Внедрявания

 • БЛС Автоматизация: Задвижването Unidrive M100 AC на Control Techniques увеличава производствената рентабилност на Cold Jet

  БЛС Автоматизация: Задвижването Unidrive M100 AC на Control Techniques увеличава производствената рентабилност на Cold Jet

  Cold Jet е световен лидер в разработването на иновативни, екологично чисти решения за почистване със сух лед, които помагат на производители в различни промишлени браншове. „В търсене на решение за намаляване на разходите при производството на един от водещите си продукти, компанията избира да замени съществуващото задвижване на една от от най-доказаните машини с Unidrive M100 на Control Techniques”, информираха за Инженер.bg от фирма БЛС Автоматизация.

 • Брайт Инженеринг подмени кабели и изгради нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България

  Брайт Инженеринг подмени кабели и изгради нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България

  Брайт Инженеринг е българска инженерингова компания с богат опит в реализацията на проекти от различни области на индустрията. Нейни клиенти са едни от най-големите предприятия в страната. „През миналата година имахме възможност да работим и успешно да изпълним един много интересен проект, свързан с подмяната на кабели и с изграждането на нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България АД”, разказаха за Инженер.bg от Брайт Инженеринг.

 • Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Немската компания Weidmüller е доказан производител на продукти и решения за предаване, обработка и преобразуване на електрическа енергия, сигнали и данни. „Изделията на фирмата намират приложение във всички сфери на индустрията. Един от нейните успешни проекти е внедряването на модулните терминали от серията ZIA в машини за рязане на сирена, производство на немската компания ALPMA Alpenland Maschinenbau, които изискват изключителна прецизност”, съобщиха от фирма Вайд-Бул.

 • Ташев-Галвинг: Жилищният комплекс TEMA Park в Истанбул с иновативно осветление от Steinel Professional

  Ташев-Галвинг: Жилищният комплекс TEMA Park в Истанбул с иновативно осветление от Steinel Professional

  Наскоро в Истанбул е завършено строителството на нов мащабен жилищен комплекс TEMA Park, който се отличава със съвременна концепция на обитаваното пространство, модерна инфраструктура, добри транспортни връзки и висок стандарт за сигурност. „В различните жилищни сгради на TEMA Park са използвани повече от 2600 инфрачервени сензори IS 345 за движение в коридори и проходи, които осигуряват енергийно-ефективно осветление, както и допълнителен комфорт и сигурност”, съобщиха от Ташев-Галвинг.

 • ВиВ Изоматик: PLC контролери на Phoenix Contact осигуряват надежден и ефективен контрол във водоснабдителна система

  ВиВ Изоматик: PLC контролери на Phoenix Contact осигуряват надежден и ефективен контрол във водоснабдителна система

  Американската компания Control Network Plus е специализирана в интегрирането на нови или модернизиране на съществуващи системи за управление. „Фирмата има участие и в разработката на хибридна DCS система, използвайки PLC контролери и HMI интерфейс за персонални компютри. За своите системи Control Network Plus използва контролерите ILC 150 на Phoenix Contact, които осигуряват едно от най-добрите съотношения между цена и производителност”, коментираха за Инженер.bg от ВиВ Изоматик.

 • Мехатроникс: Честотни регулатори MVD на Delta спестяват електроенергия до 54% във фабрика за изгаряне на отпадъци

  Мехатроникс: Честотни регулатори MVD на Delta спестяват електроенергия до 54% във фабрика за изгаряне на отпадъци

  Световният лидер в областта на решения за автоматизация и енергийно управление Delta обяви, че неговите честотни преобразуватели средно напрежение MVD са довели до икономия на електроенергия с до 54% от три вентилатора за отвеждане на димни газове във фабрика за изгаряне на отпадъци в Тайван. Годишното намаляване на консумираната електроенергия е с около 1.7 млн. kWh за всяко едно инсталирано устройство, а възвръщаемостта на инвестицията е със срок, по-малък от година.

 • Технически решения на Legrand придават нов облик на стадион Bollaert-Delelis във Франция

  Технически решения на Legrand придават нов облик на стадион Bollaert-Delelis във Франция

  Един от най-големите стадиони във Франция Bollaert-Delelis вече живее нов живот благодарение на висококачествената техника на световния лидер в сферата на електрическите и сградни инфраструктури Legrand, информираха от Легранд България. Футболното съоръжение бе модернизирано с различни модели разпределителни шкафове, въздушни и термомагнитни прекъсвачи, индустриални контактори и шини, електроинсталационно и комутационно оборудване с марка Legrand.

 • Ташев-Галвинг: Интелигентно решение на Steinel Professional управлява осветлението в новата библиотека на Щутгарт

  Ташев-Галвинг: Интелигентно решение на Steinel Professional управлява осветлението в новата библиотека на Щутгарт

  За осигуряване на максимална енергийна ефективност, над 200 KNX високочестотни сензора за присъствие на Steinel Professional контролират осветлението в модерната градска библиотека на Щутгарт. „Предимствата на високочестотната сензорна технология се демонстрират най-добре в съвременните обществени сгради. Детекторите не само отговарят на изискванията на архитектите със своя елегантен дизайн, но гарантират комфорт на присъствието и по-ниски разходи за енергия“, коментираха от Ташев-Галвинг.

 • Първи проект на Comelit в България – доставка на видео и аудио система за резиденция „Лазурен бряг”

  Първи проект на Comelit в България – доставка на видео и аудио система за резиденция „Лазурен бряг”

  Comelit, утвърден в световен мащаб производител на видеодомофонни системи, реализира своя първи проект в България, съобщиха за Инженер.bg от фирма Телетек, която предлага решенията на Comelit у нас. Проектът включва инсталиране на аудио система в новоизградената 22-етажна резиденция „Лазурен бряг" в гр. Бургас. Причината Comelit да бъде избрана за този проект е оригиналния дизайн на системата, както и прилагането на водещи технологии в областта.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотно управление Optidrive осигурява ефективност и надеждност в ирландска каменоломна

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотно управление Optidrive осигурява ефективност и надеждност в ирландска каменоломна

  Кариерата Coolmore в ирландския град Корк се управлява от компанията Джон А Ууд. В кариерата се използва единична ротационна трошачка Sheepbridge, която първоначално е снабдена с асинхронен двигател с навит ротор в комбинация със стартер. Необходимо е оборудването, което ще го замени, да осигури изключително надеждно управление със значителни икономии на енергия. Използването на честотно управление Optidrive P2 на Invertek Drives носи значителни ползи за ирландската каменоломна.

Още от Електротехника