Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Интервю

 • Райна Върбанова от Сентилион: „Това, което ме мотивира, е мисълта, че с труда си помагам на хората по света“

  Райна Върбанова от Сентилион: „Това, което ме мотивира, е мисълта, че с труда си помагам на хората по света“

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образованието си в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като неизчерпаем извор на вдъхновение. Мотивира я това, че е част от създаването на решения, подпомагащи качеството на живот на хора от различни възрасти и точки по света, а предизвикателствата превръща в урок и шанс да докаже себе си.

 • Инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс: Мечтая екипът ни да създаде перфектното иновативно решение

  Инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс: Мечтая екипът ни да създаде перфектното иновативно решение

  „Шансът винаги е в полза на подготвения ум“. Думите са на Луи Пастьор, но пасват идеално, когато в 4-ти клас на въпроса „Какъв искаш да станеш?“, отговориш „Инженер“. Така, след като години по-късно можеш да се гордееш със своя 35-годишен стаж като инженер, съдбата изглежда като добре начертан и обмислен път. Такава е професионалната история на инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс, който днес е гост в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“. Вижте какво още сподели той пред екипа ни.

 • Кирилка Станчева от Одело България: Търсенето на инженерни кадри изисква висока доза активност и гъвкавост

  Кирилка Станчева от Одело България: Търсенето на инженерни кадри изисква висока доза активност и гъвкавост

  „Радваме се, че можем да разчитаме на нашите служители като добри „посланици“ и по този начин да отстояваме позицията си на предпочитан работодател“, споделя Кирилка Станчева – HR специалист в Одело България. А какво е усещането да допринасяш за положителната промяна в нечий живот и защо честността и реалната самооценка са най-важни по време на интервю за работа, вижте от специалното интервю, което г-жа Станчева даде за рубриката ни „Един HR попитал един инженер…“.

 • Никола Драгов: „С платформата MerchantPro ще изградите Вашия дигитален магазин бързо, лесно и сигурно“

  Никола Драгов: „С платформата MerchantPro ще изградите Вашия дигитален магазин бързо, лесно и сигурно“

  В първата част на интервюто ни с Никола Драгов, основател на платформата MerchantPro, Ви разказахме какво трябва да знаете, за да изградите успешно своя бизнес онлайн и какви са основните причини да не отлагате тази стъпка. Днес, заедно с г-н Драгов, ще Ви разкрием най-интересните инструменти и функционалности на MerchantPro, които ще осигурят конкурентно предимство на Вашия бизнес. Ще разберем и как от компанията съдействат на своите клиенти.

 • Инж. Веселин Кирилов от Телетек Електроникс: Любопитството е основна черта в характера на всеки инженер и учен

  Инж. Веселин Кирилов от Телетек Електроникс: Любопитството е основна черта в характера на всеки инженер и учен

  Кратки, ясни и точни – такива са инженерите в техните думи и затова ги харесваме! А днес Ви представяме инж. Веселин Кирилов от Телетек Електроникс, чието почти „блиц“ интервю за рубриката „Ако (не) бях инженер“ печели приза за най-пестеливи отговори. Но когато те са пълни със смисъл и послания, подробностите нямат значение. Вижте какво разказа пред Инженер.bg момчето, мечтало да стане космонавт, а днес инженерът, който един ден ще кандидатства за пътешествие до Марс.

 • Цветомир Цветанов от Сентилион: Инженерите са изключително активни и движени от промените и иновациите хора

  Цветомир Цветанов от Сентилион: Инженерите са изключително активни и движени от промените и иновациите хора

  „За да привлечеш инженер, трябва да му предложиш предизвикателна позиция с възможност да създава и надгражда иновации“, в това вярва HR мениджърът на фирма Сентилион. А освен да бъде себе си, професията му позволява да помага и на другите да бъдат такива, каквито са, докато се справят с различни предизвикателства. Каним ви да прочетете още тайни от HR „кухнята“ в интервюто, което Цветомир Цветанов даде специално за рубриката на Инженер.bg „Един HR попитал един инженер…“.

 • Александра Гужгулова от Вистеон България: Щом колегите са доволни, oзначава, че съм си свършила добре работата

  Александра Гужгулова от Вистеон България: Щом колегите са доволни, oзначава, че съм си свършила добре работата

  Добър баланс между емпатия, интегритет, емоционална интелигентност, умение да приемаш критика и неуспехи – това са магичните съставки от формулата за успех на добрия специалист по човешки ресурси по думите на г-жа Александра Гужгулова. И тъй като тя е първият ни гост в рубриката „Един HR попитал един инженер…“, днес ще можем да научим какво е да си HR мениджър в най-големия световен технологичен център на Visteon, който в момента разработва платформи за милиони автомобили.

 • Инж. Димитър Бибев от БулЕлектрик Груп: „Инженерната професия е преди всичко отговорност към другите“

  Инж. Димитър Бибев от БулЕлектрик Груп: „Инженерната професия е преди всичко отговорност към другите“

  Колко от Вас са абсолютно убедени, че професията, която са избрали, е тяхно призвание, напълно незаменимо с друго? Един от малцината, имали това щастие, е инж. Димитър Бибев от БулЕлектрик Груп, с когото Инженер.bg Ви среща в специалната ни рубрика „Ако (не) бях инженер…“. За него такъв вариант няма и е сигурен, че непрекъснато четене и развитие, следене на новите тенденции и решения са силата на нашето съвремие. Вижте какво още ни сподели той в следващите редове.

 • Никола Драгов: „Създайте Вашия онлайн магазин в платформата MerchantPro – лесно, надеждно и ценово ефективно“

  Никола Драгов: „Създайте Вашия онлайн магазин в платформата MerchantPro – лесно, надеждно и ценово ефективно“

  Вие сте собственик на бизнес с технически изделия и търсите начин да преминете онлайн? Смятате, че точно това е „липсващото парче“ от пъзела, което ще Ви осигури растеж и стабилност? Да! Прави сте! Защото Вашите клиенти са там. Екипът на Инженер.bg се обърна към един от експертите по онлайн търговия в България, за да сподели с Вас най-важните аспекти за изграждане на успешен онлайн бизнес и защо да го направите още сега. Запознайте се с г-н Никола Драгов, основател на MerchantPro.

 • Цветомир Цветанов от Телетек Електроникс: „Инженерът винаги търси възможности там, където другите не ги виждат“

  Цветомир Цветанов от Телетек Електроникс: „Инженерът винаги търси възможности там, където другите не ги виждат“

  А ти какъв мечтаеше да станеш, като пораснеш? Инженер, лекар, супергерой? Успя ли да постигнеш желанието и идеала си? Това ли очакваше като дете? Ето на такива въпроси даваме отговор в новата ни рубрика „Ако (не) бях инженер“, срещайки Ви с доказани, мотивирани и предприемчиви специалисти от техническия бранш у нас. А в днешния материал предизвикателството да разкаже за младежките си амбиции, разбирания и какво му носи работата като инженер, прие инж. Цветомир Цветанов от Телетек Електроникс.

Още от Електротехника