Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Интервю

Елисавет Стаму от ЛЕМ България: Качеството е начин на мислене, което те кара да си най-добрата версия на себе си

04.12.2019 г.


Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ Българиясе превръща в генерален мотиватор и дори в начин на мислене? Как добрият екип и лидерските позиции на компанията в световен мащаб задвижват и разгръщат потенциала на един млад специалист до все по-високи нива всеки ден в продължение на години? Как преминава работният ден на г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, както и какво сподели тя пред екипа на Инженер.bg за рубриката „Един работен ден на...“, прочетете в следващите редове.

 


Как е вашето име и каква длъжност заемате в компанията?

 

Моето име е Елисавет Стаму и съм инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България от почти 2 години.

 

Какво е образованието Ви?

 

Висшето ми образование е в областта на машиностроенето.

 

Как започва вашият работен ден?

 

Първото нещо, което правя, е да приоритизирам задачите си. Сутрин, когато пристигна на работа, обикновено се заемам със задачите, които изискват най-много мислене, енергия, ресурс или са най-спешни. След това се опитвам да прекарам малко време с екипа и заедно да се съсредоточим върху настоящи въпроси, които изискват групово вземане на решение.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Задачите ми са разнообразни и включват следните дейности: одитиране и създаване на доклади за доставчици, срещи за решаване на потенциални и текущи проблеми, свързани с качество на суровините, валидиране на нови доставчици и компоненти и др.

 

Защо тези дейности са важни за фирмата?

 

Всички тези дейности са важни, защото осигуряват качеството на нашите продукти. И тук имам предвид не просто дали един продукт отговаря или надвишава даден стандарт или спецификация.

 

Качеството е начин на мислене, което те кара да си не просто добър, а най-добрата версия на себе си. Ние сме световен пазарен лидер в нашата област и целта ни е да останем такъв – а според мен това е начинът.

 

Какви са отговорностите, които носите?

 

От мен зависи вземането на обективни решения след обработката на различни данни. Сред моите отговорности е воденето на ефективна комуникация както с производството, така и с различни видове доставчици от цял свят и адаптирането им към променящите се планове и проекти чрез насочване на приоритети.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Намирам работата си за динамична, разнообразна, непредвидима и интересна. Харесва ми това, че новите технологии са силно застъпени и намират приложение в различни процеси. Всеки ден се уча на нещо ново и буквално не знам утре кое ще е с приоритет, когато дойда на работа. Затова никога не ми е скучно. Също така имам привилегията да работя със страхотен екип, с който се допълваме и се разбираме чудесно.

 

Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?

 

Предизвикателство за мен е бързата промяна на задачите спрямо належащи проблеми или бъдещи планове. Определено това е едно от най-трудните неща, но същевременно ме амбицира.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

Днес натрупах опит, който ме кара да се чувствам по-подготвена за утрешния ден!

 

Повече информация за ЛЕМ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материалЛЕМ България

Още от Електротехника