Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Серията контролни шкафове Hygienic Design на Rittal покрива и най-строгите санитарни норми в ХВП

02.07.2020 г.


За откритите технологични процеси в хранително-вкусовата промишленост не е достатъчно само корпусите на използваните решения да бъдат от неръждаема стомана. „За осигуряване на оптимални технологични процеси са необходими комплексни решения, които Rittal предлага със серията устройства HD. От корпусите до електроразпределението и контрола на микроклимата – всичко е в перфектно съответствие със санитарните норми“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на Rittal.От първостепенно значение за безопасността на храните в хранително-вкусовата промишленост е гарантиране на изискваната чистота и спазване на санитарните условия. Новите клемни кутии, табла и шкафове от серията Hygienic Design (HD) на Rittal са оптимално решение за тази цел. Изработени от неръждаема стомана, те се отличават с гладка повърхност, вътрешни панти, както и с уплътнения, които могат да се мият и сменят. Също така те са и без тесни и малки пространства, които да задържат замърсявания.


Прецизно проектираните нови HD табла и шкафове се предлагат със затварящ панел на винтове за по-малките интегрирани приложения или с врати за по-големите размери. Произвеждат се от неръждаема стомана SS304 със степен на грапавост на повърхността 400. Таванът на корпуса е с наклон, за да се предотврати задържането на различни вещества, и водата да може да се стича лесно.


Готови за адаптиране към нуждите на конкретното приложение


Контролните табла и шкафове HD могат да се монтират към стената с извити конзолни скоби за подобрено оттичане на водата по време на процедурите по измиване. Опционално е възможно монтирането на по-големи HD шкафове върху нивелиращи HD опори, които имат носещ рафт за кабелните трасета. Други техни специфики са:


  •  - Всички резбови съединения са скрити, за да се предотврати рискът от задържане на замърсители;

  •  - Всички HD кабелни втулки от неръждаема стомана за преминаване на кабелите са с плътни и гладки повърхности, които осигуряват херметично уплътнение за измиване със струи под високо налягане.


Силиконови уплътнения за гарантирана водонепропускливост


Силиконовите уплътнения на вратата са изработени като един цялостен непрекъснат елемент, който при необходимост лесно може да се замени без специални инструменти. Сините уплътнения се монтират без лепило в специално изработен канал по ръба на вратата за гарантирана плътност. Отличителният ярък цвят спомага за открояване на всички частици, попаднали върху уплътнението, за по-лесно и своевременно премахване.Новите HD табла и шкафове на Rittal предоставят на проектантите повече опции и допълнителна гъвкавост, включително:


  •  - По-кратко време за почистване при използване на по-малко вода и по-малко химикали;

  •  - Намален престой за почистване/поддръжка;

  •  - Значително намален риск от замърсяване;

  •  - Подобрена защита на потребителите/служителите;

  •  - Изработени и тествани са в съответствие с изискванията на NEMA 4X;

  •  - Използван е FDA сертифициран материал на уплътненията.Повече информация за Ритал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ритал, Rittal

Още от Електротехника