Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Мехатроникс: Нови задвижващи устройства на Delta Electronics – ключ към повишена конкурентоспособност

11.11.2019 г.


Серията ME300 на Delta Electronics включва ново поколение компактни задвижващи устройства с векторно управление, които са наследници на доказаната технология на Delta, съчетана с намаляване на размерите с около 60%. „В стандартното изпълнение на новите задвижвания са вградени различни основни функции, включително дефинирана от потребителя група параметри, функция за управление на една или няколко помпи, вграден прекъсвач и EMC филтър от клас C2. Това намалява допълнителните разходи и осигурява повече инсталационно пространство в електрическото табло“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics за българския пазар.Задвижващите устройства ME300 поддържат както индукционни, така и постояннотокови двигатели за повърхностен или вътрешен монтаж, осигурявайки повече ефективност и гъвкавост на приложението. Опционалната STO функция гарантира безпроблемна работа, като същевременно предпазва съоръженията от повреди, а новите клемни блокове без винтове улесняват процеса по окабеляване и осигуряват бърз монтаж.


„Удобното обслужване, изключително компактните размери и бързата инсталация, съчетани със здрава конструкция осигуряват на потребителите високоефективна и стабилна система“, допълниха от фирма Мехатроникс.Конструктивни особености на задвижванията ME300:

 - Компактен дизайн и лесен за използване интерфейс;

 - Намаляване на размерите с до 60% в сравнение с предходния модел (VFD-EL).


Паралелна инсталация:

 - Гъвкавата и ефективна инсталация осигурява възможност за паралелен монтаж с работна температура от -20˚C до +40˚C.

        

Стандартни модели:

 - 115 V монофазен;

 - 230 V монофазен;

 - 230 V монофазен (вграден EMC филтър);

 - 230 V 3-фазен;

 - 460 V 3-фазен;

 - 460 V 3- фазен (вграден EMC филтър).

 

Отличителни работни характеристики:

 - Поддържа индукционни и постояннотокови двигатели;

 - Поддържа две независими групи параметри за управление на индукционни двигатели.


Висок пусков въртящ момент

Осигурява 200% висок пусков момент с честотно управление при ниска скорост от 3 Hz. „Тази функция гарантира изключителна стабилност на машината и е подходяща за приложения с динамични натоварвания“, поясниха от фирма Мехатроникс.Функция за запазване енергията при спиране (DEB)

Управлява забавянето на двигателя до неговото спиране при неочаквано изключване на захранването за предотвратяване на механични повреди. Когато захранването се възстанови, двигателят се ускорява до предишната си скорост.

 

Подобрена способност за спиране

Режимът за регулиране на енергията на спиране намалява времето за спиране чрез регулиране на скоростта и тока на двигателя и заменя необходимостта от спирачни резистори.


Области на приложение:

 - Изграждане на конвейерни линии;

 - Дървообработващи машини;

 - Вентилатори;

 - Помпи (единично и каскадно свързване);

 - Опаковащи машини;

 - Текстилни машини и др.


 

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics

Още от Електротехника