Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Ритбул: С ръчната гилотина PSG Duo на Alfra изграждането на контролни шкафове е лесно и прецизно

19.05.2020 г.

 


Немската компания Alfra е един от най-утвърдените европейски производители на електромонтажни инструменти и оборудване. Портфолиото й включва електромонтажни ръчни и хидравлични инструменти и машини с най-високо качество, които улесняват операциите и пестят време при изграждане на електрически инсталации. „Ръчната гилотина за рязане на DIN шини PSG Duo на Alfra осигурява прецизен срез под ъгъл от 90° без заусенъци с възможно най-малкия мъртъв ход. Всеки инструмент се предлага с подсилена мека на допир дръжка, ограничител с лазерно гравирана скала в милиметри и инчове, а режещите пластини позволяват повторно заточване“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул, която предлага продуктите на компанията на българския пазар.При изграждането на контролни шкафове вътрешното разпределение и монтаж на различните сензори, вентили и превключватели върху носещите шини е от изключително голямо значение. Въпреки голямото разнообразие, един принцип остава неизменен – металните шини трябва да бъдат точно съобразени с размерите и изискванията за контролния шкаф. „Ако се използва ножовка, това рядко протича без съпътстващи процеса искри, стружки и шум. Алтернативата, която предлага Alfra, е ръчна гилотина, осигуряващ чист срез. Такъв инструмент e PSG Duo, който е предназначен за рязане на най-често срещаните видове монтажни DIN шини с размери 35/7.5 mm и 35/15 mm“, обясниха от Ритбул.


Основни предимства на ръчна гилотина за рязане PSG Duo:

 - Направляващо устройство за прецизен срез под ъгъл 90°;

 - Усилен ексцентрик, разположен непосредствено над режещата пластина;

 - Лесна работа, благодарение на подобреното предаване на усилието;

 - Без необходимост от техническо обслужване;

 - Възможност за повторно заточване на режещите пластини;

 - Точно отрязване на необходимата дължина без образуване на стружки;

 - Анодиран и лазерно гравиран ограничител до 1000 mm с направляващо устройство за точен срез със скала в милиметри и инчове;

 - Лесен монтаж върху работния плот;

 - Система за измерване в милиметри и инчове.„Гилотините PSG Duo са ценен помощник за всички професионалисти, на които ежедневно се налага рязането на монтажни шини за изграждане на контролни шкафове и системи“, коментираха в заключение от българското дружество.


Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ритбул

Още от Електротехника