Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Интервю

Евтим Евтимов от ЛЕМ България: За отговорностите в работата като „Техник поддръжка”, които носят удовлетворение

31.01.2020 г.


Във всяка производствена компания едно от най-важните неща е машинният парк да бъде в безупречна изправност. С тази нелека, но интересна задача са натоварени техниците, отговарящи за тяхната поддръжката. Днес в рубриката „Един работен ден на…“ ще ви срещнем с Евтим Евтимов от ЛЕМ България, изпълняващ длъжността „Техник поддръжка”, с който поговорихме за отговорностите, трудностите и предизвикателствата в работата му и как всичко това допринася за успешното му развитие. Ако сте любопитни да разберете какво разказа той пред екипа на Инженер.bg, за вас са следващите редове.

 

Здравейте! Как е вашето име и каква длъжност заемате в ЛЕМ България?

 

Здравейте! Казвам се Евтим Евтимов и работя в компанията на длъжност „Техник поддръжка” от вече две години и половина.

 

Какво е образованието Ви?

 

Имам средно образование.

 

Как започва вашият работен ден?

 

Работният ми ден започва на първо място със запознаване със състоянието на машините и организиране на задачите по приоритет, които трябва да се свършат в рамките на работния ден.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно и защо те са важни за фирмата?

 

Основните дейности, които изпълнявам ежедневно, се състоят в извършване на профилактики на машините и отстраняването на проблеми, възникнали по време на работния процес. Тези дейности са особено важни за фирмата, защото ѝ позволяват да генерира оборот, с помощта на който може да се развива.

 

Какви са отговорностите, които носите?

 

Отговорностите ми са да поддържам машините обезопасени и изправни, основно, за да бъдат избегнати евентуални злополуки с тях, а от друга страна, за да се произвеждат качествени продукти.

 

Какви са отношенията в екипа Ви?

 

С екипа се разбирам добре и съм щастлив, че заедно можем да допринасяме за развитието на компанията, а и на самите нас.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате и какви трудности и предизвикателства срещате?

 

Харесвам работата си, защото мога да развивам техническите си познания, докато търся и отстранявам дефектите и неизправностите на машините, а трудностите и предизвикателствата идват от сложността на повредите в машините и начините за тяхното отстраняване.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

Имаш още да учиш, но все пак се справи добре днес.

 

Повече информация за ЛЕМ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: ЛЕМ България

 

Още от Електротехника