Внедрявания

 • Енергоспестяващи осветителни тела от Логолайт Инженеринг в новата боксова зала на Кубрат и Тервел Пулеви

  Енергоспестяващи осветителни тела от Логолайт Инженеринг в новата боксова зала на Кубрат и Тервел Пулеви

  Боксът е един от най-почитаните бойни спортове. Зародил се в дълбока древност, днес той не е загубил своята атрактивност и продължава да привлича множество почитатели, а за нас българите, често е повод за национална гордост. В последните години, за славата ни в бокса допринасят в голяма степен братята Кубрат и Тервел Пулеви, които тези дни представиха своя боксова школа, осветителните тела за която са доставени от Логолайт Инженеринг.

 • Система за аварийно осветление на Beghelli осигурява пътя за евакуация в Национален музеен комплекс

  Система за аварийно осветление на Beghelli осигурява пътя за евакуация в Национален музеен комплекс

  Националният музеен комплекс е един от най-мащабните проекти у нас в областта на културата. Реализацията му отнема 15 години, а общата стойност на проекта е малко над 27 млн. лева. Освен със своята уникална архитектура, комплексът впечатлява и с иновативни технически решения. Сред избраните доставчици на оборудване е и водещата италианска компания Beghelli, която доставя системата за аварийно осветление.

 • LED осветителни тела на Бегели България и Призма осигуряват изключително качествено осветление в Градус

  LED осветителни тела на Бегели България и Призма осигуряват изключително качествено осветление в Градус

  Бегели България, съвместно с фирма Призма, доставиха и инсталираха над 800 броя модерни LED осветителни тела в производствената база на фирма Градус в Стара Загора, съобщи за Инженер.bg инж. Иван Димов, управител на Бегели България. „Осветителните тала са плод на съвместна разработка на инженерните отдели на Бегели България и Призма”, поясни г-н Димов.

 • Модерни технологии и ноу-хау приложени от Старт Инженеринг при реализацията на столичното метро

  Модерни технологии и ноу-хау приложени от Старт Инженеринг при реализацията на столичното метро

  За радост на всички софиянци и гости на столицата, наскоро завърши третият етап от Проекта за разширение на метрото в гр. София, с което към съществуващите до момента метростанции бяха добавени още седем. Сред водещите инженерингови компании, взели участие в реализацията на проекта, бе и утвърдена българска инженерингова компания Старт Инженеринг. Фирмата участва като главен подизпълнител на метростанциите „Дружба“, „Искърско шосе“ и „Бизнес Парк София“.

 • Bombardier избра Westermo, за да създаде влакове на бъдещето с Ethernet управление в Германия и Холандия

  Bombardier избра Westermo, за да създаде влакове на бъдещето с Ethernet управление в Германия и Холандия

  Железниците в Германия и Холандия са на прага на ново революционно техническо нововъведение - управлението, безопасността и информационното обслужване да се извършва посредством Ethernet базирана бордова мрежа! Благодарение на Westermo! Това е първият случай в света, в който Ethernet протоколът се използва за управление на данни в железопътния транспорт. До този момент, Ethernet е бил използван само в системите за информация и развлечение на пътниците.

 • Решения на Phoenix Contact гарантират надеждността на осветлението в пещерата на дракона Юстус

  Решения на Phoenix Contact гарантират надеждността на осветлението в пещерата на дракона Юстус

  Автоматизирана система и ел. апаратура на Phoenix Contact имат сериозна заслуга легендата за дракона Юстус да привлича хиляди посетители в пещерата в град Зирау, Германия. Благодарение на техниката на Phoenix Contact е гарантирана и безопасността на евакуационния план за многобройните любители на пещерния туризъм, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик.

 • Блясъкът и славата на Болшой театър обезпечени технически с решения на Bosch Rexroth

  Блясъкът и славата на Болшой театър обезпечени технически с решения на Bosch Rexroth

  Има театри със световноизвестна слава, в които музиката е религия, а балетистите и оперните артисти са от най-висока класа! Такъв е Болшой театър! След шест години комплексна реконструкция, през есента на 2011 г., Москва бляскаво отпразнува отварянето на изцяло обновения театър. За главен изпълнител на изключително сложната и модерна сценична техника е избран утвърденият немски производител Bosch Rexroth.

 • ABB и RWE представиха в Брилон прототип на нов регулатор на мрежово напрежение

  ABB и RWE представиха в Брилон прототип на нов регулатор на мрежово напрежение

  „Това е първият подобен регулатор на ниво средно напрежение, който се презентира на европейския пазар. Той е разработен и изпитан като част от проекта „Мрежи на бъдещето/Интелигентни държави”, в който RWE и ABB взеха участие. В непрекъснато сътрудничество, двете компании съчетаха своя опит и знания при разработването на този изцяло нов регулатор на мрежово напрежение. Прототипът на новия регулатор се отличава с висока ефективност, ниски загуби и компактни размери”, съобщиха от ABB България.

 • Релейни модули на Phoenix Contact осигуряват сигурността и безопасността на работа на роботи

  Релейни модули на Phoenix Contact осигуряват сигурността и безопасността на работа на роботи

  От времето, в което Айзък Азимов написва световноизвестните фантастични разкази "Аз, роботът", превръщайки се в кръстник на цяло ново направление в развитието на инженерните науки, са изминали десетилетия. В материала можете да прочетете за релейните модули модел PSR-TRISAFE-S на Phoenix Contact и ролята из за осигуряване на висока степен на сигурност в конструираните от huw Roboter-Systeme Komplettlösungen роботи.

 • Безжична технология за предаване на сигнали от измервателни уреди на Phoenix Contact спестява средства в Хузум, Германия

  Безжична технология за предаване на сигнали от измервателни уреди на Phoenix Contact спестява средства в Хузум, Германия

  Съвременна система за безжично предаване на сигнали на Phoenix Contact осигурява надеждно и висококачествено предаване на информацията за потребена електрическа енергия и газ в град Хузум, Северна Германия, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик. Системата RAD-ISM-2400 спестява полагането на километри кабелни системи.

Още от Електротехника