Новини

Ел Ди Джи: Нов комплект отвертки Kraftform Kompakt VDE с клещи Knipex от Wera

29.01.2020 г.


Wera е немска компания, наричана от своите потребители „инструментален бунтар“. Прозвището ѝ е дадено заради оригиналните и надеждни решения на технически проблеми. „Специалистите от компанията са уверени, че винаги може да се измисли нещо ново и още по-ефективно. В търсенето на нестандартни идеи и решения, Wera непрекъснато обновява своето портфолио. Един от новите продукти на производителя е комплектът отвертки Kraftform Kompakt VDE с клещи Knipex, който включва общо 17 елемента и е предназначен за електромонтажни дейности“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ел Ди Джи, която предлага продуктите на Wera на българския пазар.

 

„Ръкохватката Kraftform е резултат от дългогодишните усилия на компанията да създаде такава форма на инструмента, която да пасва идеално на човешката ръка. От нейното представяне на пазара през 1968 г. до днес, тя непрекъснато е оптимизирана с помощта на новите технологии, но е запазила първоначалната си доказана форма“, допълниха от Ел Ди Джи.

 

Новият комплект Kraftform Kompakt VDE включва електромонтажни клещи Knipex VDE 13 96 200, които заменят до 6 отделни инструмента, използвани при дейности като срязване, премахване на изолация, захващане, огъване, зачистване и кримпване – всичко това в един инструмент. Клещите имат предпазна блокировка, хромирана повърхност за по-добра защита срещу ръжда и дръжки с изолация от многокомпонентен материал. Инструментът е снабден с резач за алуминиеви и медни кабели. Прецизните режещи ръбове са индуктивно закалени и позволяват рязането на кабели със сечение 5х2.5 mm2/Ø 15 mm.

 

 

Възможност за индивидуално тестване

 

Всеки комплект отвертки Kraftform Kompakt VDE е тестван индивидуално при 10 000 V в съответствие с IEC 60900. Това контролно напрежение превишава 10 пъти максимално допустимото напрежение от 1000 V, за да гарантира безопасна работа.

 

Една ръкохватка – много отвертки


 

Системата „една ръкохватка – много сменяеми отвертки“ превръща Kraftform Kompakt VDE в компактен набор отвертки за монтажни дейности по вътрешно и външно електрическо оборудване. За съхранение и транспортиране на инструментите е предвиден удобен работен калъф, който се поставя на колана. Предлага се също и комплект отвертки с ключове за електрически шкафове, отговарящи и на най-строгите промишлени стандарти.

 

Новият комплект Kraftform Kompakt VDE 17 extra slim 1 се състои от 17 части:


 

 - 2 броя ергономични ръкохватки Kraftform 817 VDE със защита срещу превъртане за работа само със сменяемите отвертки Wera VDE;

 - 14 броя VDE сменяеми отвертки (всяка с дължина 154 mm) с намален диаметър на тялото (артикул KK 60 i 0.4x2.5 и KK 67 i TX 10 със стандартен диаметър) и предпазна изолация. С тяхна помощ може лесно да се достигне до винтове и пружинни елементи, разположени в дълбоки отвори;

 - 1 брой електромонтажни клещи Knipex VDE 13 96 200, предназначени за операции по срязване, отстраняване на изолации, захващане, огъване, зачистване и кримпване. Клещите имат предпазна блокировка за безопасна работа с инструмента. Хромираните повърхности на челюстите осигуряват по-добра защита срещу ръжда, а дръжките са с изолация от многокомпонентен материал.


 

Повече информация за Ел Ди Джи ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Ел Ди Джи ООД, Wera

Още от Електротехника