Новини

 • Серията акумулаторни батерии ProCORE18V на Bosch дава ново измерение на мощността

  Серията акумулаторни батерии ProCORE18V на Bosch дава ново измерение на мощността

  Световният лидер в областта на професионалните електроинструменти Robert Bosch разшири продуктовата си гама от акумулаторни батерии с нова серия ProCORE18V с капацитет 4.0 Ah, 8.0 Ah и 12.0 Ah, предназначени за всички професионални акумулаторни инструменти 18 V. „Новите батерии са най-ефективните, предлагани досега от компанията, благодарение на модерната клетъчна технология и изключително доброто предпазване от прегряване“, информираха за Инженер.bg от Роберт Бош, направление Електроинструменти.

 • Legrand представя нови интелигентни системи за осветление Smart Lighting, предназначени за „умни домове“

  Legrand представя нови интелигентни системи за осветление Smart Lighting, предназначени за „умни домове“

  Групата Legrand, световен лидер в областта на електрическите и цифровите сградни инфраструктури, представя новата си колекция от устройства за управление на осветлението, които работят с повечето големи платформи за интелигентни домове. Името на продуктовата линия е „radiant® collection“ и включва голямо разнообразие от електрически ключове, димери, стенни панели и модули, както и контролери за осветление или минимрежи, обхващащи всички електрически ключове или контакти.

 • Телетек Електроникс: Адресируемите мини модули SensoIRIS MINP M вече са с обогатени функционални възможности

  Телетек Електроникс: Адресируемите мини модули SensoIRIS MINP M вече са с обогатени функционални възможности

  Утвърденият български производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника Телетек Електроникс разшири функционалните възможности на адресируемите мини модули с един вход за свързване на външни устройства за управление SensoIRIS MINP M, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Отсега нататък нашите клиенти ще могат да се възползват от няколко допълнителни функции, които подобряват и разширяват приложението на тези модули“, допълниха от Телетек Електроникс.

 • Текра: Новата система за видеонаблюдение HDCVI 5.0 на Dahua гарантира още по-висока сигурност

  Текра: Новата система за видеонаблюдение HDCVI 5.0 на Dahua гарантира още по-висока сигурност

  Компанията Dahua Technology, технологичен лидер в областта на сигурността и видеонаблюдението, представя най-новото попълнение към революционната си технология HDCVI, пусната на пазара през 2012 г., съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра, партньор на китайския производител у нас. HDCVI 5.0 предлага висока яснота на картината при наблюдение, интелигентност, сигурност и висока степен на защита. Тя е „куче пазач“, което дори „лае“, за да съобщи за опасни лица или превозни средства.

 • Rittal: Дигиталният работен процес прави компаниите по-конкурентноспособни

  Rittal: Дигиталният работен процес прави компаниите по-конкурентноспособни

  Инженерното ноу-хау на Eplan, плюс опита на Rittal в изграждането на системи за автоматизация, е печеливша комбинация за създаване на системи и устройства за контрол и комутация в духа на Industry 4.0. Всичко това има един фокус, а именно безпроблемен поток от цифрови данни във всеки процес по веригата на формиране на стойността. Виртуалният прототип на Rittal, който представлява цялостен информационен модел на комутационната техника, осигурява такава възможност.

 • Connected Salvavita на BTicino – интелигентно устройство за дистанционно управление на електрически инсталации

  Connected Salvavita на BTicino – интелигентно устройство за дистанционно управление на електрически инсталации

  Bticino e една от доказаните търговски марки в света в областта на електрическите инсталации ниско напрежение за жилищни и производствени сгради. Под бранда се предлагат разнообразни решения, включително комуникационни, контрол на осветлението, управление на звука, климатизацията и безопасността. „Едно от последните попълнения в богатото портфолио на компанията е Connected Salvavita“, коментираха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на BTicino на българския пазар.

 • Иновативни смарт клеми от серията SNK допълват продуктовата гама на АС-ДС

  Иновативни смарт клеми от серията SNK допълват продуктовата гама на АС-ДС

  Доказаната българска търговска и инженерингова компания АС-ДС ООД обогати продуктовото си портфолио с нова гама редови клеми, аксесоари и маркировки. Дружеството вече предлага на българския пазар иновативната смарт серия SNK, разработка на водещия производител на клемни блокове Entrelec, който доскоро бе част от структурата на глобалната технологична група ABB. „Серията SNK на Entrelec се отличава с модерна визия и интелигентен дизайн, високо качество и надеждност“, информираха за Инженер.bg специалистите от АС-ДС.

 • Темпа Систем БГ: Максимална ефективност на охлаждане с предлаганите от нас индустриални решения на Pfannenberg

  Темпа Систем БГ: Максимална ефективност на охлаждане с предлаганите от нас индустриални решения на Pfannenberg

  Охладителните системи за индустриални цели са неизменна част от производственото оборудване на повечето предприятия. Важността им ги прави част от портфолиото на Темпа Систем БГ, към която специалистите от компанията подхождат с изключително внимание и прецизност. „За системите за индустриално охлаждане се доверяваме на немското качество на Pfannenberg”, заявиха за Инженер.bg от българското дружество, част от структурата на Tempa Pano.

 • Майстори и специалисти, мотивирайте се за нови професионални успехи с инициативата „Син петък“ на Ритбул

  Майстори и специалисти, мотивирайте се за нови професионални успехи с инициативата „Син петък“ на Ритбул

  Специално предложение за вас – майстори и специалисти! Мотивирайте се за нови професионални подвизи, „поглезете се“ и се възползвайте от големите намаления, които фирма Ритбул ви предлага. Само сега можете да закупите оборудване, инструменти и уреди на утвърдени международни производители на атрактивни цени! В периода от 28 до 30 ноември включително можете да се възползвате от т.нар. „Син петък" на Ритбул и да си осигурите висококачествени инструменти и уреди с до 50% намаление. Количествата са ограничени! Време не губете, от Ритбул си закупете!

 • ETI усъвършенства конструкцията на комбинираните контакти PS/SS за миниатюрни автоматични изключватели MCB

  ETI усъвършенства конструкцията на комбинираните контакти PS/SS за миниатюрни автоматични изключватели MCB

  Утвърдената словенска компания ETI Elektroelement, производител на продукти и решения за защита на оборудване ниско и високо напрежение, непрекъснато усъвършенства своите изделия. „Компанията ни обнови конструкциите на допълнителните/сигнални контакти „2 в 1“ за миниатюрните автоматични изключватели (MCB) Etimat P10 и разработи напълно нови допълнителни контакти за диференциалнотоковите защити KZS-2M и KZS-4M“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на ETI.

Още от Електротехника