Новини

Новият завод на Сенсата Технолоджис в Пловдив с награда за иновации от конкурса „Сграда на годината“ 2016

16.12.2016 г.

Сенсата Технолоджис, един от утвърдените световни производители на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения зa енергиен мениджмънт, спечели специална награда за производствената си база в гр. Пловдив в престижния конкурс „Сграда на годината” за 2016 г., съобщиха за Инженер.bg от компанията. Новият завод беше отличен с приз „Високотехнологични и иновативни решения“ в категорията „Производствени и логистични сгради“ на официална церемония, която се проведе на 13 декември в столицата. Базата за производство на сензори с приложение в автомобилната индустрия на американското дружество беше открита през месец април т.г.

 

 

Националният конкурс „Сграда на годината“ е учреден през 2002 г. и представлява престижно събитие в областта на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България. Церемонията по връчването на наградите се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и с подкрепата на браншови организации в сферата на архитектурата и строителството. В съревнование за отличието участват най-добрите постижения в България през съответната година, преминавайки през оценката на авторитетно жури от представители на професионалните общности.

 


„Като бързо разрастваща се компания с фокус върху иновациите и технологиите в региона на Пловдив, сме щастливи да получим тази награда. Благодарим за това признание, както и на всички участници в проекта за добре свършената работа. България заема ключова позиция в стратегията за растеж на Sensata в световен мащаб, като новото модерно производство в Пловдив е фактор за постигане на тази стратегия,“ заяви г-н Лорънс Сосей, оперативен директор на Сенсата Технолоджис в Пловдив.


 

Американската компания Сенсата Технолоджис е със 100-годишна история и притежава производствени бази и бизнес центрове в много държави по света. Продуктите на Sensata намират широко приложение в индустрии като автомобилостроене, авиация, телекомуникации, бяла техника, отопление, климатизация, тежкотоварна индустрия и др.

 

В отговор на нарастващите нужди на европейските си клиенти, компанията откри новото си производство в Пловдив по-рано тази година, където в момента работят около 300 служители. Сенсата Технолоджис е сред най-големите работодатели не само за региона на Пловдив, но и в цяла България с над 2800 служители. Дружеството притежава производство и в Ботевград за високотемпературни сензори за автомобили, както и бизнес център в София, където се намира и най-голямата тестова лаборатория на Sensata в света. 

Източник на снимковия материал: Сенсата Технолоджис

Още от Електротехника