Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Най-високо ниво на сигурност и безопасност в най-новия хотел от веригата Four Seasons в Сеул със Siemens

  Най-високо ниво на сигурност и безопасност в най-новия хотел от веригата Four Seasons в Сеул със Siemens

  Един от луксозните хотелски брандове в световен мащаб – Four Seasons Hotels & Resorts, управлява 98 имота по целия свят. Новият хотел на веригата в Сеул, Южна Корея, ще разполага с 317 стаи, разпределени на 25 етажа. С него Siemens получава поредната отлична референция в хотелиерската индустрия за внедряването на модерна система за управление на достъпа в сградата, която далеч надминава 5-звездния международен стандарт, обявиха за Инженер.bg от Siemens, направление Сградни технологии.

 • ВиВ Изоматик: Компанията Lapp с ключово участие в системата за достъп до фасадата на небостъргач в Абу Даби

  ВиВ Изоматик: Компанията Lapp с ключово участие в системата за достъп до фасадата на небостъргач в Абу Даби

  Абу Даби, столицата на ОАЕ, придобива все по-модернистичен облик и се утвърждава като красив ултрасъвременен град. „В новия небостъргач на Абу Даби - Trust Tower, са внедрени две иновативни системи на немската компания Manntech за достъп до фасадата, която предоставя спираща дъха гледка към Персийския залив. Системите улесняват почистването, поддръжката и ремонта на фасадата”, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик, която предлага изделията на Lapp Group в България.

 • Ритбул: Суичове на Westermo подпомагат производството на етилен в чешкото нефтохимическо дружество Unipetrol

  Ритбул: Суичове на Westermo подпомагат производството на етилен в чешкото нефтохимическо дружество Unipetrol

  Суичове за контрол на водещия шведски производител Westermo вече изграждат критичните мрежи на една от най-големите рафинерии и нефтохимически компании в Чехия – Unipetrol, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул, предлагаща изделията на Westermo у нас. Сред основните активи на Unipetrol е индустриалното предприятие Chempark Záluží, което е и най-големия химически производител в страната. Заводът осигурява работа на повече от 6 500 служители.

 • Мехатроникс: Delta Electronics оборудва център за данни на компанията Imaqliq с индустриални UPS устройства

  Мехатроникс: Delta Electronics оборудва център за данни на компанията Imaqliq с индустриални UPS устройства

  Компанията Delta Electronics, утвърден производител на импулсни захранвания и UPS решения, инсталира в сътрудничество с партньора си Tempesto своя система за непрекъснато токозахранване в център за данни на компанията Imaqliq в Санкт Петербург. Imaqliq е фирма, която предлага широк спектър от услуги. Сред тях е отдаването под наем на сървърни, телекомуникационни шкафове и ракове в центрове за данни, както и разполагане на сървъри на клиенти.

 • Система за детекция на пожар и пожароизвестяване на Siemens работи в ТЕЦ Fortuna в Дюселдорф

  Система за детекция на пожар и пожароизвестяване на Siemens работи в ТЕЦ Fortuna в Дюселдорф

  Електроцентралата Fortuna, с комбиниран цикъл и газова турбина (КЦГТ), е изградена е от Siemens в партньорство със Stadtwerke Düsseldorf. Максималната й електрическа мощност е 604 MW, а електрическата ефективност близо 61.5%. До 300 MW топлинна мощност от нея се пренасочват към топлофикационната система на Дюселдорф. Процесът увеличава крайната горивна ефективност на природния газ до рекордните 85%. Благодарение на тези показатели газовата електроцентрала е най-ефективната в света.

 • Бандени внедри иновативна гъвкава концепция за поточни линии на Danfoss в „Каменица“ АД – пивоварна Хасково

  Бандени внедри иновативна гъвкава концепция за поточни линии на Danfoss в „Каменица“ АД – пивоварна Хасково

  Внедряването на иновативната гъвкава концепция за поточни линии на Danfoss решава някои основни проблеми, свързани с производството, в т.ч. непредвидено спиране на линиите, загуби от престой и нереализирана продукция, големи разходи за поддръжка, икономии на електроенергия и др. В началото на годината на поточната линия за бутилиране на бира в пластмасови бутилки на „Каменица“ АД бяха подменени старите мотор редуктори и честотни регулатори с нови задвижвания.

 • Втората по височина офис сграда в света още по-енергийно ефективна с платформата Navigator на Siemens

  Втората по височина офис сграда в света още по-енергийно ефективна с платформата Navigator на Siemens

  Siemens, направление Сградни Технологии ще направи втората по височина офис сграда в света още “по-зелена“. Това ще се случи, благодарение на меморандума за сътрудничество, подписан наскоро между представители на Taipei 101 и Siemens. Благодарение на него е проправен пътят за внедряване на Siemens Navigator, облачно-базираната технология за енергиен и устойчив мениджмънт на сгради, в небостъргача. Taipei 101 е втората по височина офис сграда в света с височина от 508 метра.

 • Бибус: 89% икономия на енергия чрез преминаване от пневматично към електромеханично задвижване на Thomson

  Бибус: 89% икономия на енергия чрез преминаване от пневматично към електромеханично задвижване на Thomson

  Водещият производител на електромеханични линейни задвижвания Thomson реализира поредно успешно внедряване, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България, която предлага продуктите на Thomson на българския пазар. С прецизните задвижки на компанията доказаният производител на пластмасови решения за съхранение на продукти Raaco International подобрява точността и повишава контрола върху своите системи за заваряване на пластмаса и инжекционно формоване.

 • ВИДЕО: Siemens изгради системи за контрол и пожарна безопасност в най-дългия тунел в света – Готард в Швейцария

  ВИДЕО: Siemens изгради системи за контрол и пожарна безопасност в най-дългия тунел в света – Готард в Швейцария

  В началото на юни 2016 г. в Швейцария официално бе открит най-дългият железопътен тунел в света. „На първи юни по трасето с внушителната дължина от 57 км, минаващо под швейцарските Алпи и свързващо Северна и Южна Европа, премина първият пътнически влак. Участието на Siemens в този амбициозен транспортен проект е в доставката на системите за контрол и пожарна безопасност на уникалното съоръжение", съобщиха за Инженер.bg от направление Сградни Технологии на Siemens.

 • Siemens Сградни технологии инсталира системи за пожарна безопасност Cerberus PRO в Истанбулския университет „Айдън“

  Siemens Сградни технологии инсталира системи за пожарна безопасност Cerberus PRO в Истанбулския университет „Айдън“

  Siemens, направление Сградни технологии, лидер в областта на сградната автоматизация, успешно реализира проект, свързан с внедряване на системи за пожарна безопасност от гамата Cerberus PRO в Истанбулския университет „Айдън“ в Турция, съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирмата у нас. В резултат, в сградите на университета са инсталирани над 1500 димни детектора, 50 мултисензорни детектора за дим и няколко пожароизвестителни централи, свързани помежду си посредством оптична линия.

Още от Електротехника