Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Новини

 • Ново от Ритбул - изцяло изолирана тресчотка Wera Zyklop за безопасна работа с електрически инсталации

  Ново от Ритбул - изцяло изолирана тресчотка Wera Zyklop за безопасна работа с електрически инсталации

  Утвърденият производител на инструменти Wera представя своята най-нова разработка – иновативната тресчотка Wera Zyklop VDE. Основно нейно предимство е възможността тя да бъде използвана, дори и при работа с компоненти под напрежение в електрически системи, информираха за Инженер.bg от фирма Ритбул, оторизиран вносител на инструментите с марка Werа у нас. Новата тресчотка е специално проектирана за осигуряване на безопасна работа с електрически инсталации и е напълно изолирана.

 • Текра обяви пазарния дебют на ново вътрешно домофонно устройство Mini Handsfree с интегриран Wi-Fi на Comelit

  Текра обяви пазарния дебют на ново вътрешно домофонно устройство Mini Handsfree с интегриран Wi-Fi на Comelit

  Comelit е утвърден в световен мащаб производител на видеодомофонни системи. Наскоро компанията представи най-новото попълнение към своята TCP/IP линия продукти, а именно вътрешното домофонно устройство Mini Handsfree с интегриран Wi-Fi и портал за новия Comelit App, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра (ТелеТек), водещ дистрибутор на електротехнически, енергийни и алармени изделия и системи. Новите устройства са оборудвани с функции като P2P и Smart Registration.

 • ETI Elektroelement обнови библиотеката си ETICAD с над 1400 нови продукта

  ETI Elektroelement обнови библиотеката си ETICAD с над 1400 нови продукта

  Електронната библиотека ETICAD съдържа техническа информация за продуктите на утвърдения словенски производител на продукти и системни решения за електрически инсталации ETI Elektroelement. „Нашата електронна база данни е съвместима с CAD програми, като AutoCAD, ZWCAD, BricsCAD, GstarCAD и др. Тя позволява създаването на електрически схеми и проектиране на контролни табла без необходимост от помощна литература. Така улесняваме работата при проектирането с CAD програми“, поясниха от ETI.

 • Жо и Вен: „Спестете до 40% от времето за монтаж с новите прекъсвачи Compact NSXm на Schneider Electric“

  Жо и Вен: „Спестете до 40% от времето за монтаж с новите прекъсвачи Compact NSXm на Schneider Electric“

  Доказаното търговско дружество Жо и Вен България представя на българския пазар новата гама прекъсвачи с лят корпус Compact NSXm, разработка на световния производител Schneider Electric. „От миналата есен можете да закупите високоефективните автоматични прекъсвачи Compact NSXm, подходящи за приложения до 160 А. Новото оборудване е резултат от повече от 60 години професионален опит на Schneider Electric“, информираха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен.

 • Интелигентно управление на осветлението в административни и производствени сгради с решенията на WAGO

  Интелигентно управление на осветлението в административни и производствени сгради с решенията на WAGO

  Търсите ли модерно и иновативно осветително решение за вашата производствена или административна сграда, с което освен това да пестите време и пари? Искате вашите индивидуални нужди да бъдат взети под внимание, защото имате желание да управлявате отделните осветителни зони и системи в сградата независимо едни от други? С решенията на глобалния пазарен лидер WAGO Kontakttechnik всичко това вече е възможно!

 • Сензори за измерване вибрации, акустика, сила, налягане, ускорение, удар, въртящ момент – част от портфолиото на Ансисофт

  Сензори за измерване вибрации, акустика, сила, налягане, ускорение, удар, въртящ момент – част от портфолиото на Ансисофт

  Утвърденото българско дружество Ансисофт е специализирано в разработката, производството и реализацията на иновативни софтуерни и хардуерни решения в енергетиката, електрообзавеждането и индустрията. Наред с дейностите по проектиране, внедряване и тестване на електрически и информационни системи, измерването на вибрации, акустика, сила, налягане, натоварване, ускорение, удар и въртящ момент е също част от компетенциите на компанията.

 • Таурус-93: Пазарите в съседните държави са добра възможност за развитие за българските производители

  Таурус-93: Пазарите в съседните държави са добра възможност за развитие за българските производители

  Едва ли има производител, който да не са стреми произвежданият от него продукт да достигне до повече пазари. Подобно решение обаче, може да се окаже както много печелившо, така и доста рисковано. Изисква се добро планиране и обстойно предварително проучване. За да сподели своето мнение и своя опит относно възможностите и трудностите, пред които се изправят българските производители, търсещи реализация в съседни държани, Инженер.bg покани г-н Енчо Пондев, управител на Таурус-93.

 • БР Техника: Електродвигатели за интелигентни задвижвания от Bosch Rexroth

  БР Техника: Електродвигатели за интелигентни задвижвания от Bosch Rexroth

  Интелигентни, мощни и гъвкави – това са новите серводвигатели MS2N на Bosch Rexroth, които се предлагат вече и с вграден енкодер със степен на защита SIL3 Ple „Bosch Rexroth разшири своята гама от задвижвания с нови серво- и линейни двигатели. Те се отличават с изключителна надеждност и безопасност, тъй като стандартното изпълнение е със степен на защита SIL3 PLe. Портфолиото е допълнено и с нови серводвигатели ATEX изпълнение, чието свързване се осъществява само чрез един кабел”, съобщиха от фирма Бюро за Развитие Техника.

 • Megger заинтригува българските специалисти с нови мултиметри и тестери на много атрактивни цени

  Megger заинтригува българските специалисти с нови мултиметри и тестери на много атрактивни цени

  Мегер България, дъщерно дружество на глобалния производител на контролно-измервателна апаратура в областта на енергетиката, телекомуникациите и ВиК сектора – Megger Group, дава началото на атрактивна промоционална кампания. „Новите мултиметри и тестери на световния лидер Megger Limited са вече тук и само сега предоставяме на всички наши клиенти възможността да ги закупят на нова, много по-добра цена“, информираха за Инженер.bg от компанията.

 • Филкаб АД предостави безвъзмездно оборудване за нуждите на ТУ – София, Филиал Пловдив

  Филкаб АД предостави безвъзмездно оборудване за нуждите на ТУ – София, Филиал Пловдив

  В края на миналата година утвърдената българска компания в областта на електротехниката и автоматизацията Филкаб дари оборудване на пловдивския филиал на Технически университет – София. Дарението е за нуждите на катедра „Електротехника“ и ще позволи по-качествено провеждане на лабораторните упражнения в катедрата. „Вярваме, че по този начин ще допринесем за сближаване на бизнеса и образованието“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.

Още от Електротехника