Новини

Бибус България: Kollmorgen обяви дебюта на нова серия серводвигатели AKM2G

11.09.2018 г.

От самото си основаване през 1916 г. компанията Kollmorgen е дала живот на големи идеи, допринесли за един по-безопасен свят и подобрили живота на хората. Благодарение на опита си в областта на висококачествените системи и компоненти за движение и дълбоките познания в свързването и интегрирането на стандартни и специални изделия, създаваните от компанията решения са на изключително високо ниво по отношение на производителност, надеждност и лесно използване. „За да оптимизира електромагнитната технология на двигателите AKM2G, Kollmorgen използва своя десетилетен опит в проектирането и разработването на двигатели. Резултатът е конфигурируем, високопроизводителен двигател с повишена плътност на мощността и подобрено съотношение въртящ момент/скорост, което дава възможност на производителите да постигнат повишаване на производителността с до 30% при същия размер на двигателя или да изберат по-малък двигател с еквивалентна производителност“, коментираха за Инженер.bg от фирма Бибус България, дългогодишен партньор на Kollmorgrn.Ключово предимство на новия синхронен серводвигател AKM2G е, че може да замени вече инсталирани двигатели на различни производители, за да се повиши производителността, без да се увеличава размерът на двигателя. „При използване в нови проекти, AKM2G предоставя на потребителите възможност да намалят размера и заеманото пространство в сравнение със съществуващи алтернативни решения“, разказаха още от Бибус.Серводвигателите AKM2G се предлагат в шест размера на рамата и пет дължини на групата, а мощността им варира от 0.3 до 10 kW. Двигателят предлага още избираеми опции, като обратна връзка, монтажни конфигурации и работни характеристики. „В сравнение с конкурентни производители Kollmorgen е в състояние да адаптира двигателите към изискванията на конкретно приложение паралелно със стандартните производствени нужди, благодарение на модулния дизайн на изделията. Машиностроителите могат да избират от по-широка гама стандартни модели, в които максимално са използвани обширните познания на Kollmorgen в тази област“, поясниха още от Бибус България. Двигателите AKM2G са оптимизирани за използване със сервоусилвателите AKD на Kollmorgen, както и със следващото поколение сервозадвижвания AKD2G, което предстои да бъде пуснато на пазара.


 

„Компанията Kollmorgen ще продължи да предлага и другите продукти от гамата на серводвигателите, включително серводвигателите AKM с мощност от 0.075 до 19.5 kW, както и иновативните хигиенни AKMH двигатели от неръждаема стомана за хранително-вкусовата промишленост със степен на защита IP69K. Тези двигатели се използват там, където приложението изисква най-високата производителност и най-голямата издръжливост в условия на тежка експлоатационна среда“, допълниха в заключение от Бибус.

 

 

Повече информация за Бибус България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Бибус България, Kollmorgen

Още от Електротехника