Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Вайд-Бул: Модулни клемни терминали ZIA на Weidmüller – интелигентно решение в машини за рязане на сирена

  Немската компания Weidmüller е доказан производител на продукти и решения за предаване, обработка и преобразуване на електрическа енергия, сигнали и данни. „Изделията на фирмата намират приложение във всички сфери на индустрията. Един от нейните успешни проекти е внедряването на модулните терминали от серията ZIA в машини за рязане на сирена, производство на немската компания ALPMA Alpenland Maschinenbau, които изискват изключителна прецизност”, съобщиха от фирма Вайд-Бул.

 • Ташев-Галвинг: Жилищният комплекс TEMA Park в Истанбул с иновативно осветление от Steinel Professional

  Ташев-Галвинг: Жилищният комплекс TEMA Park в Истанбул с иновативно осветление от Steinel Professional

  Наскоро в Истанбул е завършено строителството на нов мащабен жилищен комплекс TEMA Park, който се отличава със съвременна концепция на обитаваното пространство, модерна инфраструктура, добри транспортни връзки и висок стандарт за сигурност. „В различните жилищни сгради на TEMA Park са използвани повече от 2600 инфрачервени сензори IS 345 за движение в коридори и проходи, които осигуряват енергийно-ефективно осветление, както и допълнителен комфорт и сигурност”, съобщиха от Ташев-Галвинг.

 • ВиВ Изоматик: PLC контролери на Phoenix Contact осигуряват надежден и ефективен контрол във водоснабдителна система

  ВиВ Изоматик: PLC контролери на Phoenix Contact осигуряват надежден и ефективен контрол във водоснабдителна система

  Американската компания Control Network Plus е специализирана в интегрирането на нови или модернизиране на съществуващи системи за управление. „Фирмата има участие и в разработката на хибридна DCS система, използвайки PLC контролери и HMI интерфейс за персонални компютри. За своите системи Control Network Plus използва контролерите ILC 150 на Phoenix Contact, които осигуряват едно от най-добрите съотношения между цена и производителност”, коментираха за Инженер.bg от ВиВ Изоматик.

 • Мехатроникс: Честотни регулатори MVD на Delta спестяват електроенергия до 54% във фабрика за изгаряне на отпадъци

  Мехатроникс: Честотни регулатори MVD на Delta спестяват електроенергия до 54% във фабрика за изгаряне на отпадъци

  Световният лидер в областта на решения за автоматизация и енергийно управление Delta обяви, че неговите честотни преобразуватели средно напрежение MVD са довели до икономия на електроенергия с до 54% от три вентилатора за отвеждане на димни газове във фабрика за изгаряне на отпадъци в Тайван. Годишното намаляване на консумираната електроенергия е с около 1.7 млн. kWh за всяко едно инсталирано устройство, а възвръщаемостта на инвестицията е със срок, по-малък от година.

 • Технически решения на Legrand придават нов облик на стадион Bollaert-Delelis във Франция

  Технически решения на Legrand придават нов облик на стадион Bollaert-Delelis във Франция

  Един от най-големите стадиони във Франция Bollaert-Delelis вече живее нов живот благодарение на висококачествената техника на световния лидер в сферата на електрическите и сградни инфраструктури Legrand, информираха от Легранд България. Футболното съоръжение бе модернизирано с различни модели разпределителни шкафове, въздушни и термомагнитни прекъсвачи, индустриални контактори и шини, електроинсталационно и комутационно оборудване с марка Legrand.

 • Ташев-Галвинг: Интелигентно решение на Steinel Professional управлява осветлението в новата библиотека на Щутгарт

  Ташев-Галвинг: Интелигентно решение на Steinel Professional управлява осветлението в новата библиотека на Щутгарт

  За осигуряване на максимална енергийна ефективност, над 200 KNX високочестотни сензора за присъствие на Steinel Professional контролират осветлението в модерната градска библиотека на Щутгарт. „Предимствата на високочестотната сензорна технология се демонстрират най-добре в съвременните обществени сгради. Детекторите не само отговарят на изискванията на архитектите със своя елегантен дизайн, но гарантират комфорт на присъствието и по-ниски разходи за енергия“, коментираха от Ташев-Галвинг.

 • Първи проект на Comelit в България – доставка на видео и аудио система за резиденция „Лазурен бряг”

  Първи проект на Comelit в България – доставка на видео и аудио система за резиденция „Лазурен бряг”

  Comelit, утвърден в световен мащаб производител на видеодомофонни системи, реализира своя първи проект в България, съобщиха за Инженер.bg от фирма Телетек, която предлага решенията на Comelit у нас. Проектът включва инсталиране на аудио система в новоизградената 22-етажна резиденция „Лазурен бряг" в гр. Бургас. Причината Comelit да бъде избрана за този проект е оригиналния дизайн на системата, както и прилагането на водещи технологии в областта.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотно управление Optidrive осигурява ефективност и надеждност в ирландска каменоломна

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Честотно управление Optidrive осигурява ефективност и надеждност в ирландска каменоломна

  Кариерата Coolmore в ирландския град Корк се управлява от компанията Джон А Ууд. В кариерата се използва единична ротационна трошачка Sheepbridge, която първоначално е снабдена с асинхронен двигател с навит ротор в комбинация със стартер. Необходимо е оборудването, което ще го замени, да осигури изключително надеждно управление със значителни икономии на енергия. Използването на честотно управление Optidrive P2 на Invertek Drives носи значителни ползи за ирландската каменоломна.

 • ВиВ Изоматик: Системното окабеляване на Phoenix Contact спестява време при изграждането на моста Осман Гази

  ВиВ Изоматик: Системното окабеляване на Phoenix Contact спестява време при изграждането на моста Осман Гази

  На около 50 km югоизточно от Истанбул, над залива Измит, е построен един от най-дългите висящи мостове в света – Осман Гази. Немската компания Phoenix Contact осигури надеждното и бързо свързване на многобройните входно-изходни модули на системата за управление с полевото окабеляване. Благодарение на значително намаленото време за комуникационното свързване са спазени строгите графици на строителните етапи на това мащабно инфраструктурно съоръжение.

 • БР Техника: Славна подводница от Втората световна война, реставрирана с помощта на Rexroth

  БР Техника: Славна подводница от Втората световна война, реставрирана с помощта на Rexroth

  Една от най-популярните атракции на историческия рибарски пристан в Сан Франциско е подводницата от Втората световна война USS Pampanito. Всяка година над 110 000 души посещават Pampanito, подводница от клас Balao, която има в историята си шест бойни патрули в Тихия океан, а в момента е част от Националните исторически забележителности на САЩ. Повече за историческото възстановяване ще разберем от фирма БР Техника, основен търговски партньор за България на Bosch Rexroth.

Още от Електротехника