Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

ETI разшири портфолиото си с устройство за откриване на повреди от дъгово късо съединение AFDD+

16.07.2018 г.

Словенската компания ETI Elektroelement, утвърден европейски производител на изделия в областта на електротехниката, допълни своята продуктова гама с ново поколение устройства за откриване на дъгово късо съединение AFDD+ (Arc Fault Detection Device). „Новите продукти комбинират в себе си дефектнотокова защита (RCCB) и миниатюрен автоматичен прекъсвач (MCB). Предназначението им е да откриват и да гасят дъгови къси съединения в електрическите инсталации на сградитe“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на ETI.Новите AFDD+ устройства са разработени в съответствие с изискванията на стандарта IEC/EN-62606 за електрически противопожарни устройства. Те откриват и гасят дъгови къси съединения в сградните електрически инсталации. Двуполюсно изпълнение са, което осигурява защита и на двете разстояния между отворените контакти, като монтажът на нулевата фаза може да бъде ляв или десен.


AFDD+ устройствата са предназначени за номинален ток от 10 до 20 A. Разполагат с цветен индикатор за състоянието на контакта (червено-зелено). „Устройствата показват следните причини за изключване: MCB, RCCB и AFDD. Светодиоден индикатор сигнализира за състоянието и типа на дъговото късо съединение, което е довело до сработване на защитата. Устройствата осъществяват постоянно самонаблюдение и следят за пренапрежение и прегряване“, поясниха от ETI.


AFDD+ на ETI се предлагат с упътване за безопасно свързване на клемите. Монтажът към DIN шина се реализира посредством трипозиционна скоба, която позволява сваляне от съществуваща шина. Устройствата са предназначени за 30 mA номинален диференциален ток и са с характеристика на изключване B и C. Номиналната им изключваща способност е до 10 kA.


Повече информация за ETI Elektroelement, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ETI Elektroelement

Още от Електротехника