Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

М Кабел – новият български производител на кабели с широка сфера на приложение, с бързо нарастване на производството си

14.04.2020 г.


Във време, в което кабелните производители все по-трудно печелят конкурентоспособност поради скъпи материали, ниска производителност, високи европейски изисквания по отношение на изпитанията, оборудването, опазването на околната среда и условията на труд, на пазара у нас навлиза нов производител. При това български! Става дума за българската фирма М Кабел, която се занимава с производство на кабели с широка сфера на приложение, с бързо нарастване на продукцията си. „Стремим се производството ни да е изключително гъвкаво и да предлагаме продукти, които са конкурентни на лидерите с дългогодишно присъствие на кабелния пазар“, коментираха от фирмата пред Инженер.bg.Производството на силови и инсталационни кабели и проводници в М Кабел стартира от „кота нула“ с инвестиция в производствено хале с машини и съоръжения за кабелно производство в с. Дебелт, област Бургас.


Произвежданите кабели и проводници във фабриката обхващат масово използваните за електроинсталации: Монтажни проводници H05/H07V-U/R/K; Кабели за силови инсталации за жилищни и промишлени сгради тип NYIFY; ПВВ-МБ1; Гъвкави кабели за битови и електрически уреди H05VV-F; Силови кабели NYY-O/J; СВТ.

 

„За 4 години фабриката премина през всички фази на закупуване и инсталиране нова техника, на въвеждане в експлоатация на технологичните линии, както и на обучение на оперативния персонал за самостоятелно опериране с оборудването. Организирахме производствения процес за своевременно и качествено изпълнение на поръчките и всички необходими изпитания на готовата продукция“, поясниха от фирмата. След направените оптимизации, заводът разполага с технологични линии за пренавиване на барабани, за конфекциониране и пренавиване на рула, както и съоръжение за стречоване и опаковане на палети с готова продукция, което е с напълно автоматизиран процес и предварително зададени параметри на работа.


 

М Кабел произвежда продукция и преработва около 80-100 t месечно. Предприятието разполага с внедрена Система за управление на качеството, обединяваща трите основни стандарта – ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 и ISO 45001:2018. „Това е гаранция за нашите клиенти, че произвежданите от М Кабел продукти са с потвърдено високо качество“, допълниха от българското дружество.

 

Фирмата произвежда основно кабели и проводници за ниско напрежение, които са подходящи за използване в промишлеността, строителството и бита. Сред тях са следните типове кабели: инсталационни, мостови, гъвкави кабели, силови кабели.

 

В производствените планове за 2020 е заложено разширение на гамата произвеждани кабели:

 

 - Алуминиеви кабели NAYY, САВТ;

 - Проводници за въздушно окачване AL/R/NFA2X;

 - Безхалогенни и негорими кабели N2XH, произвеждани по HD604, с изолация от XLPE и материали с ниско ниво на токсичност на отделяните газове;

 - Кабели тип CYKY за вътрешен монтаж и монтаж на открито, устойчиви на UV лъчи и неразпространяващи горенето;

 - Силови кабели с гъвкави медни жила RVK 0,6/1 kV с изолация XLPE;

 - FG70R, FG160R16 0,6/1kV с изолация от омрежен полиетилен и безхалогенна обвивка.Ако имате интерес към продуктите, предлагани от компанията, бихте могли да се свържете с екип от специалисти на посочените контакти:

Фирма: М Кабел ООД 

Адрес: 8000 гр. Бургас, Северна Промишлена зона, бул. проф. Яким Якимов, зад бензиностанция БОВА;

Телефон: 056/561000

 


Източник на снимковия материал: М Кабел

Още от Електротехника