Новини

 • АББ България изгражда в Петрич петата си поред производствена база у нас

  АББ България изгражда в Петрич петата си поред производствена база у нас

  Нова, пета поред производствена база у нас ще открие лидерът в дигиталните технологии за промишлеността АББ България. Новият завод за продукти ниско напрежение е позициониран в гр. Петрич, където българското дружество на ABB вече има едно работещо предприятие. Инвестицията е на стойност 7 млн. лв. и ще разкрие 420 работни места, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. Основните дейности ще включват заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

 • Индустриален сервиз: „Можем да предложим гъвкави технически решения за всяка фаза от вашия проект“

  Индустриален сервиз: „Можем да предложим гъвкави технически решения за всяка фаза от вашия проект“

  Индустриален сервиз е водеща българска инженерингова компания с богат опит в реализацията на различни по мащаб проекти, свързани с консултиране, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. „Богатият ни опит и сътрудничеството ни с водещи производители ни позволява да предоставим на нашите клиенти съвременни технически решения“, коментираха за Инженер.bg от Индустриален сервиз.

 • Бибус България: Kollmorgen обяви дебюта на нова серия серводвигатели AKM2G

  Бибус България: Kollmorgen обяви дебюта на нова серия серводвигатели AKM2G

  „За да оптимизира електромагнитната технология на двигателите AKM2G, Kollmorgen използва своя десетилетен опит в проектирането и разработването на двигатели. Резултатът е конфигурируем, високопроизводителен двигател с повишена плътност на мощността и подобрено съотношение въртящ момент/скорост, което дава възможност на производителите да постигнат повишаване на производителността с до 30% при същия размер на двигателя или да изберат по-малък двигател с еквивалентна производителност“, коментираха от Бибус България.

 • Жо и Вен: Инсталационната система OptiLine & Altira на Schneider Electric осигурява гъвкавост, естетичност и пести енергия

  Жо и Вен: Инсталационната система OptiLine & Altira на Schneider Electric осигурява гъвкавост, естетичност и пести енергия

  Schneider Electric е водещ световен производител на иновативни решения с битово и промишлено приложение в областта на енергетиката, автоматизацията и електроапаратурата. „Сред актуалните продуктови предложение на компанията са инсталационната система OptiLine и механизмите Altira, които заедно осигуряват модулност, бързина и сигурна инсталация“, разказаха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен България, която е дистрибутор на Schneider Electric у нас.

 • Електро Плюс: Съединенията и инструментите на Cembre осигуряват надеждност на електрическите връзки

  Електро Плюс: Съединенията и инструментите на Cembre осигуряват надеждност на електрическите връзки

  Италианската компания Cembre е световно признат производител на изделия и решения за индустриални електрически инсталации, които могат да удовлетворят изискванията на потребителите в цял свят и да бъдат интегрирани безпроблемно в съществуващи производствени процеси. „Cembre предлага широк спектър от продукти собствена разработка в областта на електрическите конектори”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на Cembre на българския пазар.

 • Специалисти от Сенсата Технолоджис: „Променяме света към по-добро, докато се развиваме лично и професионално“

  Специалисти от Сенсата Технолоджис: „Променяме света към по-добро, докато се развиваме лично и професионално“

  Над 22 000 човека от целия свят работят в Sensata Technologies. Компанията е утвърден лидер в производството на сензори за автомобилната промишленост, като в своята над 100-годишна история е създала производствени и търговски центрове в 13 държави на 4 континента. Как успява да задържи доверените си служители и какви са усещането и стимулът да работиш в международен високотехнологичен холдинг, ще ви разкажем в днешния материал.

 • Ритбул: Harting създаде кабелни решения и разпределителни кутии, съобразени с изискванията на автоматизацията

  Ритбул: Harting създаде кабелни решения и разпределителни кутии, съобразени с изискванията на автоматизацията

  В съвременния свят, който все повече разчита на автоматизирани и роботизирани производствени линии, качеството на сигналната, силовата и свързващата техника е от ключово значение. Като един от водещите производители на индустриални съединители, Harting разработва своите решения съобразно най-новите тенденции в автоматизацията и предлага както стандартни, така и персонализирани решения. Сред най-новите са кутии за разпределение на мощността, решения за взаимно свързване и др.

 • Ритбул: Новата версия EPLAN View Mobile предава мигновено данни на Android и iOS

  Ритбул: Новата версия EPLAN View Mobile предава мигновено данни на Android и iOS

  Платформата за проектиране в областта на автоматизацията и електрообурдването EPLAN продължава да разширява своите приложения. „С изцяло нова версия EPLAN View Mobile вече е достъпен и за Android. До момента приложението за преглед на проекти, изготвени с EPLAN, бе развито само за iOS, като от създаването си през 2013 г. досега изтеглянията му вече надхвърлят 11 000”, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Ритбул, която предлага решенията EPLAN на пазара у нас.

 • Електро Плюс: Модулната серия светофарни устройства TLine на Sirena осигурява гъвкавост в професионалните приложения

  Електро Плюс: Модулната серия светофарни устройства TLine на Sirena осигурява гъвкавост в професионалните приложения

  Утвърдената италианска компания в областта на звуковата и светлинна сигнализация Sirena разработи нова гама светофарни сигнални устройства, която използва концепцията на серията MLine. „Новата серия осигурява надеждна сигнализация, като дава възможност за различни решения при проектиране на паркинги или организиране на пропусквателни пунктове“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на италианския производител в България.

 • Инвестиции в ЧЕЗ с цел повишаване сигурността на електро услугите в област Монтана

  Инвестиции в ЧЕЗ с цел повишаване сигурността на електро услугите в област Монтана

  ЧЕЗ Разпределение България АД инвестира в сигурността на електрозахранването в населените места от област Монтана. Компанията, която вече положи мрежи за ниско и високо напрежение и нови трансформатори в региона, сега започва монтаж на дистанционни електромери и изолация на въздушни електропроводи. През 2017 г. дружеството реконструира мрежи за ниско напрежение за 1.9 млн. лева, като подобри качеството на електрозахранването във всички общини от областта.

Още от Електротехника