Интервю

Георги Георгиев, старши индустриален инженер в ЛЕМ България: „Днешните трудности са утрешните добри практики“

03.09.2019 г.

Живот, Енергия, Движение” (Life Energy Motion) – това е основата, върху която се развива международният производител на преобразуватели за ток и напрежение LEM. Зад вдъхновяващия слоган обаче стоят високотехнологично производство и мотивиран екип. А за да научи подробности от „кухнята“ на компанията, екипът на Инженер.bg се срещна с инж. Георги Георгиев от българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той в рубриката „Един работен ден на...“.


Здравейте! Бихте ли се представили за нашите читатели – как се казвате и каква длъжност заемате?


Казвам се Георги Георгиев и съм старши индустриален инженер в ЛЕМ България.


От колко време работите в компанията?


В компанията съм от 2 години.


Какво е образованието Ви?


По образование съм инженер-химик. Завършил съм Химично инженерство в Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ), гр. София.


Как започва вашият работен ден?


Със сутрешно кафе и разговори с колегите, които винаги са забавни. Следва разбор на планувани и изпълнени задачи.


Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?


Отдел „Индустриален инженеринг“ събира в себе си основите на технологията на производството – процесен контрол, непрекъснати подобрения към процеса и производственото оборудване и оптимизиране на производствените разходи. Всяка от тези ключови дейности ни осигурява досег до интересни и разнообразни проекти, инструменти за анализи, внедряване на оптимизации за решаване на текущите и бъдещите проблеми.


Защо според Вас тези дейности са важни за фирмата?


Резултатът от тези дейности е стабилно и ефективно производство. Това само по себе си дава повече възможности за развитие и съответно подобряване на наличните технологии и методи. Цикълът на развитие и подобрение е непрестанен.


Какви са основните ви отговорности?


В производството на ЛЕМ има ключови специални процеси. Всеки един колега от отдела контролира такъв, което дава много възможности за работа в екип. Производствените линии са разпределени между индустриалните инженери, като работата включва и ръководене на проекти, внедряване на нови машини и процесни решения, повишаване квалификацията на производствения персонал.


Ръководите ли други хора? Разкажете ни повече за тях и за отношенията в екипа Ви?


Позицията функционално ръководи младшите индустриални инженери, като ги обучаваме на същността на специфичните ни процеси и основите на индустриалното производство.


Екипът ни е добре работеща машина – всеки колега е насреща при казус или дискусия по темата с цел намиране на по-добро решение.


Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?


Работата с професионалисти по предизвикателни казуси носи много лично удовлетворение за мен. Разнообразието на подходи и дейности води до личностно развитие, а освен това сплотява екипа.


Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?


Ежедневието ни е доста динамично и всеки ден се сблъскваме с достатъчно интересни предизвикателни казуси. Процесът на оптимизация и корекция е непрестанен и често днешните трудности са утрешните добри практики.

 

Какво си казвате в края на работния ден?


На първо място – „Записах ли си задачите за утре и доволен ли съм от постигнатото за деня?“.


Повече информация за ЛЕМ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайтана фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: ЛЕМ България

Още от Електротехника