Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Текра: Пълноцветна детекция на обекти дори при изключително слаба осветеност с иновативните камери на Dahua Technology

17.03.2020 г.Международният производител на смарт IoT продукти за видеонаблюдение и сигурност Dahua Technology разработи решение за пълноцветна детекция на обекти в условията на изключително слаба осветеност. Иновацията съчетава две водещи технологии на дружеството – Full-color и интелигентната функция за засичане на движениe Smart Motion Detection (SMD). „Интегрирането на тези две технологии е първото по рода си в индустрията, което осигурява несравнима добавена стойност на клиентите. Този тип нови камери предлагат не само видеонаблюдение в реални цветове и с висока детайлност през нощта, но и идентификация на хора и превозни средства чрез вградения изкуствен интелект (AI)“, разказаха пред Инженер.bg от доказаната българска търговска компания Текра, официален представител на Dahua Technology у нас.


 


Международния разработчик Dahua Technology е разработил две серии пълноцветни камери за работа в условия на слаба осветеност – LED и Non IR. Продуктите и от двете гами са оборудвани с обектив с широка бленда, което позволява оползотворяване на максималното възможно количество светлина. Благодарение на това камерите създават по-ярки и цветни изображения, дори в  среда с ниска светлинна интензивност. Продуктите от серията LED са оборудвани с източник на светлина за осигуряване на допълнителна осветеност, както и за възпиране действията на евентуални нарушители в места като тесни улици, алеи и паркове през нощта.

 

Камерите от серията Non IR не разполагат с допълнителен светлинен източник и не излъчват светлина като стандартните инфрачервени камери през нощта, което означава, че не допринасят за светлинното замърсяване на околната среда. „ Това превръща камерите в оптимално решение за приложения, в които наличието на допълнителна светлина би попречило на определени дейности. Също така, този тип технология отстранява отраженията при дъжд и не привлича малки насекоми, осигурявайки ясни изображения“, поясниха от Текра.


 

Внедрената интелигентна функция за детекция на движения SMD допълнително обработва визуалната информация, ефективно отстранявайки фалшиви аларми, задействани от различни обекти, като домашни любимци, насекоми, листа, клони, дъждовни капки, светлинни източници и др. Посредством усъвършенстваните  алгоритми с изкуствен интелект, SMD поддържа също бързото търсене на определна цел от записаните видеоматериали. „Това се осъществява чрез класифициране на изображенията на хора и превозни средства от масивите с видео данни. Потребителите могат лесно да проследят и анализират предишни записи, използвайки специфични белези, като например определени цветове на човека или превозното средство, спестявайки огромно време и труд за преглед на събитията“, коментираха от Текра.

 

„В комбинация двете технологии Full-color и SMD са отличен избор за клиенти с малки и средни проекти, тъй като предлагат висококачествено пълноцветно видеонаблюдение на сравнително ниска цена. Новите камери на Dahua Technology могат успешно да намерят приложение както на открито, така и в различни по големина сгради, сред които търговски центрове и супермаркети, имоти в крайградски райони, преработвателни предприятия и др.“, допълниха в заключение от фирма Текра.


 

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Текра, Dahua Technology

Още от Електротехника