Новини

Ритбул: „Новата бета версия 2.9“ на Eplan повишава качеството на проектната документация“

18.01.2020 г.


По време на изложението SPS 2019 в Нюрнберг през ноември м.г. бе представена най-новата версия 2.9 на платформата Eplan, която, чрез обединяването на общи данни и функции на различни изделия, повишава качеството на проектната документация. „Новата версия Eplan 2.9 позволява бързо генериране на QR кодове за създаването на хипервръзки в проектната документация, по-удобно управление на слоевете, бързо редактиране с достъп до макросите в различни навигатори и по-гъвкава конфигурация“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ритбул, партньор на Eplan за България.Ръчното въвеждане на QR кодовете остава в миналото


Използвайки версията Eplan 2.9, потребителите могат лесно за генерират QR кодове, които да използват при създаване на хипервръзки. След това те могат да бъдат сканирани и отваряни чрез мобилни приложения за мобилни устройства. „Вече е възможно да бъдат използвани както вътрешни, така и външни линкове, като по този начин отпада необходимостта от ръчно въвеждане на кодовете. QR кодовете могат да бъдат сканирани и от отпечатана документация, или информационни табели, което осигурява бързина и удобство“, допълниха от фирма Ритбул.


 

Освен това опростеният обмен на символи в запълваните обекти позволява тяхната замяна чрез избор на съответния комплект от значения. Важно предимство е и по-голямата прозрачност при по-малък брой макроси.

 

 Управление на слоевете


В новата версия управлението на слоевете е още по-лесно благодарение на диалогови прозорци. Така всички изменения се запазват автоматично. Друга новост са допълнителните функции, които включват търсене на слоеве и промяна на техните атрибути. Търсенето на всички обекти, които са присвоени към определен слой в проект или подпроект, е още по-лесно и по-удобно. След това потребителят може да промени атрибутите на търсения слой чрез диалога със свойствата на намерения обект.


Това позволява лесно да бъдат намерени слоевете, импортирани чрез DXF или DWG, бързо да бъдат променяни и да бъдат използвани в качеството на слоеве, зададени от потребителите. Освен това могат да бъдат прилагани вътрешнозаводски стандарти на компанията чрез елементарни адаптации и дефиниции, аналогично като при навигаторите.


Бързо постигане на целта чрез разширен дисплей на навигатора


В предходната версия на Eplan бе променен начинът, по който са изобразени макросите – от списък в „Навигатор на макросите“ – в таблица с клетки. Затова сега тази таблица лесно може да бъде редактирана. В новата версия тази функция е достъпна и за други навигатори, например за „Навигатор на изделията“, „Навигатор на PLC контролерите“ и „Навигатор на проводниците“. Като резултат версията Eplan 2.9 има значителни практически предимства, тъй като сега данните за проекта може да бъдат редактирани за изключително кратко време.


 Практично повторно използване на макросите


Колкото до макросите, то след завършване на проекта, данните за стандартизираните макроси могат да бъдат използвани в други проекти чрез функцията Drag & Drop. „Тази операция е достъпна както в проекта на макросите, така и в този на схемите за свързване, в които потребителите могат да създават макроси на прозорци и символи. Като резултат се пести време, тъй като отпада необходимостта от трудоемко търсене и избор на макроси в директориите. Друго предимство е повторното използване на данните, което гарантира и повишава качеството на проекта“, коментираха в заключение от Ритбул.

 

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ритбул, Eplan

Още от Електротехника