Внедрявания

 • Втората по височина офис сграда в света още по-енергийно ефективна с платформата Navigator на Siemens

  Втората по височина офис сграда в света още по-енергийно ефективна с платформата Navigator на Siemens

  Siemens, направление Сградни Технологии ще направи втората по височина офис сграда в света още “по-зелена“. Това ще се случи, благодарение на меморандума за сътрудничество, подписан наскоро между представители на Taipei 101 и Siemens. Благодарение на него е проправен пътят за внедряване на Siemens Navigator, облачно-базираната технология за енергиен и устойчив мениджмънт на сгради, в небостъргача. Taipei 101 е втората по височина офис сграда в света с височина от 508 метра.

 • Бибус: 89% икономия на енергия чрез преминаване от пневматично към електромеханично задвижване на Thomson

  Бибус: 89% икономия на енергия чрез преминаване от пневматично към електромеханично задвижване на Thomson

  Водещият производител на електромеханични линейни задвижвания Thomson реализира поредно успешно внедряване, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България, която предлага продуктите на Thomson на българския пазар. С прецизните задвижки на компанията доказаният производител на пластмасови решения за съхранение на продукти Raaco International подобрява точността и повишава контрола върху своите системи за заваряване на пластмаса и инжекционно формоване.

 • ВИДЕО: Siemens изгради системи за контрол и пожарна безопасност в най-дългия тунел в света – Готард в Швейцария

  ВИДЕО: Siemens изгради системи за контрол и пожарна безопасност в най-дългия тунел в света – Готард в Швейцария

  В началото на юни 2016 г. в Швейцария официално бе открит най-дългият железопътен тунел в света. „На първи юни по трасето с внушителната дължина от 57 км, минаващо под швейцарските Алпи и свързващо Северна и Южна Европа, премина първият пътнически влак. Участието на Siemens в този амбициозен транспортен проект е в доставката на системите за контрол и пожарна безопасност на уникалното съоръжение", съобщиха за Инженер.bg от направление Сградни Технологии на Siemens.

 • Siemens Сградни технологии инсталира системи за пожарна безопасност Cerberus PRO в Истанбулския университет „Айдън“

  Siemens Сградни технологии инсталира системи за пожарна безопасност Cerberus PRO в Истанбулския университет „Айдън“

  Siemens, направление Сградни технологии, лидер в областта на сградната автоматизация, успешно реализира проект, свързан с внедряване на системи за пожарна безопасност от гамата Cerberus PRO в Истанбулския университет „Айдън“ в Турция, съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирмата у нас. В резултат, в сградите на университета са инсталирани над 1500 димни детектора, 50 мултисензорни детектора за дим и няколко пожароизвестителни централи, свързани помежду си посредством оптична линия.

 • 3D принтерите на Voxeljet покриват най-високите стандарти за прецизност чрез технология на Bosch Rexroth

  3D принтерите на Voxeljet покриват най-високите стандарти за прецизност чрез технология на Bosch Rexroth

  Създадената през 1999 г. немска компания Voxeljet е сред водещите международни доставчици на технологии в областта на многослойния печат. През 2014 г. компанията отваря свое представителство в САЩ и към днешна дата произвежда широка гама 3D принтери. „Изключителната прецизност и дълготрайност на продуктите на Voxeljet до голяма степен се дължат на системите за линейно движение и профилните направляващи на Bosch Rexroth”, съобщиха от фирма БР Техника.

 • Бандени внедри енергоспестяващи устройства Revcon, гарантиращи минимални загуби на енергия при производството

  Бандени внедри енергоспестяващи устройства Revcon, гарантиращи минимални загуби на енергия при производството

  Фирма Бандени успешно внедри енергоспестяващи устройства Revcon за намаляване загубите на енергия от производство с бързо възвръщане на инвестицията. „След детайлно измерване на режимите на работа бе установена средна стойност на енерията, която се връща при генераторен режим, от порядъка от 7.5kW. При съоръжения с повторяемост на циклите тази енергия може да бъде овладяна и върната в захранващата мрежа чрез устройствата за спестяване Revcon”, разказаха от фирмата.

 • ВиВ Изоматик: Сред пясъците на пустинята, върху най-високата сграда в света, система на Phoenix Contact регистрира мълниите

  ВиВ Изоматик: Сред пясъците на пустинята, върху най-високата сграда в света, система на Phoenix Contact регистрира мълниите

  Небостъргачът Бурдж Халифа (Кулата на Халифа) в Дубай със своята обща височина от 828 m е най-високата сграда в света. Но колкото е по-висока една сграда, толкова повече тя е изложена на токови удари от паднали мълнии. „Phoenix Contact има разработена система за мониторинг на мълниите LM-S, която регистрира и измерва токовите удари, причинени от тези атмосферни явления. Такава система е инсталирана и на върха на небостъргача Бурдж Халифа в Дубай”.

 • Хидравлика от Bosch Rexroth повишава безопасността на шлюзовете на канала Дунав-Емс при Мюнстер

  Хидравлика от Bosch Rexroth повишава безопасността на шлюзовете на канала Дунав-Емс при Мюнстер

  През април 2014 г. администрацията на водните пътища и корабоплаването по река Рейн пуска в експлоатация и втората камера от новия двоен шлюз при Мюнстер. Така водният път отговаря напълно на строгите изисквания за вътрешно корабоплаване на Германия. Всички операции по задвижването на шлюзовете се извършват и управляват с електро-хидравлична система на Bosch Rexroth. Новата техника е значително по-ефективна, по-надеждна и щади околната среда.

 • Логолайт Инженеринг достави системи за аварийно осветление на Beghelli в РВД София

  Логолайт Инженеринг достави системи за аварийно осветление на Beghelli в РВД София

  Утвърдената българска фирма в областта на проектирането и доставката на LED осветление и автоматизация на производствени процеси – Логолайт Инженеринг, достави четири системи за аварийно осветление в Районен център за въздушно движение - София към ДП РВД. „Системите са производство на лидера в областа на аварийното осветление Beghelli и позволяват симулации за прекъсване на напрежението за 1 или 3 часа“, информираха от Логолайт Инженеринг.

 • Телетек достави системи за пожароизвестяване, видеонаблюдение и СОТ за Музея на София

  Телетек достави системи за пожароизвестяване, видеонаблюдение и СОТ за Музея на София

  Построена и пусната в експлоатация в началото на ХХ век, Централната минерална баня в София е едно от емблематичните места на нашата столица. Съчетала различни архитектурни стилове, тенденции и повлияна от средновековното българско строителство, сградата и днес продължава да бъде една от най-красивите постройки в централната част на града. Преди броени дни тя се превърна в дом на Музея за история на София, заслуга за което има и утвърдената българска търговска фирма Телетек.

Още от Електротехника