Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • 3D принтерите на Voxeljet покриват най-високите стандарти за прецизност чрез технология на Bosch Rexroth

  3D принтерите на Voxeljet покриват най-високите стандарти за прецизност чрез технология на Bosch Rexroth

  Създадената през 1999 г. немска компания Voxeljet е сред водещите международни доставчици на технологии в областта на многослойния печат. През 2014 г. компанията отваря свое представителство в САЩ и към днешна дата произвежда широка гама 3D принтери. „Изключителната прецизност и дълготрайност на продуктите на Voxeljet до голяма степен се дължат на системите за линейно движение и профилните направляващи на Bosch Rexroth”, съобщиха от фирма БР Техника.

 • Бандени внедри енергоспестяващи устройства Revcon, гарантиращи минимални загуби на енергия при производството

  Бандени внедри енергоспестяващи устройства Revcon, гарантиращи минимални загуби на енергия при производството

  Фирма Бандени успешно внедри енергоспестяващи устройства Revcon за намаляване загубите на енергия от производство с бързо възвръщане на инвестицията. „След детайлно измерване на режимите на работа бе установена средна стойност на енерията, която се връща при генераторен режим, от порядъка от 7.5kW. При съоръжения с повторяемост на циклите тази енергия може да бъде овладяна и върната в захранващата мрежа чрез устройствата за спестяване Revcon”, разказаха от фирмата.

 • ВиВ Изоматик: Сред пясъците на пустинята, върху най-високата сграда в света, система на Phoenix Contact регистрира мълниите

  ВиВ Изоматик: Сред пясъците на пустинята, върху най-високата сграда в света, система на Phoenix Contact регистрира мълниите

  Небостъргачът Бурдж Халифа (Кулата на Халифа) в Дубай със своята обща височина от 828 m е най-високата сграда в света. Но колкото е по-висока една сграда, толкова повече тя е изложена на токови удари от паднали мълнии. „Phoenix Contact има разработена система за мониторинг на мълниите LM-S, която регистрира и измерва токовите удари, причинени от тези атмосферни явления. Такава система е инсталирана и на върха на небостъргача Бурдж Халифа в Дубай”.

 • Хидравлика от Bosch Rexroth повишава безопасността на шлюзовете на канала Дунав-Емс при Мюнстер

  Хидравлика от Bosch Rexroth повишава безопасността на шлюзовете на канала Дунав-Емс при Мюнстер

  През април 2014 г. администрацията на водните пътища и корабоплаването по река Рейн пуска в експлоатация и втората камера от новия двоен шлюз при Мюнстер. Така водният път отговаря напълно на строгите изисквания за вътрешно корабоплаване на Германия. Всички операции по задвижването на шлюзовете се извършват и управляват с електро-хидравлична система на Bosch Rexroth. Новата техника е значително по-ефективна, по-надеждна и щади околната среда.

 • Логолайт Инженеринг достави системи за аварийно осветление на Beghelli в РВД София

  Логолайт Инженеринг достави системи за аварийно осветление на Beghelli в РВД София

  Утвърдената българска фирма в областта на проектирането и доставката на LED осветление и автоматизация на производствени процеси – Логолайт Инженеринг, достави четири системи за аварийно осветление в Районен център за въздушно движение - София към ДП РВД. „Системите са производство на лидера в областа на аварийното осветление Beghelli и позволяват симулации за прекъсване на напрежението за 1 или 3 часа“, информираха от Логолайт Инженеринг.

 • Телетек достави системи за пожароизвестяване, видеонаблюдение и СОТ за Музея на София

  Телетек достави системи за пожароизвестяване, видеонаблюдение и СОТ за Музея на София

  Построена и пусната в експлоатация в началото на ХХ век, Централната минерална баня в София е едно от емблематичните места на нашата столица. Съчетала различни архитектурни стилове, тенденции и повлияна от средновековното българско строителство, сградата и днес продължава да бъде една от най-красивите постройки в централната част на града. Преди броени дни тя се превърна в дом на Музея за история на София, заслуга за което има и утвърдената българска търговска фирма Телетек.

 • Енергоспестяващи осветителни тела от Логолайт Инженеринг в новата боксова зала на Кубрат и Тервел Пулеви

  Енергоспестяващи осветителни тела от Логолайт Инженеринг в новата боксова зала на Кубрат и Тервел Пулеви

  Боксът е един от най-почитаните бойни спортове. Зародил се в дълбока древност, днес той не е загубил своята атрактивност и продължава да привлича множество почитатели, а за нас българите, често е повод за национална гордост. В последните години, за славата ни в бокса допринасят в голяма степен братята Кубрат и Тервел Пулеви, които тези дни представиха своя боксова школа, осветителните тела за която са доставени от Логолайт Инженеринг.

 • Система за аварийно осветление на Beghelli осигурява пътя за евакуация в Национален музеен комплекс

  Система за аварийно осветление на Beghelli осигурява пътя за евакуация в Национален музеен комплекс

  Националният музеен комплекс е един от най-мащабните проекти у нас в областта на културата. Реализацията му отнема 15 години, а общата стойност на проекта е малко над 27 млн. лева. Освен със своята уникална архитектура, комплексът впечатлява и с иновативни технически решения. Сред избраните доставчици на оборудване е и водещата италианска компания Beghelli, която доставя системата за аварийно осветление.

 • LED осветителни тела на Бегели България и Призма осигуряват изключително качествено осветление в Градус

  LED осветителни тела на Бегели България и Призма осигуряват изключително качествено осветление в Градус

  Бегели България, съвместно с фирма Призма, доставиха и инсталираха над 800 броя модерни LED осветителни тела в производствената база на фирма Градус в Стара Загора, съобщи за Инженер.bg инж. Иван Димов, управител на Бегели България. „Осветителните тала са плод на съвместна разработка на инженерните отдели на Бегели България и Призма”, поясни г-н Димов.

 • Модерни технологии и ноу-хау приложени от Старт Инженеринг при реализацията на столичното метро

  Модерни технологии и ноу-хау приложени от Старт Инженеринг при реализацията на столичното метро

  За радост на всички софиянци и гости на столицата, наскоро завърши третият етап от Проекта за разширение на метрото в гр. София, с което към съществуващите до момента метростанции бяха добавени още седем. Сред водещите инженерингови компании, взели участие в реализацията на проекта, бе и утвърдена българска инженерингова компания Старт Инженеринг. Фирмата участва като главен подизпълнител на метростанциите „Дружба“, „Искърско шосе“ и „Бизнес Парк София“.

Още от Електротехника