от Ташев-Галвинг.

 • ВиВ Изоматик: PLC контролери на Phoenix Contact осигуряват надежден и ефективен контрол във водоснабдителна система

  ВиВ Изоматик: PLC контролери на Phoenix Contact осигуряват надежден и ефективен контрол във водоснабдителна система

  Американската компания Control Network Plus е специализирана в интегрирането на нови или модернизиране на съществуващи системи за управление. „Фирмата има участие и в разработката на хибридна DCS система, използвайки PLC контролери и HMI интерфейс за персонални компютри. За своите системи Control Network Plus използва контролерите ILC 150 на Phoenix Contact, които осигуряват едно от най-добрите съотношения между цена и производителност”, коментираха за Инженер.bg от ВиВ Изоматик.

 • Мехатроникс: Честотни регулатори MVD на Delta спестяват електроенергия до 54% във фабрика за изгаряне на отпадъци

  Мехатроникс: Честотни регулатори MVD на Delta спестяват електроенергия до 54% във фабрика за изгаряне на отпадъци

  Световният лидер в областта на решения за автоматизация и енергийно управление Delta обяви, че неговите честотни преобразуватели средно напрежение MVD са довели до икономия на електроенергия с до 54% от три вентилатора за отвеждане на димни газове във фабрика за изгаряне на отпадъци в Тайван. Годишното намаляване на консумираната електроенергия е с около 1.7 млн. kWh за всяко едно инсталирано устройство, а възвръщаемостта на инвестицията е със срок, по-малък от година.

Още от Електротехника