Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Новини

 • Таурус-93: Пазарите в съседните държави са добра възможност за развитие за българските производители

  Таурус-93: Пазарите в съседните държави са добра възможност за развитие за българските производители

  Едва ли има производител, който да не са стреми произвежданият от него продукт да достигне до повече пазари. Подобно решение обаче, може да се окаже както много печелившо, така и доста рисковано. Изисква се добро планиране и обстойно предварително проучване. За да сподели своето мнение и своя опит относно възможностите и трудностите, пред които се изправят българските производители, търсещи реализация в съседни държани, Инженер.bg покани г-н Енчо Пондев, управител на Таурус-93.

 • БР Техника: Електродвигатели за интелигентни задвижвания от Bosch Rexroth

  БР Техника: Електродвигатели за интелигентни задвижвания от Bosch Rexroth

  Интелигентни, мощни и гъвкави – това са новите серводвигатели MS2N на Bosch Rexroth, които се предлагат вече и с вграден енкодер със степен на защита SIL3 Ple „Bosch Rexroth разшири своята гама от задвижвания с нови серво- и линейни двигатели. Те се отличават с изключителна надеждност и безопасност, тъй като стандартното изпълнение е със степен на защита SIL3 PLe. Портфолиото е допълнено и с нови серводвигатели ATEX изпълнение, чието свързване се осъществява само чрез един кабел”, съобщиха от фирма Бюро за Развитие Техника.

 • Megger заинтригува българските специалисти с нови мултиметри и тестери на много атрактивни цени

  Megger заинтригува българските специалисти с нови мултиметри и тестери на много атрактивни цени

  Мегер България, дъщерно дружество на глобалния производител на контролно-измервателна апаратура в областта на енергетиката, телекомуникациите и ВиК сектора – Megger Group, дава началото на атрактивна промоционална кампания. „Новите мултиметри и тестери на световния лидер Megger Limited са вече тук и само сега предоставяме на всички наши клиенти възможността да ги закупят на нова, много по-добра цена“, информираха за Инженер.bg от компанията.

 • Филкаб АД предостави безвъзмездно оборудване за нуждите на ТУ – София, Филиал Пловдив

  Филкаб АД предостави безвъзмездно оборудване за нуждите на ТУ – София, Филиал Пловдив

  В края на миналата година утвърдената българска компания в областта на електротехниката и автоматизацията Филкаб дари оборудване на пловдивския филиал на Технически университет – София. Дарението е за нуждите на катедра „Електротехника“ и ще позволи по-качествено провеждане на лабораторните упражнения в катедрата. „Вярваме, че по този начин ще допринесем за сближаване на бизнеса и образованието“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Електро Плюс: Разнообразие от ключове, контакти и аксесоари за дома с италианско качество Elettrocanali

  Електро Плюс: Разнообразие от ключове, контакти и аксесоари за дома с италианско качество Elettrocanali

  Elettrocanali e италианска компания, която развива производството на електроматериали за дома и индустрията, съчетаващи функционалност, естетика и сигурност. Продуктите на дружество се предлагат на българския пазар от Електро Плюс. „Elettrocanali изгражда портфолио с модулни решения, което непрекъснато оптимизира. Пример за това са сериите MyLife, New Prestige и Tondo, отличаващи се с разнообразните си цветове и възможности за интеграция“, информираха за Инженер.bg от дружеството.

 • БЛС Автоматизация: Control Techniques реализира мобилно приложение за диагностика на задвижвания

  БЛС Автоматизация: Control Techniques реализира мобилно приложение за диагностика на задвижвания

  Световният лидер в производството на AC, серво и DC задвижвания с променлива скорост, двигатели и решения за автоматизация Control Techniques реализира съвсем ново мобилно приложение Diagnostic Tool app в помощ на клиентите при анализирането и намирането на решения за грешки при задвижването, информира за Инженер.bg изключителният представител за България на компанията БЛС Aвтоматизация ООД.

 • Нов съвременен модел сирени Chiasso 120 на ComPro Electronic допълни обширното портфолио на Ритбул

  Нов съвременен модел сирени Chiasso 120 на ComPro Electronic допълни обширното портфолио на Ритбул

  Доказаният немски производител на звуковосветлинни сигнални устройства ComPro Electronic реализира на пазара нов модел сирени Chiasso 120. „Най-новата разработка представлява обновен модел на вече добре позната серия Chiasso. Съществено нейно предимство е силата на звука и модерния дизайн. Всички необходими аксесоари за осигуряване на клас на защита IP65 са включени в изделието“, обявиха за Инженер.bg от фирма Ритбул, която предлага техниката на компанията у нас.

 • Включете се с Филкаб в програмата за лоялни клиенти на Шнайдер Електрик България

  Включете се с Филкаб в програмата за лоялни клиенти на Шнайдер Електрик България

  Доказаната инженерингова и търговска фирма Филкаб, специалист в електрообзавеждането и автоматизацията, се присъедини към програмата за лоялни клиенти на Шнайдер Електрик България. „Отправяме покана към всички наши клиенти да се регистрират в програмата за лоялни клиенти Контакт+ и да печелят точки при всяка своя покупка! Натрупаните точки могат да се разменят за разнообразни подаръци – от инструменти, комплекти и ел. машини до таблет, различни ваучери и мн.др.“, коментираха от Филкаб.

 • Ротационни гърбични превключватели от серия CS на ETI Elektroelement

  Ротационни гърбични превключватели от серия CS на ETI Elektroelement

  Ротационните гърбични превключватели от серията CS на утвърдения словенски производител на електротехническо оборудване ETI Elektroelement са предназначени за ръчна комутация на вериги ниско напрежение. „Гърбичните превключватели CS се използват в главни и второстепенни вериги за директно включване и изключване на еднофазни и трифазни електродвигатели, трансформатори и други електрически устройства с малка мощност”, заявиха за Инженер.bg от офиса на словенската фирма у нас.

 • DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Реверсивни ръчни превключватели Sircover на Socomec за токове от 125 до 3200 А

  DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Реверсивни ръчни превключватели Sircover на Socomec за токове от 125 до 3200 А

  Утвърдената компания Socomec предлага широка гама от продукти за превключване, контрол и защита на електрически системи и инсталации. Гамата Sircover включва многополюсни реверсивни превключватели с индикация за положението на контактите. В нея влизат сериите Sircover AC, Sircover и Sircover Bypass. Те осигуряват превключване между два нисковолтови източника на захранване или изключване под товар, както и надеждно изолиране чрез двойно прекъсване на всеки полюс.

Още от Електротехника