Новини

Ритбул: Alfra представя нов перманентен магнит TML 1000 с максимална товароносимост 1000 kg

08.11.2018 г.

Немската компания Alfra е доказан производител на висококачествени машини и инструменти за пробиване на отвори в електрически табла и пултове за управление. Друга област, в която компанията развива дейността си, е разработването и предлагането на перманентни повдигащи магнити, които позволяват преместване, позициониране, наместване и транспортиране на тежки товари. „Най-новото предложение на компанията в тази област е магнитът за повдигане на товари Alfra Magnetic TML 1000, който тежи едва 18 kg и може да повдига товари с тегло до 1000 kg”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул, чието продуктово портфолио включва богата гама от продукти на Alfra.


Магнитните системи на Alfra намират широко приложение в различни металообработващи предприятия, където спомагат за значителното улесняване на работата на операторите. Продуктовата гама включва магнити за работа с телфер; ръчни магнити; магнитни стендове за бормашини; магнити за позициониране, монтаж и заваряване; магнитни ъгли; магнити за събиране на стружки и метални части.


Най-новото предложение на компанията е ръчно задвижваният перманентен магнит TML 1000. Той е предназначен за повдигане, транспортиране и спускане на материали с тегло до 1000 kg, а коефициентът му на безопасност е 3:1. „Магнитната система TML (Thin Material Lifting), разработена от Alfra, позволява генерирането на огромна задържаща сила, дори при тънкостенни магнитни материали, което дава възможност TML 1000 да бъде използван и при материали с много малка дебелина от порядъка на 2 mm”, коментираха от Ритбул.


Сред основните предимства на TML 1000 са:


 - Дънна плоча от закалена стомана с калаено покритие, което елиминира необходимостта от шлифоване на дъното и допринася за намаляване на нуждата от поддръжка;
 - Лека предварителна магнетизация за лесно позициониране на магнита;
 - Възможност за включване с една ръка;
 - Възможност за нагласяне на позицията на магнита, благодарение на свързващи елементи в корпуса;
 - Дизайн, позволяващ използването на магнита между страничните планки на стоманена греда;
 - Магнитното поле се концентрира директно върху материала и намалява загубите от разсейване до минимум;
 - Удобно захващане, позволяващо закачване на телфер;
 - Магнитите осигуряват заваряване само на 15 mm от външната част на корпуса им.



Повече информация за Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!



Източник на снимковия материал: Ритбул, Alfra

Още от Електротехника