Внедрявания

 • Технически решения на Legrand придават нов облик на стадион Bollaert-Delelis във Франция

  Технически решения на Legrand придават нов облик на стадион Bollaert-Delelis във Франция

  Един от най-големите стадиони във Франция Bollaert-Delelis вече живее нов живот благодарение на висококачествената техника на световния лидер в сферата на електрическите и сградни инфраструктури Legrand, информираха от Легранд България. Футболното съоръжение бе модернизирано с различни модели разпределителни шкафове, въздушни и термомагнитни прекъсвачи, индустриални контактори и шини, електроинсталационно и комутационно оборудване с марка Legrand.

 • Ташев-Галвинг: Интелигентно решение на Steinel Professional управлява осветлението в новата библиотека на Щутгарт

  Ташев-Галвинг: Интелигентно решение на Steinel Professional управлява осветлението в новата библиотека на Щутгарт

  За осигуряване на максимална енергийна ефективност, над 200 KNX високочестотни сензора за присъствие на Steinel Professional контролират осветлението в модерната градска библиотека на Щутгарт. „Предимствата на високочестотната сензорна технология се демонстрират най-добре в съвременните обществени сгради. Детекторите не само отговарят на изискванията на архитектите със своя елегантен дизайн, но гарантират комфорт на присъствието и по-ниски разходи за енергия“, коментираха от Ташев-Галвинг.

 • Първи проект на Comelit в България – доставка на видео и аудио система за резиденция „Лазурен бряг”

  Първи проект на Comelit в България – доставка на видео и аудио система за резиденция „Лазурен бряг”

  Comelit, утвърден в световен мащаб производител на видеодомофонни системи, реализира своя първи проект в България, съобщиха за Инженер.bg от фирма Телетек, която предлага решенията на Comelit у нас. Проектът включва инсталиране на аудио система в новоизградената 22-етажна резиденция „Лазурен бряг" в гр. Бургас. Причината Comelit да бъде избрана за този проект е оригиналния дизайн на системата, както и прилагането на водещи технологии в областта.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотно управление Optidrive осигурява ефективност и надеждност в ирландска каменоломна

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотно управление Optidrive осигурява ефективност и надеждност в ирландска каменоломна

  Кариерата Coolmore в ирландския град Корк се управлява от компанията Джон А Ууд. В кариерата се използва единична ротационна трошачка Sheepbridge, която първоначално е снабдена с асинхронен двигател с навит ротор в комбинация със стартер. Необходимо е оборудването, което ще го замени, да осигури изключително надеждно управление със значителни икономии на енергия. Използването на честотно управление Optidrive P2 на Invertek Drives носи значителни ползи за ирландската каменоломна.

 • ВиВ Изоматик: Системното окабеляване на Phoenix Contact спестява време при изграждането на моста Осман Гази

  ВиВ Изоматик: Системното окабеляване на Phoenix Contact спестява време при изграждането на моста Осман Гази

  На около 50 km югоизточно от Истанбул, над залива Измит, е построен един от най-дългите висящи мостове в света – Осман Гази. Немската компания Phoenix Contact осигури надеждното и бързо свързване на многобройните входно-изходни модули на системата за управление с полевото окабеляване. Благодарение на значително намаленото време за комуникационното свързване са спазени строгите графици на строителните етапи на това мащабно инфраструктурно съоръжение.

 • БР Техника: Славна подводница от Втората световна война, реставрирана с помощта на Rexroth

  БР Техника: Славна подводница от Втората световна война, реставрирана с помощта на Rexroth

  Една от най-популярните атракции на историческия рибарски пристан в Сан Франциско е подводницата от Втората световна война USS Pampanito. Всяка година над 110 000 души посещават Pampanito, подводница от клас Balao, която има в историята си шест бойни патрули в Тихия океан, а в момента е част от Националните исторически забележителности на САЩ. Повече за историческото възстановяване ще разберем от фирма БР Техника, основен търговски партньор за България на Bosch Rexroth.

 • Вайд-Бул: Разпределителни табла на Weidmüller работят в суровите условия на открито море на кранове Liebherr

  Вайд-Бул: Разпределителни табла на Weidmüller работят в суровите условия на открито море на кранове Liebherr

  Алпийските височини и морските пръски не се смесват, нали? Случаят с Liebherr не е такъв! Компанията произвежда широка гама кранове за обработка на товари в своята база в австрийския град Ненцинг. Liebherr използва надеждните разпределителни табла на утвърдения немски производител Weidmüller, за да осигури надеждна защита срещу суровите условия на околната среда за своите кораби, офшорни и портални подемни кранове, разказаха от фирма Вайд-Бул, която предлага решенията на Weidmüller у нас.

 • ВиВ Изоматик: Автоматизирана система за LED осветление в тунели на Phoenix Contact и Schréder Lighting

  ВиВ Изоматик: Автоматизирана система за LED осветление в тунели на Phoenix Contact и Schréder Lighting

  Всяко влизане и излизане от тунел през деня е доста по-опасно, отколкото можем да си представим. При навлизане с висока скорост в тунелното пространство, рязката смяна на ярка слънчева светлина с доста по-тъмната среда в тунела не предоставя на окото достатъчно време да се приспособи към луминесцентното осветление. Например, ако в един тунел трафикът внезапно се забави, шофьорите не биха могли да реагират навреме, което може до доведе до сериозни последици.

 • Ташев-Галвинг: Автоматичното осветление на най-високата сграда в Полша със сензори на Steinel Professional

  Ташев-Галвинг: Автоматичното осветление на най-високата сграда в Полша със сензори на Steinel Professional

  Със своята височина от 212 м Sky Tower в град Вроцлав е най-високата сграда в Полша. Проектът представлява многофункционален комплекс, състоящ се от три корпуса – първият е триетажен, вторият е на 19 етажа, а третият, който всъщност е самият небостъргач, е на 51 етажа. Небостъргачът включва не само офиси и търговски центрове, но и 236 апартамента. За осветлението на целия комплекс се грижат над 1000 специални сензори за присъствие на Steinel Professional.

 • Автоматизация на Legrand помага на Университета в Лийдс да покрие най-високите изисквания за ефективност

  Автоматизация на Legrand помага на Университета в Лийдс да покрие най-високите изисквания за ефективност

  Университетското образование във Великобритания е едно от най-добрите в света. Ежегодно стотици хиляди студенти от всички краища на света избират да продължат образованието си там. В цялото Обединено кралство университетите не само инвестират в превръщане на техните кампуси в по-атрактивни за студентите, но са фокусирани и към осигуряване на устойчиво развитие на сградите. Такъв е и случаят с кампуса на университета в Лийдс, благодарение на това, че се доверява на доказаната фирма Legrand.

Още от Електротехника