Новини

Connected Salvavita на BTicino – интелигентно устройство за дистанционно управление на електрически инсталации

04.12.2018 г.

Bticino e една от доказаните търговски марки в света в областта на електрическите инсталации ниско напрежение за жилищни и производствени сгради. Под бранда се предлагат разнообразни решения, включително комуникационни, контрол на осветлението, управление на звука, климатизацията и безопасността. „Едно от последните попълнения в богатото портфолио на компанията е Connected Salvavita – предпазно устройство, свързано към прекъсвач, което благодарение на вграден Wi-Fi модул и специалното приложение BTicino Power On дава възможност за дистанционно управление на електрическата система на дома“, коментираха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на BTicino на българския пазар.

 

 

Използвайки Connected Salvavita потребителите могат през смартфона си:


 - Да бъдат информирани по всяко време и навсякъде за работното състояние на електрическата система;

 - Да задействат главния прекъсвач в случай на неправилна активация, например след смущения в мрежовото напрежение или при удар от мълния;

 - Да рестартират защитното устройство, за да възстановят незабавно захранването и да бъдат избегнати нежелани последствия;

 - Да контролират дистанционно прекъсвача със защита срещу ток на земно съединение, в зависимост от потребностите.


Connected Salvavita се състои от захранващ модул, Wi-Fi модул и моторизирано устройство за неавтоматично възстановяване на състоянието, което деактивира съответното устройство за защита.

 

 

Как работи Connected Salvavita?


В случай на активиране на защитното устройство, Connected Salvavita предприема следните действия:

  •  - Извършва автоматична проверка на състоянието на инсталацията;

  •  - Изпраща съобщение на смартфона на потребителя, като използва приложението BTicino Power On.


Ако откритата неизправност не е постоянна, потребителят ще може дистанционно да деактивира изключвателя, който е бил задействан. В случай на постоянна грешка потребителят ще получи съобщение, но няма да може да възстанови захранването, тъй като условията за сигурност не са гарантирани.


Защо да изберем Connected Salvavita?


„Това е оптималното решение за всички ситуации, при които отсъствието на електрозахранване може да доведе до риск или да причини щети (например деактивиране на аларми или светлинни указателни табели, изключване на захранване към котли или хладилници)“, поясниха от фирма Електро Плюс.

 

С приложението Power On потребителят може да:

  •  

  • - Получава информация по всяко време и навсякъде за състоянието на електрическата система;

  •  - Деактивира главния прекъсвач в случай на неправилно активиране, например след смущения в мрежата или мълния;

  •  - Деактивира защитното устройство, за да възстанови незабавно захранването и да избегне нежелани последствия;

  •  - Управлява дистанционно прекъсвача със защита срещу земно съединение по всяко време, в зависимост от нуждите на потребителя.

 

Connected Salvavita е част от програмата Eliot:


Eliot е програма на BTicino, посветена на свързаните обекти, която идентифицира всички продукти или системи, които веднъж свързани с интернет могат да генерират добавена стойност по отношение на функционалност, информация, взаимодействие с околната среда и използване.

 

Повече информация за Електро Плюс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Bticino

Още от Електротехника