Внедрявания

 • Амстердамската концертна зала Ziggo Dome с интелигентна KNX система за сградна автоматизация на ABB

  Амстердамската концертна зала Ziggo Dome с интелигентна KNX система за сградна автоматизация на ABB

  Компанията ABB изигра важна роля в качеството й на партньор на Beemster Electrical Solutions при доставката и инсталацията на електрозахранващата система и на системата за сградна автоматизация KNX със сензорен контрол за арената Ziggo Dome в Амстердам, Холандия. „Системата KNX осигурява надеждно, комфортно и безопасно пребиваване на посетителите на залата, която е с капацитет от 17 000 човека", заявиха за Инженер.bg от АББ България.

 • Телетек участва в построяването на училищно общежитие от морски контейнери

  Телетек участва в построяването на училищно общежитие от морски контейнери

  Водещата компания в областта на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации Телетек ЕООД предостави услугите си за изграждане на вътрешните ел. инсталации на новото общежитие на 153-то Спортно училище в София, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Сградата е първата със социално предназначение в България, построена от товарни морски контейнери. Тази иновативна инициатива е реализирана изцяло с помощта на дарения и дава покрив на 30 бъдещи спортисти.

 • Електро- разпределителна система на Legrand обслужва забележителна 34-етажна сграда в Лондон

  Електро- разпределителна система на Legrand обслужва забележителна 34-етажна сграда в Лондон

  Световно утвърденият производител на електроапаратура и средства за автоматизация Legrand разработи вътрешната електрозахранваща мрежа на една от най-впечатляващите сгради в Лондон. Инсталираната от френската компания система е изцяло в съответствие с иновативния екстериорен дизайн на сградата, информираха за Инженер.bg от дъщерното дружество на фирмата у нас – Легранд България. Наскоро издигнатата под лондонския небосвод сграда носи името Уоки Токи (Walkie Talkie).

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Optidrive Elevator на Invertek реши проблем с асансьор за автомобили в Мумбай

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Optidrive Elevator на Invertek реши проблем с асансьор за автомобили в Мумбай

  Мумбай, известен още като Бомбай, е вторият по големина град в света. С гъстота на населението от 32 400 души на кв.км., всеки сантиметър пространство е от огромна важност за мегаполиса, който е и финансов център на Индия. Когато една от водещите световни компании в областта изгражда автомобилен асансьор в Мумбай, жителите на сградата се оплакват от удари и шумове при пътуване с него, но честотните регулатори Optidrive Elevator на Invertek Drives бързо решават проблема.

 • Най-високо ниво на сигурност и безопасност в най-новия хотел от веригата Four Seasons в Сеул със Siemens

  Най-високо ниво на сигурност и безопасност в най-новия хотел от веригата Four Seasons в Сеул със Siemens

  Един от луксозните хотелски брандове в световен мащаб – Four Seasons Hotels & Resorts, управлява 98 имота по целия свят. Новият хотел на веригата в Сеул, Южна Корея, ще разполага с 317 стаи, разпределени на 25 етажа. С него Siemens получава поредната отлична референция в хотелиерската индустрия за внедряването на модерна система за управление на достъпа в сградата, която далеч надминава 5-звездния международен стандарт, обявиха за Инженер.bg от Siemens, направление Сградни технологии.

 • ВиВ Изоматик: Компанията Lapp с ключово участие в системата за достъп до фасадата на небостъргач в Абу Даби

  ВиВ Изоматик: Компанията Lapp с ключово участие в системата за достъп до фасадата на небостъргач в Абу Даби

  Абу Даби, столицата на ОАЕ, придобива все по-модернистичен облик и се утвърждава като красив ултрасъвременен град. „В новия небостъргач на Абу Даби - Trust Tower, са внедрени две иновативни системи на немската компания Manntech за достъп до фасадата, която предоставя спираща дъха гледка към Персийския залив. Системите улесняват почистването, поддръжката и ремонта на фасадата”, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик, която предлага изделията на Lapp Group в България.

 • Ритбул: Суичове на Westermo подпомагат производството на етилен в чешкото нефтохимическо дружество Unipetrol

  Ритбул: Суичове на Westermo подпомагат производството на етилен в чешкото нефтохимическо дружество Unipetrol

  Суичове за контрол на водещия шведски производител Westermo вече изграждат критичните мрежи на една от най-големите рафинерии и нефтохимически компании в Чехия – Unipetrol, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул, предлагаща изделията на Westermo у нас. Сред основните активи на Unipetrol е индустриалното предприятие Chempark Záluží, което е и най-големия химически производител в страната. Заводът осигурява работа на повече от 6 500 служители.

 • Мехатроникс: Delta Electronics оборудва център за данни на компанията Imaqliq с индустриални UPS устройства

  Мехатроникс: Delta Electronics оборудва център за данни на компанията Imaqliq с индустриални UPS устройства

  Компанията Delta Electronics, утвърден производител на импулсни захранвания и UPS решения, инсталира в сътрудничество с партньора си Tempesto своя система за непрекъснато токозахранване в център за данни на компанията Imaqliq в Санкт Петербург. Imaqliq е фирма, която предлага широк спектър от услуги. Сред тях е отдаването под наем на сървърни, телекомуникационни шкафове и ракове в центрове за данни, както и разполагане на сървъри на клиенти.

 • Система за детекция на пожар и пожароизвестяване на Siemens работи в ТЕЦ Fortuna в Дюселдорф

  Система за детекция на пожар и пожароизвестяване на Siemens работи в ТЕЦ Fortuna в Дюселдорф

  Електроцентралата Fortuna, с комбиниран цикъл и газова турбина (КЦГТ), е изградена е от Siemens в партньорство със Stadtwerke Düsseldorf. Максималната й електрическа мощност е 604 MW, а електрическата ефективност близо 61.5%. До 300 MW топлинна мощност от нея се пренасочват към топлофикационната система на Дюселдорф. Процесът увеличава крайната горивна ефективност на природния газ до рекордните 85%. Благодарение на тези показатели газовата електроцентрала е най-ефективната в света.

 • Бандени внедри иновативна гъвкава концепция за поточни линии на Danfoss в „Каменица“ АД – пивоварна Хасково

  Бандени внедри иновативна гъвкава концепция за поточни линии на Danfoss в „Каменица“ АД – пивоварна Хасково

  Внедряването на иновативната гъвкава концепция за поточни линии на Danfoss решава някои основни проблеми, свързани с производството, в т.ч. непредвидено спиране на линиите, загуби от престой и нереализирана продукция, големи разходи за поддръжка, икономии на електроенергия и др. В началото на годината на поточната линия за бутилиране на бира в пластмасови бутилки на „Каменица“ АД бяха подменени старите мотор редуктори и честотни регулатори с нови задвижвания.

Още от Електротехника