Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Вижте силата на BIM средата с новата версия на FineMEP – пълен софтуерен пакет за строително проектиране от 4М

07.04.2020 г.Решенията на 4M са в състояние да удовлетворят нуждите на строителната индустрия, като включват професионална CAD среда, архитуктурно проектиране, анализ и проектиране на конструкции, проектиране на ОВИ, електро- и водопроводни инсталации, както и други софтуерни приложения. „Последното поколение на продуктите от пакета FineMEP на 4M въвежда нови стандарти в индустрията чрез иновативната технология BIM (Building Information Modelling – информационен модел на архитектурно-строителния обект). FineMEP 19 е новата версия на софтуера ни за проектиране на строителни услуги и притежава изумителна нова визия и оптимизация при работа“, споделиха за Инженер.bg от фирма 4М.Какво е BIM софтуер?


BIM представлява подобрена среда за моделиране на информацията за сгради. Докато CAD софтуерът използва само 2D или 3D геометрия без никаква разлика между елементите, BIM софтуерът използва библиотеки от интелигентни и параметрични обекти. BIM софтуерът разбира логическото взаимодействие между различните видове обекти и съхранява информация за тези обекти.


FineMEP 19 – изцяло нова версия с върховни подобрения


FineMEP представлява цялостен пакет от програмни продукти за проектиране на голям набор строителни услуги. Обновената версия предлага иновации като нов, по-удобен интерфейс, интелигентно управление на различните нива на сградата с възможност за вмъкване на междинни такива, визуален 3D модел на топлите и студени повърхности в корпуса на сградата, 3D блок и библиотека с нови елементи и др.


 

Пакетът включва следните програми:


FINE-HVAC


Комбинация от дизайн и изчисления в напълно интегрирана среда, изпълнявайки всички необходими изчисления за всяка ОВК инсталация, директно от чертежите. Програмата генерира всички резултати като изчислителни листове, технически доклади, количествена сметка и цени, както и напълно актуализирани окончателни чертежи (изгледи, панелни диаграми и детайли).

 

FineELEC, FineFIRE, Fine GAS


Това са програми, които принадлежат към 4M BIM Suite (софтуерен пакет за архитектура и инженеринг). „Базиран, подобно на AutoCAD среда, той също използва DWG като своя основна подложка за пълна съвместимост с AutoCAD. Софтуерът 4M BIM се отличава с това, че предлага изключително интуитивен преход за потребителите на AutoCAD с висока производителност“, уточниха от компанията.


 

FineSANI


Това е интегрирана софтуерна работна станция за санитарен дизайн, която генерира необходимите изчисления директно от чертежите и след това автоматично създава окончателните варианти (изгледи на план, панелни диаграми и детайли) и пълната документация заедно с разписката и цената на материалите.

 

FineLIFT


Включва всички инструменти за извършване на необходимите изчисления и автоматично генериране на целия набор от чертежи на асансьорните системи, заедно с материалната база, техническите спецификации и друга документация.


 

Повече информация за продуктите, които 4M предлага, можете да намерите ТУК.Източник на снимковия материал: 4M

Още от Електротехника