Внедрявания

 • Модерни технологии и ноу-хау приложени от Старт Инженеринг при реализацията на столичното метро

  Модерни технологии и ноу-хау приложени от Старт Инженеринг при реализацията на столичното метро

  За радост на всички софиянци и гости на столицата, наскоро завърши третият етап от Проекта за разширение на метрото в гр. София, с което към съществуващите до момента метростанции бяха добавени още седем. Сред водещите инженерингови компании, взели участие в реализацията на проекта, бе и утвърдена българска инженерингова компания Старт Инженеринг. Фирмата участва като главен подизпълнител на метростанциите „Дружба“, „Искърско шосе“ и „Бизнес Парк София“.

 • Bombardier избра Westermo, за да създаде влакове на бъдещето с Ethernet управление в Германия и Холандия

  Bombardier избра Westermo, за да създаде влакове на бъдещето с Ethernet управление в Германия и Холандия

  Железниците в Германия и Холандия са на прага на ново революционно техническо нововъведение - управлението, безопасността и информационното обслужване да се извършва посредством Ethernet базирана бордова мрежа! Благодарение на Westermo! Това е първият случай в света, в който Ethernet протоколът се използва за управление на данни в железопътния транспорт. До този момент, Ethernet е бил използван само в системите за информация и развлечение на пътниците.

 • Решения на Phoenix Contact гарантират надеждността на осветлението в пещерата на дракона Юстус

  Решения на Phoenix Contact гарантират надеждността на осветлението в пещерата на дракона Юстус

  Автоматизирана система и ел. апаратура на Phoenix Contact имат сериозна заслуга легендата за дракона Юстус да привлича хиляди посетители в пещерата в град Зирау, Германия. Благодарение на техниката на Phoenix Contact е гарантирана и безопасността на евакуационния план за многобройните любители на пещерния туризъм, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик.

 • Блясъкът и славата на Болшой театър обезпечени технически с решения на Bosch Rexroth

  Блясъкът и славата на Болшой театър обезпечени технически с решения на Bosch Rexroth

  Има театри със световноизвестна слава, в които музиката е религия, а балетистите и оперните артисти са от най-висока класа! Такъв е Болшой театър! След шест години комплексна реконструкция, през есента на 2011 г., Москва бляскаво отпразнува отварянето на изцяло обновения театър. За главен изпълнител на изключително сложната и модерна сценична техника е избран утвърденият немски производител Bosch Rexroth.

 • ABB и RWE представиха в Брилон прототип на нов регулатор на мрежово напрежение

  ABB и RWE представиха в Брилон прототип на нов регулатор на мрежово напрежение

  „Това е първият подобен регулатор на ниво средно напрежение, който се презентира на европейския пазар. Той е разработен и изпитан като част от проекта „Мрежи на бъдещето/Интелигентни държави”, в който RWE и ABB взеха участие. В непрекъснато сътрудничество, двете компании съчетаха своя опит и знания при разработването на този изцяло нов регулатор на мрежово напрежение. Прототипът на новия регулатор се отличава с висока ефективност, ниски загуби и компактни размери”, съобщиха от ABB България.

 • Релейни модули на Phoenix Contact осигуряват сигурността и безопасността на работа на роботи

  Релейни модули на Phoenix Contact осигуряват сигурността и безопасността на работа на роботи

  От времето, в което Айзък Азимов написва световноизвестните фантастични разкази "Аз, роботът", превръщайки се в кръстник на цяло ново направление в развитието на инженерните науки, са изминали десетилетия. В материала можете да прочетете за релейните модули модел PSR-TRISAFE-S на Phoenix Contact и ролята из за осигуряване на висока степен на сигурност в конструираните от huw Roboter-Systeme Komplettlösungen роботи.

 • Безжична технология за предаване на сигнали от измервателни уреди на Phoenix Contact спестява средства в Хузум, Германия

  Безжична технология за предаване на сигнали от измервателни уреди на Phoenix Contact спестява средства в Хузум, Германия

  Съвременна система за безжично предаване на сигнали на Phoenix Contact осигурява надеждно и висококачествено предаване на информацията за потребена електрическа енергия и газ в град Хузум, Северна Германия, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик. Системата RAD-ISM-2400 спестява полагането на километри кабелни системи.

 • Софтуерни решения на Bentley създават 3D модел на електрическата мрежа 500 kV в провинция Хенан в Китай

  Софтуерни решения на Bentley създават 3D модел на електрическата мрежа 500 kV в провинция Хенан в Китай

  Електротехническият институт за проучване и проектиране в столицата на китайската провинция Хенан работи по уникален като мащаби и специфики проект за унифициране на управлението и експлоатацията на електрическата мрежа 500 kV. Реализацията на проекта е възможна благодарение на интегрирането на софтуерни приложения от Bentley.

 • Емекс България достави и въведе в експлоатация Централна система за аварийно осветление в Strand Mall Бургас

  Емекс България достави и въведе в експлоатация Централна система за аварийно осветление в Strand Mall Бургас

  Емекс България реализира цялостен проект за изграждане на Централна система за аварийно осветление (ЦСАО) в една от най-внушителните нови сгради в Бургас - Strand Mall. „Системата, модел Euro ZB.1, на водещата немска компания Cooper CEAG, реализирахме в комплект с аварийни осветителни тела на полската фирма AWEX. Горди сме с реализираните функции на системата”, коментират за Инженер.bg от Емекс България.

 • Старт Инженеринг изгради 35 автоматични железопътни прелеза в цялата страна

  Старт Инженеринг изгради 35 автоматични железопътни прелеза в цялата страна

  Утвърдената българска инженерингова фирма Старт Инженеринг, съвместно с партньорски компании, успешно изпълни проект по изграждане на 35 автоматични железопътни прелезни устройства на територията на цялата страна, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг „За периода от септември 2012 г. до края на месец май 2013 г., съвместно с наши партньори, успешно изградихме и въведохме в експлоатация прелези на ДП НКЖИ”, допълниха от Старт Инженеринг.

Още от Електротехника