Новини

Текра: Новата система за видеонаблюдение HDCVI 5.0 на Dahua гарантира още по-висока сигурност

10.12.2018 г.

Компанията Dahua Technology, технологичен лидер в областта на сигурността и видеонаблюдението, представя най-новото попълнение към революционната си технология HDCVI, пусната на пазара през 2012 г., съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра, партньор на китайския производител у нас. „HDCVI 5.0 предлага висока яснота на картината при наблюдение, интелигентност, сигурност и висока степен на защита. Тя е „куче пазач“, което дори „лае“, за да съобщи за опасни лица или превозни средства“, допълниха от българското дружество, което заема водещи позиции в дистрибуцията на продукти от областта на сградните информационни и алармени електроинсталации.


 

Новата система за видеонаблюдение предлага изключително ясна картина, дори през нощта. „HDCVI 5.0 може да разпознава лица, да ги свързва с конкретни имена, да идентифицира потенциални заплахи и е достатъчно интелигентна да предприеме съответни действия, като в същото време работи 24 часа, 7 дни седмицата“, поясниха от Текра.

 

Самата система включва четири различни вида камери: HDCVI Active Deterrence камера, 4K/5MP/1080P Starlight HDCVI камера (за наблюдение при слаба осветеност или тъмнина), 1080P Full Color HDCVI камера (пълноцветна) и HDCVI 4K & H.265 AI XVR камера. Комбинираното използване на всички тях осигурява грижа за сигурността в следните 5 аспекта:

 

- Надеждна и ефективна периметрова охрана

 

На база извършената конфигурация, HDCVI 5.0 лесно установява наличието на неоторизиран достъп до охраняваните площи и своевременно алармира потребителя. „Освен това системата извършва интелигентен анализ, като филтрира сигналите за миниатюрни обекти, например животни, насекоми, листа, светлина, дъждовни капки и т.н. Така тя предотвратява фалшивите сигнали за аларма и позволява на клиента да различи реалните заплахи“, споделиха специалистите от Текра.

 

- Точно лицево разпознаване

 

HDCVI 5.0 може да разпознае дали попадналото в периметъра на монитора лице е желан гост или непознат. „Системата сравнява конкретното лице с тези, съхранени в базата данни, и проверява, дали това лице принадлежи към групата с позволен достъп. Ако е така, системата го пропуска безпроблемно. Ако не, алармира.

 

Точността и ефективността на лицевото разпознаване са гарантирани благодарение на способността на камерите да заснемат до 24 кадъра в секунда, както и от възможностите на системата да поддържа бази данни с до 100 000 лицеви изображения.

 

 - Търсене на метаданни

 

Създадени на база отделни характеристики, например пол, години, очила, маски, брада и др., които са включени като информация, метаданните дават възможност за интелигентно търсене посредством сравняване на конкретния обект с базата данни или чрез съвпадение на определени характеристики. По този начин значително се подобрява точността, надеждността и ефективността на системата.

 

 - „Куче пазач“ и визуализация на нарушителя

 

HDCVI 5.0 не само веднага алармира потребителите за опасности, но и предупреждава нарушителите със сигнална бяла светлина и сирена. Така системата изпълнява ролята на „куче пазач“, което не само наблюдава, но и „лае“. Освен това заедно с предупреждението от алармата, потребителят получава видео изображение на субекта/обекта, причинил тревогата, като непосредствено доказателство за реално случващото се.

 

 - Реалистични изображения и при не добра осветеност

 

За HDCVI 5.0 тъмнината не е проблем. „Благодарение на камерите, използващи технологията starlight и оборудвани с високочувствителен сензор, и по-голям обектив, HDCVI 5.0 възпроизвежда с голяма точност цветовете. Това заедно с чувствителността към светлината води до по-реални и ярки изображения на облеклото, на лицата или на превозните средства, дори при ниски нива на осветеност на паркинги, градски улици, магазини и др.“, допълниха от фирма Текра.Прилагайки технологиите Smart IR (при starlight камери) и Smart White Light (при цветни камери), системата продължава да функционира, дори и при пълна тъмнина. Сред предимствата на HDCVI 5.0 е и безпроблемното ѝ настройване и лесната употреба. Практичната функция за интелигентно H.265 + кодиране допълнително опростява приложението ѝ.

 

„Като водещ създател на решения в областта на видеонаблюдението, Dahua акцентира върху иновациите, качеството и доброто обслужване. Непрекъснатото развитие на технологията HDCVI е поредното доказателство за това“, коментираха в заключение от Текра.

 

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Текра, Dahua Technology

Още от Електротехника