Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • ВиВ Изоматик: Системното окабеляване на Phoenix Contact спестява време при изграждането на моста Осман Гази

  ВиВ Изоматик: Системното окабеляване на Phoenix Contact спестява време при изграждането на моста Осман Гази

  На около 50 km югоизточно от Истанбул, над залива Измит, е построен един от най-дългите висящи мостове в света – Осман Гази. Немската компания Phoenix Contact осигури надеждното и бързо свързване на многобройните входно-изходни модули на системата за управление с полевото окабеляване. Благодарение на значително намаленото време за комуникационното свързване са спазени строгите графици на строителните етапи на това мащабно инфраструктурно съоръжение.

 • БР Техника: Славна подводница от Втората световна война, реставрирана с помощта на Rexroth

  БР Техника: Славна подводница от Втората световна война, реставрирана с помощта на Rexroth

  Една от най-популярните атракции на историческия рибарски пристан в Сан Франциско е подводницата от Втората световна война USS Pampanito. Всяка година над 110 000 души посещават Pampanito, подводница от клас Balao, която има в историята си шест бойни патрули в Тихия океан, а в момента е част от Националните исторически забележителности на САЩ. Повече за историческото възстановяване ще разберем от фирма БР Техника, основен търговски партньор за България на Bosch Rexroth.

 • Вайд-Бул: Разпределителни табла на Weidmüller работят в суровите условия на открито море на кранове Liebherr

  Вайд-Бул: Разпределителни табла на Weidmüller работят в суровите условия на открито море на кранове Liebherr

  Алпийските височини и морските пръски не се смесват, нали? Случаят с Liebherr не е такъв! Компанията произвежда широка гама кранове за обработка на товари в своята база в австрийския град Ненцинг. Liebherr използва надеждните разпределителни табла на утвърдения немски производител Weidmüller, за да осигури надеждна защита срещу суровите условия на околната среда за своите кораби, офшорни и портални подемни кранове, разказаха от фирма Вайд-Бул, която предлага решенията на Weidmüller у нас.

 • ВиВ Изоматик: Автоматизирана система за LED осветление в тунели на Phoenix Contact и Schréder Lighting

  ВиВ Изоматик: Автоматизирана система за LED осветление в тунели на Phoenix Contact и Schréder Lighting

  Всяко влизане и излизане от тунел през деня е доста по-опасно, отколкото можем да си представим. При навлизане с висока скорост в тунелното пространство, рязката смяна на ярка слънчева светлина с доста по-тъмната среда в тунела не предоставя на окото достатъчно време да се приспособи към луминесцентното осветление. Например, ако в един тунел трафикът внезапно се забави, шофьорите не биха могли да реагират навреме, което може до доведе до сериозни последици.

 • Ташев-Галвинг: Автоматичното осветление на най-високата сграда в Полша със сензори на Steinel Professional

  Ташев-Галвинг: Автоматичното осветление на най-високата сграда в Полша със сензори на Steinel Professional

  Със своята височина от 212 м Sky Tower в град Вроцлав е най-високата сграда в Полша. Проектът представлява многофункционален комплекс, състоящ се от три корпуса – първият е триетажен, вторият е на 19 етажа, а третият, който всъщност е самият небостъргач, е на 51 етажа. Небостъргачът включва не само офиси и търговски центрове, но и 236 апартамента. За осветлението на целия комплекс се грижат над 1000 специални сензори за присъствие на Steinel Professional.

 • Автоматизация на Legrand помага на Университета в Лийдс да покрие най-високите изисквания за ефективност

  Автоматизация на Legrand помага на Университета в Лийдс да покрие най-високите изисквания за ефективност

  Университетското образование във Великобритания е едно от най-добрите в света. Ежегодно стотици хиляди студенти от всички краища на света избират да продължат образованието си там. В цялото Обединено кралство университетите не само инвестират в превръщане на техните кампуси в по-атрактивни за студентите, но са фокусирани и към осигуряване на устойчиво развитие на сградите. Такъв е и случаят с кампуса на университета в Лийдс, благодарение на това, че се доверява на доказаната фирма Legrand.

 • Амстердамската концертна зала Ziggo Dome с интелигентна KNX система за сградна автоматизация на ABB

  Амстердамската концертна зала Ziggo Dome с интелигентна KNX система за сградна автоматизация на ABB

  Компанията ABB изигра важна роля в качеството й на партньор на Beemster Electrical Solutions при доставката и инсталацията на електрозахранващата система и на системата за сградна автоматизация KNX със сензорен контрол за арената Ziggo Dome в Амстердам, Холандия. „Системата KNX осигурява надеждно, комфортно и безопасно пребиваване на посетителите на залата, която е с капацитет от 17 000 човека", заявиха за Инженер.bg от АББ България.

 • Телетек участва в построяването на училищно общежитие от морски контейнери

  Телетек участва в построяването на училищно общежитие от морски контейнери

  Водещата компания в областта на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации Телетек ЕООД предостави услугите си за изграждане на вътрешните ел. инсталации на новото общежитие на 153-то Спортно училище в София, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Сградата е първата със социално предназначение в България, построена от товарни морски контейнери. Тази иновативна инициатива е реализирана изцяло с помощта на дарения и дава покрив на 30 бъдещи спортисти.

 • Електро- разпределителна система на Legrand обслужва забележителна 34-етажна сграда в Лондон

  Електро- разпределителна система на Legrand обслужва забележителна 34-етажна сграда в Лондон

  Световно утвърденият производител на електроапаратура и средства за автоматизация Legrand разработи вътрешната електрозахранваща мрежа на една от най-впечатляващите сгради в Лондон. Инсталираната от френската компания система е изцяло в съответствие с иновативния екстериорен дизайн на сградата, информираха за Инженер.bg от дъщерното дружество на фирмата у нас – Легранд България. Наскоро издигнатата под лондонския небосвод сграда носи името Уоки Токи (Walkie Talkie).

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Optidrive Elevator на Invertek реши проблем с асансьор за автомобили в Мумбай

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Optidrive Elevator на Invertek реши проблем с асансьор за автомобили в Мумбай

  Мумбай, известен още като Бомбай, е вторият по големина град в света. С гъстота на населението от 32 400 души на кв.км., всеки сантиметър пространство е от огромна важност за мегаполиса, който е и финансов център на Индия. Когато една от водещите световни компании в областта изгражда автомобилен асансьор в Мумбай, жителите на сградата се оплакват от удари и шумове при пътуване с него, но честотните регулатори Optidrive Elevator на Invertek Drives бързо решават проблема.

Още от Електротехника