Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Бибус: Bansbach Easylift добави към портфолиото си нова серия електрически задвижващи механизми easyE

13.02.2020 г.Bansbach Easylift е немска компания с над стогодишна история в производството на инструменти. Тя е доказан производител на газови пружини, линейни хидравлични системи, специални пневматични системи, хидравлични помпи, амортисьори и др. „Едно от най-новите попълнения в богатото портфолио на компанията са компактните линейни електрически цилиндри от серията еasyE с директно куплиран двигател на постоянни магнити“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България, която предлага изделията на Bansbach в България.Благодарение на съосното разполагане на двигателя, задвижващия механизъм и шпиндела, се постига изключително компактна конструкция. „С външни диаметри от 35, 50 и 60 mm, електрическите цилиндри са отлично решение за практически всяко приложение, особено в ограничени пространства. Те осигуряват максимално усилие до 10 000 N“, допълниха от Бибус България.


Използването на различни контролери определя и предназначението на изпълнителните механизми. Продуктовата гама еasyE осигурява решение за различни инженерни задачи, включително приложения от типа plug&play, свързване на резервен източник на захранване, синхронно настройване на няколко цилиндъра или захранване от мобилна акумулаторна батерия.Задвижващите механизми предлагат различни стандартни дължини на хода в интервала от 50 mm до 750 mm, като се предлагат и други дължини при заявка. Материалите, от които са изработени цилиндрите, включват прахово боядисана стомана, неръждаема стомана 316L и алуминиеви компоненти, в зависимост от модела.


Основните технически характеристики на цилиндрите еasyE са:


 •  - Степен на защита IP66 (стандартно изпълнение), както и опционални IP68 и IP69 за тежки експлоатационни условия;

 •  - Работен температурен диапазон:
     - easyE-35 и easyE-50: от -20 °C до +70 °C;
     - easyE-60: от -20°C до +50 °C;

 •  - Температура на съхранение: от -40 °C до + 70 °C.

 

Електрическите цилиндри намират приложение в медицинския, фармацевтичния, хранително-вкусовия бранш, както и в много други промишлени отрасли. Като се има предвид разнообразието от материали и степени на защита, това е серия, в която потребителите могат да намерят точно този продукт, който отговаря на техните изисквания.Серията линейни цилиндри Bansbach еasyE включва следните модели:


 • Модел еasyE-35: 


 •  - Макс. усилие: 120 – 2200 N;
   - Скорост на преместване: 3 – 33 mm/s;
   - Ход: 50 – 750 mm;
   - Напрежение: 12 VDC или 24 VDC.


 • Модел еasyE-50: 


 •  - Макс. усилие: 500 – 4500 N;
   - Скорост на преместване: 4 – 70 mm/s;
   - Ход: 50 – 750 mm;
   - Напрежение: 12 VDC или 24 VDC.


 •  Модел еasyE-35:


 •  - Макс. усилие: 1900 – 10 000 N;
   - Скорост на преместване: 5 – 31 mm/s;
   - Ход: 50 – 750 mm;
   - Напрежение: 24 VDC.


 •  

„На страницата си Bansbach предлага CAD конфигуратор, с помощта на който може да конфигурирате своя актуатор“, коментираха в заключение от Бибус България.


Повече информация за Бибус България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бибус България

Още от Електротехника