Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Търсите ефективни системи за корекция фактора на мощността? Вижте предложението на Елма-М-Груп

05.08.2019 г.

Елма-М-Груп е компания, специализирана в търговия и дистрибуция на електроматериали и консумативи към тях. Широката продуктова гама на дружеството осигурява решения за бита, строителството, индустрията, обществени, курортни, жилищни сгради и промишлени предприятия. Част от портфолиото на компанията са висококачествени системи за корекция фактора на мощността на италианския производител Telegroup. „Като официален представител за България предлагаме пълната продуктова гама решения за електрическо захранване на Telegroup с мощност до 2000 kVar“, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма.


 

Системите за корекция фактора на мощността са базирани на кондензатори със смола и газ (азот) изолация с напрежение до 800V. „Контактори и тиристори, поставяне на суичове, дросели за смущения в мрежи с високо общо хармонично изкривяване (ОХИ) са само част от конфигурациите, които могат да се реализират с технологичните мощности, с които разполагаме“, поясниха от дружеството.

 

Продуктовият набор от изделия включва две серии за автоматична корекция на фактора на мощността – TL и TLFG. Тяхно съществено предимство е, че са подходящи за всеки тип потребител и приложение със съдържание на хармоници в мрежата до 80%.

 

Серията TL е разделена на допълнителни категории спрямо вида на използвания кондензатор, вида на поставяне и необходимостта от дросели за смущения. Тя включва два модела системи – TL440G и TL440G-T. Автоматичната корекция на фактора на мощността се осъществява посредством трифазни кондензатори с инертен газ азот и номинално напрежение 440V. Те са свързани чрез тиристорни модули със стандартна мощност от 12.5 до 1200 kVar.

 

Серията TLFG също има два модела системи, а именно TLF480G и TLF480G-T. Автоматичната корекция на фактора на мощността отново се осъществява посредством трифазни кондензатори с инертен газ азот, но с по-високо номинално напрежение – 480V. Дроселите за смущение са с честота 189 Hz и са свързани чрез триполюсни контактори или тиристорни модули със стандартна мощност от 50 до 1050 kVar.

 

Всички системи за автоматична корекция на фактора на мощността, произведени от Telegroup, се монтират в метален корпус в стандартен цвят RAL7035 със степен на защита IP30 и разполагат с изваждащи се модулни касети. Управлението им се осъществява с микропроцесорни контролери от серии PCRK и PCRJ, а защитата на автоматичната корекция на фактора на мощността се осигурява от товаров прекъсвач със система за блокировка при затворена врата.

 

Повече информация за Елма-М-Груп АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Елма-М-Груп АД

 

Още от Електротехника