Новини

Ново от Ритбул - изцяло изолирана тресчотка Wera Zyklop за безопасна работа с електрически инсталации

13.04.2018 г.

Утвърденият производител на инструменти Wera представя своята най-нова разработка – иновативната тресчотка Wera Zyklop VDE. Основно нейно предимство е възможността тя да бъде използвана, дори и при работа с компоненти под напрежение в електрически системи, информираха за Инженер.bg от фирма Ритбул, оторизиран вносител на инструментите с марка Werа у нас. „Новата тресчотка е специално проектирана за осигуряване на безопасна работа с електрически инсталации и е напълно изолирана с оглед потребителят да бъде предпазен от електрически удари, а също така е придружена и от много аксесоари“, допълниха от фирмата.Тресчотно колело с 80 зъба през 4.5°


Още от пръв поглед тресчотката впечатлява със своята тънка, но здрава конструкция, която позволява използването ѝ в ограничени пространства, където други тресчотки трудно биха могли да достигнат, поради своите размери. „Друго предимство на Zyklop VDE е финият 80-зъбен механизъм, благодарение на който се получава ъгъл на завъртване от 4.5о. По този начин се постига бързо и надеждно завинтване, дори и в ограничена работна среда“, заявиха от Ритбул. Сред преимуществата на този нов модел е и реверсивният лост за лесна, безопасна и бърза промяна на посоката на завинтване. Тресчотката разполага и със заключващ механизъм за безопасно закрепване на вложките. Заключването и отключването се осъществява посредством бутон върху главата на тресчотката.


14 изолирани вложки


Изолираната тресчотка включва14 броя изолирани вложки с дължина от 6 до 19 mm, с къси и дълги изолирани удължители. Изолацията на вложките и удължителите е изработена в две части, с жълто изолационно ядро и червен външен слой.


По този начин всяко нейно нарушаване може да бъде засечено бързо и ще бъде видимо на слоя на ядрото“, заявиха от българското дружество.Компактен сет в здрава текстилна кутия


Всички инструменти отсерията Zyklop VDE могат да бъдат закупени индивидуално или в сет. Те са поставени в здрава текстилна кутия, която позволява съхраняването на 14 вложки, два удължителя и на изолирана тресчотка. „Допълнително предимство е възможността текстилната кутия да бъде закачена към носещата система Wera 2go“, поясниха от Ритбул.


Корпусите на вложките в кутията са снабдени с механизъм за завъртане, който позволява лесно отстраняване и поставяне на вложки, като същевременно осигурява сигурно задържане.


Пълно съответствие със стандарта за безопасност IEC 60900


Изолираната тресчотка Zyklop и вложките към нея отговарят на изискванията за безопасност на стандарта IEC 60900. „Всички инструменти са индивидуално тествани на 10 000 V. Тестването им на 10 пъти по-голям волтаж гарантира безопасната работа с максимално напрежение 1 000 V“, уточниха от Ритбул.


За поръчки и повече информация, бихте могли да се свържете със специалстите на Ритбул на телефон: 02/439 78 45.


Повече информация за Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ритбул, Wera

Още от Електротехника