Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Текра: Лазерни технологии на Optex гарантират по-висока безопасност на жп прелезите във Великобритания

  Текра: Лазерни технологии на Optex гарантират по-висока безопасност на жп прелезите във Великобритания

  Компанията Optex се нарежда сред водещите световни производители на системи за сигурност с приложение в редица области – от защита на домове и инфраструктура до индустриална автоматизация и управление на автомобилен трафик. „Optex залага своята лазерна технологията Redscan в основата на система за повишаване на безопасността на повече от 400 прелеза в Обединеното кралство – от Шотландия до южното крайбрежие“, коментираха от доказаната българска компания Текра.

 • МОЛ Варна с облик на устойчива и умна сграда с честотните регулатори на Danfoss и професионализма на Бандени

  МОЛ Варна с облик на устойчива и умна сграда с честотните регулатори на Danfoss и професионализма на Бандени

  Повишена енергийна ефективност, безопасност и комфортна среда посрещат посетителите и търговците в МОЛ Варна. След успешно изпълнен проект от фирма Бандени по внедряване на специализирани честотни регулатори Danfoss в климатичните камери, търговският център е трансформиран в интелигентна, устойчива сграда със значително намалено енергопотребление и подобрен микроклимат. Всички изисквания се покриват от честотните регулатори VLT HVAC Drive.

 • САТ с успешен проект за модернизация на електростанция и подстанции на циментов завод „Чека“ в Ливан

  САТ с успешен проект за модернизация на електростанция и подстанции на циментов завод „Чека“ в Ливан

  Системи Автоматика Технологии (САТ) ЕООД е един от най-големите и успешни български разработчици на системи за индустриална автоматизация. Успешни проекти на компанията функционират в циментови, стъкларски, бетонови заводи, предприятия за фураж, хартия, в металургията, енергетиката и други производства. „Освен на българския пазар, все по-голяма част от нашите инженерингови услуги се реализират в Европа и други държави“, информираха от офиса на САТ.

 • Новите разпределителни шкафове VX25 на Rittal пестят време в производството на Schaper Steuerungstechnik

  Новите разпределителни шкафове VX25 на Rittal пестят време в производството на Schaper Steuerungstechnik

  Вграждането на закрепващите кабелни шини в контролния шкаф на правилната височина звучи като лесна за постигане задача. Твърде често обаче се оказва, че шините на два съседни шкафа имат несъостност на отворите. „За щастие, на персонала на Schaper Steuerungstechnik в Херфорд вече не се налага да се справя с този проблем. Малък и много хитроумен детайл от новата VX25 система на Rittal разрешава проблема“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритал.

 • Технология на ABB намалява потреблението на енергия на хотел InterContinental Madrid с 40%

  Технология на ABB намалява потреблението на енергия на хотел InterContinental Madrid с 40%

  IHG е един от водещите световни хотелски оператори с повече от 5500 хотела и 15 бранда в почти 100 държави по света. Между 2013 г. и 2017 г. компанията е намалила екологичните последствия от дейността си за една заета стая с 15%. С основна роля за намаляване на енергопотреблението са системите за ОВК, на които се падат между 60 и 80% от цялата енергия, консумирана от един хотел. Хотел InterContinental Madrid с основание може да се разглежда като важен успех за системата Green Engage на IHG.

 • Цялостно изпълнение на части „Електро“ и „Автоматизация“ в Холсим България – сред успешно изпълнените от САТ проекти

  Цялостно изпълнение на части „Електро“ и „Автоматизация“ в Холсим България – сред успешно изпълнените от САТ проекти

  Системи Автоматика Технологии – САТ е утвърдена българска инженерингова компания с многогодишен опит в индустриалната автоматизация и множество успешно реализирани проекти у нас и в чужбина. Един от тях включва обновяване на електроинсталациите и автоматизиране на процесите в завода на Холсим България, който е част от световния лидер за производство на цимент, инертни материали и бетон LafargeHolcim, компания създадена чрез сливането на Holcim и Lafarge през юли 2015 г.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  Производител на фурни за пици в САЩ е изправен пред проблеми, свързани с изискванията в много държави във веригите за електрозахранване на фурните да бъдат инсталирани индикатори за утечен ток от земно съединение (GFD) или дефектнотокови защити (RCD). В пицариите в различни държави често възниквали проблеми, причинени от задвижванията с честотно регулиране (VFD), които са монтирани във фурните. Честото ненужно изключване на тези устройства предизвиквало неудобства.

 • БЛС Автоматизация: Задвижването Unidrive M100 AC на Control Techniques увеличава производствената рентабилност на Cold Jet

  БЛС Автоматизация: Задвижването Unidrive M100 AC на Control Techniques увеличава производствената рентабилност на Cold Jet

  Cold Jet е световен лидер в разработването на иновативни, екологично чисти решения за почистване със сух лед, които помагат на производители в различни промишлени браншове. „В търсене на решение за намаляване на разходите при производството на един от водещите си продукти, компанията избира да замени съществуващото задвижване на една от от най-доказаните машини с Unidrive M100 на Control Techniques”, информираха за Инженер.bg от фирма БЛС Автоматизация.

 • Брайт Инженеринг подмени кабели и изгради нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България

  Брайт Инженеринг подмени кабели и изгради нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България

  Брайт Инженеринг е българска инженерингова компания с богат опит в реализацията на проекти от различни области на индустрията. Нейни клиенти са едни от най-големите предприятия в страната. „През миналата година имахме възможност да работим и успешно да изпълним един много интересен проект, свързан с подмяната на кабели и с изграждането на нови кабелни трасета в трета помпена станция на Ойлтанкинг-България АД”, разказаха за Инженер.bg от Брайт Инженеринг.

 • Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Немската компания Weidmüller е доказан производител на продукти и решения за предаване, обработка и преобразуване на електрическа енергия, сигнали и данни. „Изделията на фирмата намират приложение във всички сфери на индустрията. Един от нейните успешни проекти е внедряването на модулните терминали от серията ZIA в машини за рязане на сирена, производство на немската компания ALPMA Alpenland Maschinenbau, които изискват изключителна прецизност”, съобщиха от фирма Вайд-Бул.

Още от Електротехника