Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Сензорите и устройствата JUMO Safety Performance гарантират функционална безопасност на технологичните процеси

25.01.2019 г.

Утвърденият производител на индустриална измервателна техника JUMO представи новата си марка JUMO Safety Performance, с която гарантира още по-висока сигурност на технологичните процеси. „Всички устройства, маркирани с надписа Safety Performance, са подходящи за инсталации, свързани с безопасността. Тук влизат както устройства, сертифицирани по SIL и PL, така и пасивни елементи, които са подходящи за използване в SIL и PL измервателни вериги. Те съответно са маркирани със SIL Qualified и PL Qualified“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество у нас ЮМО България.Темите за интегрираното ниво на безопасност SIL (Safety Integrity Level) и нивото на безопасна работа PL (Performance Level) стават все по-важни в процесната индустрия, машиностроенето и уредостроенето. Често за потребителите е голямо предизвикателство да намерят правилното решение за желаното приложение в „джунглата от стандарти“. Ето защо JUMO обединява експертните си познания за продукти и решения по тези теми и ги въплъщава в новата си марка устройства JSP (JUMO Safety Performance).Атрактивна алтернатива на програмируем логически контролер за защита е JUMO SafetyM STB/STW. Този предпазен ограничител/регулатор на температурата с три различни функционални изхода дава възможност за много по-лесна реализация на компактен едноканален контролер за защита. „Такова решение е особено подходящо за по-малки приложения, като например машини със специално предназначение или индивидуални приложения с ниска плътност на сигнала или малък брой сигнали. Към JUMO SafetyM могат директно да бъдат свързани различни температурни сензори без трансмитери. Други измервани величини, като налягане, ниво или дебит, могат да бъдат установени с помощта на стандартен входен сигнал. Това компактно решение намира приложение както в неексплозивна среда, така и в Ex-зони с повишена взривоопасност“, коментираха от ЮМО България.„Благодарение на дългогодишния си опит в областта на индустриалното оборудване за измерване на температура и защитни контролери, JUMO разработи това компактно решение за повишаване на безопасността, което измерва промяната в температурата без допълнителни проверки и изчисления“, допълниха специалистите на JUMO у нас. Едноканалният контролер за защита JUMO SafetyM е комбиниран със съпротивителен термометър или термодвойки, което представлява сертифицирано компактно решение с ниво на безопасност SIL3, съгласно Декларация на производителя, издадена от JUMO.В зависимост от избора на сензори и изпълнителни механизми, могат да бъдат създадени компактни решения за измерване на налягане, ниво и дебит с ниво на интегрирана безопасност до SIL3 и ниво на безопасна работа PLd. „Необходимите изчисления се извършват от потребителя. Екипът за специалисти на JUMO, отговарящи за изделията JUMO Safety Performance, са на разположение на потребителите при изчисленията, за да се гарантира съответствие с посочените директиви“, заявиха в заключение от ЮМО България.


Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ЮМО България, JUMO

Още от Електротехника