Новини

 • Осигурете си лекота при работа и се насладете на истинско италианско кафе с предложението на ТП ВАГО Контакттехник

  Осигурете си лекота при работа и се насладете на истинско италианско кафе с предложението на ТП ВАГО Контакттехник

  Напълно в унисон с вече установените традиции, ТП ВАГО Контакттехник обяви своята нова есенна промоция. „Този път ще изненадаме нашите клиенти с едно изключително изкушаващо и тонизиращо предложение. В рамките на новата ни есенна промоционална кампания всеки закупил комплект разклонителни клеми WAGO Profi ще може да се наслаждава на истинско италианско кафе, тъй като ще получи като подарък оригинална кафеварка Bialetti Moka Express“, информираха от комапнията.

 • Ритбул: Alfra представя нов перманентен магнит TML 1000 с максимална товароносимост 1000 kg

  Ритбул: Alfra представя нов перманентен магнит TML 1000 с максимална товароносимост 1000 kg

  Немската компания Alfra е доказан производител на висококачествени машини и инструменти за пробиване на отвори в електрически табла и пултове за управление. Друга област, в която компанията развива дейността си, е разработването и предлагането на перманентни повдигащи магнити, които позволяват преместване, позициониране, наместване и транспортиране на тежки товари. Най-новото предложение на компанията в тази област е магнитът за повдигане на товари Alfra Magnetic TML 1000.

 • GSS и Gilat изграждат широколентова инфраструктура за достъп в Русия през новия сателит Yamal 601 Ka

  GSS и Gilat изграждат широколентова инфраструктура за достъп в Русия през новия сателит Yamal 601 Ka

  Gazprom Space Systems (GSS), международен сателитен оператор, и Gilat Satellite Networks, световно доказан разработчик и доставчик на сателитни комуникационни технологии, решения и услуги, подписаха споразумение за 18 млн. долара за предоставяне на широколентова свързаност в Русия, обявиха за Инженер.bg от РейСат България, дъщерна фирма на Gilat у нас. „Gilat ще достави своя мултисервизна платформа и потребителски терминали, които ще оперират през новия сателит Yamal 601 Ka“, поясниха те.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Задвижването Coolvert VFD на Invertek Drives е с най-компактни размери в своя клас

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Задвижването Coolvert VFD на Invertek Drives е с най-компактни размери в своя клас

  Новото задвижващо устройство с честотно регулиране Coolvert VFD на Invertek Drives е едно от най-малките в този продуктов клас и дава възможност на производителите на оригинално оборудване да намалят разходите, свързани с разработването на машините. Новото задвижване бе представено на изложението Chillventa 2018 заедно с нов контролер за CO2 кондензатор на датската фирма Reftronix. Coolvert е проектиран специално за приложения в машиностроенето.

 • Луфтханза дава подкрепата си на студентите от първи курс до професионалната им изява като инженери

  Луфтханза дава подкрепата си на студентите от първи курс до професионалната им изява като инженери

  „На добър час“ пожела Луфтханза Техник София на тазгодишните първокурсници от специалност „Авиационна техника и технологии“ в Технически университет – София. Най-голямата авиоремонтна база в Източна Европа подкрепя младите инженерни таланти през целия им път до завършени професионалисти, а доказателство за това са и специалните стажантски програми, които дружеството развива. Повече за тях можете да откриете на щанда на Луфтханза по време на поредното издание на „Дни на кариерата“.

 • ETI Elektroelement обяви пазарния дебют на серията разединители за предпазители STV D02

  ETI Elektroelement обяви пазарния дебют на серията разединители за предпазители STV D02

  Словенската компания ETI Elektroelement е утвърден производител на решения за защита на оборудване ниско и високо напрежение. Широкият продуктов асортимент на компанията включва и разединители за предпазители. Разединителите STV D02 представляват устройства със стопяема вложка за защита на електрическото оборудване. Те дават възможност за използване на експлоатационните предимства на системата за защита D0 (б.ред. аналогично VLD01) в качеството им и на изключватели.

 • Сливенският клон на Електро плюс вече посреща клиенти и партньори на централен булевард в града на Сините камъни

  Сливенският клон на Електро плюс вече посреща клиенти и партньори на централен булевард в града на Сините камъни

  Сливенският клон на доказаната търговска компания Електро плюс вече обслужва своите клиенти от нов адрес, със стратегическо местоположение в града на Сините камъни. „Новият ни офис в Сливен се намира на удобния за комуникации централен булевард „Стефан Караджа” № 6, в ТПК „Изкуство“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Локацията предлага много добри възможности на дружеството да предоставя на своите клиенти богатата си продуктова гама.

 • АББ България изгражда в Петрич петата си поред производствена база у нас

  АББ България изгражда в Петрич петата си поред производствена база у нас

  Нова, пета поред производствена база у нас ще открие лидерът в дигиталните технологии за промишлеността АББ България. Новият завод за продукти ниско напрежение е позициониран в гр. Петрич, където българското дружество на ABB вече има едно работещо предприятие. Инвестицията е на стойност 7 млн. лв. и ще разкрие 420 работни места, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. Основните дейности ще включват заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

 • Индустриален сервиз: „Можем да предложим гъвкави технически решения за всяка фаза от вашия проект“

  Индустриален сервиз: „Можем да предложим гъвкави технически решения за всяка фаза от вашия проект“

  Индустриален сервиз е водеща българска инженерингова компания с богат опит в реализацията на различни по мащаб проекти, свързани с консултиране, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. „Богатият ни опит и сътрудничеството ни с водещи производители ни позволява да предоставим на нашите клиенти съвременни технически решения“, коментираха за Инженер.bg от Индустриален сервиз.

 • Бибус България: Kollmorgen обяви дебюта на нова серия серводвигатели AKM2G

  Бибус България: Kollmorgen обяви дебюта на нова серия серводвигатели AKM2G

  „За да оптимизира електромагнитната технология на двигателите AKM2G, Kollmorgen използва своя десетилетен опит в проектирането и разработването на двигатели. Резултатът е конфигурируем, високопроизводителен двигател с повишена плътност на мощността и подобрено съотношение въртящ момент/скорост, което дава възможност на производителите да постигнат повишаване на производителността с до 30% при същия размер на двигателя или да изберат по-малък двигател с еквивалентна производителност“, коментираха от Бибус България.

Още от Електротехника