Новини

Централна станция LRR8000 на Телетек Електроникс – важна част от сигнално-охранителна система с радио наблюдение

31.01.2019 г.

Телетек Електроникс АД е сред най-големите български компании, произвеждащи сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника, както и цялостни комуникационни решения. „Едно от продуктовите направления в нашето портфолио са решенията за радио мониторинг. Специално място тук заема централната станция LRR8000. Цялата информация, приета от централната станция, независимо от източника ѝ (TP2000 или LRR 8000 Repeater) се предава към компютър с цел архивирането ѝ, както и по-удобното ѝ разглеждане”, информираха за Инженер.bg от Телетек Електроникс.


 

Сигнално-охранителните системи са предназначени за незабавно получаване и обработка на сигнали при опит за неоторизирано влизане в стая или сграда. Алармата се изпраща незабавно до центъра за наблюдение, откъдето се получава информация в най-близките мобилни патрули, които се отправят към мястото на събитието.


 

Изборът на правилното оборудване е от голяма важност. „Централната станция LRR8000 на Телетек Електроникс е доказано оборудване, което е изпълнено като самостоятелна станция и представлява настолна кутия със собствено захранване и място за радиостанция. За нейното функциониране е необходимо външно свързване с резервен акумулатор“, поясниха от Телетек Електроникс.


 

„Върху предния панел на централната станция LRR8000 са разположени дисплеят на устройството и бутоните за управление и програмиране, а върху задния панел е изведен интерфейс за връзка с компютър и е предвидена възможност за свързване на външен бутон за реакция от оператор“, поясниха от Телетек Електроникс.

 

Информацията за настъпили събития, приета от централната станция, се предава към компютър за архивиране и мониторинг, а връзката се реализира посредством серийния комуникационен порт RS-232.

 

Функционални възможности на централна станция LRR 8000:

 - Два порта за получаване на събития от трансмитери;

 - Един комуникационен порт за връзка с повторителен панел (Repeater);

 - Капацитет: 8192 обекта;

 - Памет: 1000 събития;

 - RSSI (б.ред. от Received Signal Strength Indicator – индикатор за силата на приетия сигнал);

 - Опция за свързване към компютър чрез сериен или USB порт;

 - Двупосочна връзка към LRR 8000 Repeater чрез Radial протокол.

 

Повече информация за Телетек Електроникс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Телетек Електроникс

Още от Електротехника