Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Електро Плюс: SIR-E LED MAX на Sirena – мощно алармено устройство с гъвкаво приложение

02.10.2019 г.


MLine е уникална модулна концепция на доказания италиански производител на сигнални устройства Sirena, разработена за създаване на сигнални устройства в съответствие с всяко конкретно приложение. Високата оптична производителност на светлинните устройства, заедно със силния звуков сигнал, правят серията MLine оптимален избор и за най-взискателните приложения. MLine устройствата са със степен на защита IP66/65 и покриват съвременните изисквания по отношение на акустичните аларми, което прави тези продукти оптимални за външни приложения. „Когато потребителите се нуждаят от мощно акустично устройство, едно отлично решение е SIR-E LED MAX, което позволява 64 различни звукови нива на алармата със сила до 115 dB”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага техниката и техническите решения на Sirena у нас.

 

И ако звукът не е достатъчен като аларма, устройствата SIR-E LED MAX могат да бъдат съчетани с два ярки светлинни ефекта (б.ред. постоянна светлина или проблясваща светлина), които позволяват да се реализират до три нива на предупредителен сигнал (б.ред. сигнализиране, предупреждение и аларма). SIR-E LED MAX се управляват чрез отделни електрически контакти. Устройствата възпроизвеждат два светлинни ефекта – постоянна светлина и проблясваща светлина, и 64 различни тона, които се избират чрез DIP-превключвател.Технически специфики на алармените устройства SIR-E LED MAX:


Мултифункционалност:

 - Три нива на аларма (сигнал, предупреждение и аларма). Тя се управлява чрез отделни електрически контакти;

 - Ярка визуална и силна акустична аларма;

 - Канал 1 (Сигнализиране): Ярък, тройно проблясващ светлинен ефект, който гарантира привличане на вниманието и предупреждение на операторите за потенциална опасност или за промяна на експлоатационните обстоятелства;

 - Канал 2 (Предупреждение): Ярък тройно проблясващ светлинен ефект, комбиниран с до 115 dB електронен звуков сигнал, оптимален за предупреждение на персонала за опасност или сериозна промяна на експлоатационните обстоятелства. Изборът на звуков сигнал се реализира чрез превключвател „A“, като се избира от 32 възможни сигнала;

 - Канал 3 (Аларма): Ярка постоянна светлина в комбинация с до 115 dB електронен звуков сигнал, оптимален за алармиране на персонала за постоянна промяна на работните обстоятелства. Звукът се избира чрез превключвател „B“ от 32 възможни звукови сигнала.


Регулируем обхват на силата на звука:

 - Минимум 65 dB;

 - Възможност за различни звукови сигнали. На разположение са 64 тона, включително пожароизвестяване, звукови сигнали за промишлени и граждански приложения.Работно напрежение – според инсталирания цокъл на алармата.


Степен на защита IP64/IP65. Устройствата са подходящи за употреба при външни приложения.


Работен температурен интервал: -30/+ 50 °С.


LED технология. Практически без необходимост от поддръжка, благодарение на вградената LED технология, която гарантира до 100 000 часа живот на продукта, при експлоатация при нормални условия, без вибрации и силни температурни промени.Механични характеристики: Самогасящо се тяло от поликарбонат с висока устойчивост на удари, подходящо за приложения на открито, благодарение на степента на защита IP65/UL TYPE 3R.


Оптични характеристики:

  •  - 12 светодиода, разположени в обхват от 360°;

  •  - 5 цвята на купола: бял, зелен, син, червен и жълт.Повече информация за Електро плюс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!
Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Sirena

Още от Електротехника